Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
Yunomi schreef:Geen loos argument, realiteit (...)
Beter lezen, antwoord van je vraag staat er al boven.
Blijft nog steeds iets interessants om je bewust van te zijn, dat met de welvaartsgroei vleesconsumptie stijgt.
Janneke2 schreef:bettyvn schreef:(...)
de vleesindustrie stoot veel uit, ja, dit komt oa door veel kromme regels in NL
biologisch eten is beter voor het mileu, NEE absoluut niet
wil je voor het leven van het beestje echt een verschil maken?
https://www.koopeenvarken.nl/
ohja, beter leven keurmerk 1 ster is gewoon een nederlandse boer die het geld had om die keurmeester te laten komen, de wettelijke eisen in nederland voor je varkenshouderij licht erg hoog. als die beesten het echt slecht hebben door stress enzo, is jou vlees niet meer lekker.
ik studeer bedrijfkunde agribussiness aan de hogere agrarische school en word dus eigenlijk opgeleid voor de voedsel industrie, PB mag
Geen pb, maar ik vraag me af welke kromme regels jij bedoelt.
Wat zou er nodig zijn naar jouw idee om die uitstoot te beperken...?
En in welke mate is biologische landbouw een belasting voor het milieu...?
(Iemand schreef over 'dat het meer ruimte kost', dat is ongetwijfeld waar - maar ik vraag me af of het daarmee een belasting is.)
melissapupa schreef:wij hebben vleesvarkens. beter leven 1 ster, antibiotica vrij. van big tot slachterij worden ze fatsoenlijk behandeld al meerdere keren voer vertegenwoordigers en chauffeurs er op aan gesproken in het verleden nu komen hier 2 vaste chauffeurs waar het altijd goed mee gaat. half jaartje terug in de werkende slachterij geweest en de varkens merken er niks van (co2) er zitten altijd rotte appels tussen maar de regels zijn heel streng in Nederland
Bambi1995 schreef:melissapupa schreef:wij hebben vleesvarkens. beter leven 1 ster, antibiotica vrij. van big tot slachterij worden ze fatsoenlijk behandeld al meerdere keren voer vertegenwoordigers en chauffeurs er op aan gesproken in het verleden nu komen hier 2 vaste chauffeurs waar het altijd goed mee gaat. half jaartje terug in de werkende slachterij geweest en de varkens merken er niks van (co2) er zitten altijd rotte appels tussen maar de regels zijn heel streng in Nederland
Waarom zie ik in een filmpje dan varkens in paniek bij co2?
Resistance schreef:Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).
Resistance schreef:Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).
Resistance schreef:Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).
bettyvn schreef:Janneke schreef:Geen pb, maar ik vraag me af welke kromme regels jij bedoelt.
Wat zou er nodig zijn naar jouw idee om die uitstoot te beperken...?
En in welke mate is biologische landbouw een belasting voor het milieu...?
(Iemand schreef over 'dat het meer ruimte kost', dat is ongetwijfeld waar - maar ik vraag me af of het daarmee een belasting is.)
stom voorbeeld, ik woon op de zuidhollandse eilanden, tussen rotterdam en zeeland, als er biologische mest gereden word moet dat in 5 vrachten uit tilburg komen. dat is goed 100 km rijden
Citaat:nederlandse knoflook gangbaar?
of chineese knoflook biologisch?
Citaat:juist omdat biologisch meer ruimte kost is het een belasting voor het mileu. de aarde is maar zoveel m2 groot, en een heel groot deel daarvan kun je niets op verbouwen, maar we willen wel met zn alle eten.
Citaat:ik ben er echter wel van overtuigd dat het een kwestie van tijd is voordat de landbouwtechnologie zo ver is dat alles biologisch kan.
Citaat:de koeienboeren moetten minderen met uitbreiden, sterker nog, nieuwe koeien moetten massaal geslacht worden omdat de fosfaat uitstoot te hoog is. maar NL blijft wel fosfaat uit frankrijk importeren, das allemaal geen probleem.
Citaat:veehouders mogen hun eigen mest niet uitrijden, alleen onder bizar strikte regels die de politie komt controleren, maar kunstmest is allemaal geen probleem.
Citaat:kijk het lost niet alle problemen op voor de vleesindustrie, maar de agrarische sector staat ontzettend onder druk, ik hoor om me heen dat de polders maar onder water moeten want wij boeren vergallen de natuur en putten de grond en dieren uit.
bettyvn schreef:als je je afvraagt of je niet beter vegetarisch kan gaan eten, kijk dan het volgende filmpje even:
https://www.ted.com/talks/christien_mei ... _pig_05049
(...)
ik studeer bedrijfkunde agribussiness aan de hogere agrarische school en word dus eigenlijk opgeleid voor de voedsel industrie, PB mag
Resistance schreef:Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).
Janneke2 schreef:...en hoe prachtig het ook is dat het wel humaan en biologisch kan - ik vind persoonlijk ook dat we moeten nadenken over de vraag waarom dit uitzondering is ipv regel.