Magrathea schreef:... eens, maar dat is wel heel offtopic
Om toch even op de OP terug te komen: ik denk zelf niet dat diervriendelijk vlees bestaat. Je neemt namelijk altijd een leven, met als enige reden dat je het vlees goed vindt smaken. Er is namelijk a meermaals bewezen dat het mogelijk is om je voedingsstoffen elders te halen. Waarom dan per se een dier doden?
Ik ben het hier niet mee eens eigenlijk. Ik vind dat er wel degelijk diervriendelijk vlees bestaat.
Wat ik dan bedoel, is een dier dat een goed leven heeft gehad. Een kip in een rondeelstal bijvoorbeeld. Een koe die zijn leven op de weide heeft geleefd en een varken die lekker door de modder heeft kunnen rollen. Over het algemeen biologische stallen.
Deze dieren worden vervolgens vriendelijk geslacht. Een koe krijgt simpelweg een pin in de kop en is weg (nee nog niet dood, maar hij merkt er niks meer van), een varken krijgt een stroomschok (diervriendelijker dan CO2 verdoving, maar beide snel en effectief) en een kip word ook dmv electriciteit of CO2 verdoofd. Persoonlijk vind ik dat wanneer het dier vriendelijk en humaan geslacht word, een mooi en goed leven heeft geleden, je wel degelijk kan spreken van diervriendelijk vlees.
Wat ik iedereen wil aanraden die vraagtekens heeft bij de vleesindustrie: Ga op bezoek bij een bedrijf in de industrie, stel kritische vragen maar wees open voor het antwoord. Ga ook zeker kijken bij slachterijen en stel vragen bij de NVWA bijvoorbeeld. Wordt geen internetheld, ga op onderzoek uit.