Citaat:
Ik vraag het me af hoor, of het helemaal verdwijnt! Ik denk dat het meer een ambacht wordt, focus op kwaliteit. Beetje zoals Wagyu of zo. Ik denk dat -ook al wordt het straks rendabel- er toch mensen blijven die afschrikken van de “chemische” / “neppe” manier waarop het kweekvlees gemaakt wordt.
Wel ga ik met je mee dat de vleesproductie zoals we hem kennen drastisch zal veranderen
Eens. Dat hoe het verandert zal o.a te maken hebben met hoe bewerkt het worstje bv zal zijn. Bewerkt eten met al die kleur-, geur- en smaakstoffen eten wij bv zelden of nooit. Dat is zo vreselijk ongezond. Dat kan ons lichaam vaak totaal niet aan. Ik weet dat ik daar niet alleen in sta.
Ondanks vragen die ik er bij heb denk ik wel dat deze techniek in de toekomst heel veel mensen zal gaan voeden.
Dus wellicht dat vlees van de koe, het varken, de kip, het lam meer een lux product zal worden en in enkele boerderijen nog verkocht zal gaan worden in de buurt. Who knows.