elenaMM77 schreef:magda, dat zeg ik toch zelf al in mijn eigen stukje?
en ik spreek duidelijk de mensen aan die aangeven het niet lekker te vinden.
niet de mensen die het niet willen eten..
neem aan dat deze mensen ook geen salami, frikandel of kroket zullen eten zonder het pak goed te inspecteren.. dan is het namelijk uit principe niet uit smaak..
de meeste frikandellen zit ook paardenvlees in..
vandaar dat ik zelf onderscheid maak in 'knuffelbaar' stukje vlees
en restvlees..
hacheevlees merk ik nauwelijks verschil..
een frikandel of kroket schuif ik er zo in..
een biefstukje zal ik niet zomaar kopen,
huichelachtig genoeg, zou ik het rustig een keer bestellen als het ergens op een goede kaart stond.
als je zelf een paardenbiefstuk niet lekker vind, maar een frikandel wel.. dan zou jij toch neem ik aan ook niet stellen dat je paardenvlees niet lekker vind? hooguit dat je bepaalde delen van het paard niet lekker vind toch?
Elena;
Kom op.....
Er zit echt wel een enorm smaakverschil tussen een kroket/frikadel met weet ik het wel niet wat voor andere zooi en smaak"versterkers" en een puur paardenbieflapje/biefstukkie/rookvlees.
Ik ben een "echte fijnproever". Ik kan precies vertellen welke groentes uit pot, blik of vers zijn en als je mij bijv. doperwtjes uit pot van 4 verschillende merken blind laat proeven, heb ik echt een duidelijke voorkeur en kan ik je ook nog bijna vertellen waar het vandaan komt.
vwb kroketten; ik kies het liefst voor kalfskroket ipv. normale rundvleeskroket (ook al is dat Kwekkeboom of Van Dobben).
Wat ik tegenwoordig vrij vaak hoor, is dat sommigen de smaak van paardenvlees gewoon ECHT niet lekker vinden.
Het is nu eenmaal wat zoeter van smaak.
En dat verschil proef je echt niet in kant-en-klaar maaltijden, kroketten, en meer van dat soort chemisch bewerkte 'zooi'.
Dat is precies wat Djuulsie ook aanhaalde;
lamsvlees en lamsvlees zit ook verschil in. Is het lam te oud geweest en is het bijna/vrijwel schaap, dan wordt de smaak steeds sterker.
Ik hou van sterke, pure smaken. in alles. Echte etens- en kookliefhebber, en absoluut vleesfanaat.
Ik vind lamsvlees dus errug lekker. Heb liever kalf dan koe/rund, en ook de sterke, bijzondere smaak van wild vind ik erg lekker (zwijn, ree, duif, hert, kangaroe, eend).
Kip vind ik dan vaak weer weinig aan; ik hou niet van heel veel extra kruiden en heb eigenlijk een schijthekel aan sausjes, maar wil ik de kip lekker vinden dan heeft het wat 'pep-middelen' nodig voor mijn smaak, en dat vind ik zonde.
Dan praat ik overigens wel over supermarkt-kip; van de pluimveeslachterij vind ik het al veel beter smaken.
Maar geef mij de keuze uit kip, kalkoen, kwartel, eend, duif.
Dan ga ik het liefst voor eend/duif en kwartel mits echt goed bereid. en verkies ik nog liever kalkoen boven (sorry) nietszeggende, soms smakeloze, saaie kip.