Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
melissapupa
Berichten: 1091
Geregistreerd: 21-08-13

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-17 21:36

wij hebben vleesvarkens. beter leven 1 ster, antibiotica vrij. van big tot slachterij worden ze fatsoenlijk behandeld al meerdere keren voer vertegenwoordigers en chauffeurs er op aan gesproken in het verleden nu komen hier 2 vaste chauffeurs waar het altijd goed mee gaat. half jaartje terug in de werkende slachterij geweest en de varkens merken er niks van (co2) er zitten altijd rotte appels tussen maar de regels zijn heel streng in Nederland

Janneke2

Berichten: 22896
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-17 21:41

Yunomi schreef:
Geen loos argument, realiteit (...)
Beter lezen, antwoord van je vraag staat er al boven.
Blijft nog steeds iets interessants om je bewust van te zijn, dat met de welvaartsgroei vleesconsumptie stijgt.


Nee, geen realiteit.

Ja, er zijn landen waar zowel de welvaart als de vleesconsumptie drastisch stijgen - China bijvoorbeeld.

Maar het is geen 'wet van Meden en Perzen', geen eis of logische noodzakelijkheid.
Gosh, waarom denk jij dat dit logisch zou zijn...?

En juist in het welvarender deel van het rijke Nederland daalt de vleesconsumptie al jaren.
En nog een vraag: waarom zie jij vlees als 'het voedsel voor de toekomst'.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-17 21:51

Ik denk dat je geen genie hoeft te zijn om te bedenken dat een dier voedsel nodig heeft om te groeien en dus er per definitie meer voedsel in gaat dan dat het oplevert. Nu snap ik dat niet al het voedsel dat aan dieren gevoerd wordt geschikt is voor menselijke consumptie, en niet al het grasland geschikt voor landbouw, maar het is jammer dat er dan niet vaker wordt gekeken naar bijv het teruggeven aan de natuur. Het kan nooit kwaad om meer bomen bij te planten :)

ImLucky

Berichten: 714
Geregistreerd: 26-09-13
Woonplaats: Zuid-Holland zuid

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-17 23:45

Janneke2 schreef:
bettyvn schreef:
(...)

de vleesindustrie stoot veel uit, ja, dit komt oa door veel kromme regels in NL
biologisch eten is beter voor het mileu, NEE absoluut niet

wil je voor het leven van het beestje echt een verschil maken?
https://www.koopeenvarken.nl/

ohja, beter leven keurmerk 1 ster is gewoon een nederlandse boer die het geld had om die keurmeester te laten komen, de wettelijke eisen in nederland voor je varkenshouderij licht erg hoog. als die beesten het echt slecht hebben door stress enzo, is jou vlees niet meer lekker.

ik studeer bedrijfkunde agribussiness aan de hogere agrarische school en word dus eigenlijk opgeleid voor de voedsel industrie, PB mag ;)


Geen pb, maar ik vraag me af welke kromme regels jij bedoelt.
Wat zou er nodig zijn naar jouw idee om die uitstoot te beperken...?

En in welke mate is biologische landbouw een belasting voor het milieu...?
(Iemand schreef over 'dat het meer ruimte kost', dat is ongetwijfeld waar - maar ik vraag me af of het daarmee een belasting is.)


stom voorbeeld, ik woon op de zuidhollandse eilanden, tussen rotterdam en zeeland, als er biologische mest gereden word moet dat in 5 vrachten uit tilburg komen. dat is goed 100 km rijden
nederlandse knoflook gangbaar?
of chineese knoflook biologisch?
juist omdat biologisch meer ruimte kost is het een belasting voor het mileu. de aarde is maar zoveel m2 groot, en een heel groot deel daarvan kun je niets op verbouwen, maar we willen wel met zn alle eten.
ik ben er echter wel van overtuigd dat het een kwestie van tijd is voordat de landbouwtechnologie zo ver is dat alles biologisch kan.

de koeienboeren moetten minderen met uitbreiden, sterker nog, nieuwe koeien moetten massaal geslacht worden omdat de fosfaat uitstoot te hoog is. maar NL blijft wel fosfaat uit frankrijk importeren, das allemaal geen probleem.

veehouders mogen hun eigen mest niet uitrijden, alleen onder bizar strikte regels die de politie komt controleren, maar kunstmest is allemaal geen probleem.

kijk het lost niet alle problemen op voor de vleesindustrie, maar de agrarische sector staat ontzettend onder druk, ik hoor om me heen dat de polders maar onder water moeten want wij boeren vergallen de natuur en putten de grond en dieren uit.
jullie willen met zn alle eten, nederland heefd de beste landbouwgrond op aarde, maar oa groen links vind dat de rest van de wereld maar voor zijn eigen eten moet zorgen, want dit arme landje kan die wereld vraag nooit aan. well good luck afrika

Bambi1995

Berichten: 3148
Geregistreerd: 16-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-06-17 23:55

melissapupa schreef:
wij hebben vleesvarkens. beter leven 1 ster, antibiotica vrij. van big tot slachterij worden ze fatsoenlijk behandeld al meerdere keren voer vertegenwoordigers en chauffeurs er op aan gesproken in het verleden nu komen hier 2 vaste chauffeurs waar het altijd goed mee gaat. half jaartje terug in de werkende slachterij geweest en de varkens merken er niks van (co2) er zitten altijd rotte appels tussen maar de regels zijn heel streng in Nederland


Waarom zie ik in een filmpje dan varkens in paniek bij co2?

ImLucky

Berichten: 714
Geregistreerd: 26-09-13
Woonplaats: Zuid-Holland zuid

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 00:06

bij de slachterij waar ik geweest ben zeiden ze toen ook dat die fokzeugen echt al konden gaan gillen als je ze maar aankeek zegmaar. terwijl vleesvarkens daar amper last van hadden.
ik heb dit filmpje niet bekeken.

xMathilde
Berichten: 1012
Geregistreerd: 18-02-10
Woonplaats: Zeeuws-Vlaanderen

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 00:16

Ik zou zeggen, neem eens een kijkje bij boeren in je omgeving en vorm zo je mening. Filmpjes uit het buitenland zou ik niet teveel kijken, geeft naar mijn idee geen goed beeld, zeker niet vergelijkbaar met hoe het in Nederland geregeld is.

En ja, Nederland importeert ook vlees uit het buitenland. Als je alleen vlees uit Nederland wilt eten kan je op de verpakking in de supermarkt naar de landcode kijken, die geeft de herkomst aan. Of je kan natuurlijk lokaal je producten kopen zoals bijv rechtstreeks van de boer.

Anoniem

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 00:20

Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).

melissapupa
Berichten: 1091
Geregistreerd: 21-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 05:57

Bambi1995 schreef:
melissapupa schreef:
wij hebben vleesvarkens. beter leven 1 ster, antibiotica vrij. van big tot slachterij worden ze fatsoenlijk behandeld al meerdere keren voer vertegenwoordigers en chauffeurs er op aan gesproken in het verleden nu komen hier 2 vaste chauffeurs waar het altijd goed mee gaat. half jaartje terug in de werkende slachterij geweest en de varkens merken er niks van (co2) er zitten altijd rotte appels tussen maar de regels zijn heel streng in Nederland


Waarom zie ik in een filmpje dan varkens in paniek bij co2?

ze kijken om zich heen thats it weet niet over welk filmpje jij het hebt? het kan er ook aan liggen welke genetica het varken heeft en bij wat voor een boer die heeft gelegen. sommige boeren willen ze als ze de stal in komen even zien lopen dmv rammelen op de hokken maar wij kiezen ervoor om ze rustig te laten liggen als ze dat willen ik zie zo ook wel of dat het goed met ze gaat. als ik ze luzerne geef dan kom ik de stal in en dan zien ze mij dan blijven ze eerst nog even rustig liggen en staan ze daarna rustig op om naar de luzerne toe te wandelen :)

melissapupa
Berichten: 1091
Geregistreerd: 21-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 06:00

Resistance schreef:
Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).

op wedstrijd zie ik regelmatig paarden achterover vallen en de trailer op geslagen worden met een zweep, in mijn ogen meer stress als een koppel vee die rustig de klep op loopt

Kinke

Berichten: 20576
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 06:46

Resistance schreef:
Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).


De Nederlandse consument heeft niet zoveel geld over voor z'n eten helaas. En daarom gaat hoog kwalitatief vlees naar het buitenland, bijvoorbeeld Italië, waar ze een goed stukje vlees veel meer waarderen.
Men vergist zich enorm in burgers die roepen dat ze vinden dat vlees en zuivel beter betaald zou moeten worden voor de boer en de consument die daadwerkelijk in de supermarkt staat. Het overgrote deel grijpt gewoon naar kiloknallers.

Marije_jiplover

Berichten: 25368
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 07:08

Vanavond op tv De Keuringsdienst van Waarde op npo3 om 20.25 u
Gaat over varkens en ook het slachthuis komt aan bod, zag ik gisteren in een voorstukje.

xMathilde
Berichten: 1012
Geregistreerd: 18-02-10
Woonplaats: Zeeuws-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 09:11

Resistance schreef:
Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).


Hoe kan dit, geld. Het is goedkoper waarschijnlijk. We kunnen allemaal wijzen naar de boeren (en dan spreek ik over Nederland), maar als de Nederlandse consument bereid zou zijn een eerlijke prijs te betalen, dan zou het Nederlandse kwaliteit vlees niet allemaal naar het buitenland verdwijnen.

Wat Kinke ook zegt, de Nederlandse consument eet liever kiloknallers, vaak vlees uit het buitenland.

Janneke2

Berichten: 22896
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 09:33

bettyvn schreef:
Janneke schreef:
Geen pb, maar ik vraag me af welke kromme regels jij bedoelt.
Wat zou er nodig zijn naar jouw idee om die uitstoot te beperken...?

En in welke mate is biologische landbouw een belasting voor het milieu...?
(Iemand schreef over 'dat het meer ruimte kost', dat is ongetwijfeld waar - maar ik vraag me af of het daarmee een belasting is.)


stom voorbeeld, ik woon op de zuidhollandse eilanden, tussen rotterdam en zeeland, als er biologische mest gereden word moet dat in 5 vrachten uit tilburg komen. dat is goed 100 km rijden


Het feit van 100 kilometer onderschijf ik.

...maar ik vind het hoepeltjeskrom om dat 'een dom regeltje te noemen'.

Accoord, dat zeg je zelf geloof ik ook al.

Uiteraard is de echte regel in de verste verte niet 'biologische mest moet van ver weg komen'. ;)
...het is gewoon jammer dat het eigen bedrijf of de buurman het niet kan leveren. (En dat is geen dom regeltje maar de trieste realiteit.)
Citaat:
nederlandse knoflook gangbaar?
of chineese knoflook biologisch?

...het zou goed zijn, ook voor het milieu als vervoer reëel in de prijs in de winkel terecht kwam.

Gisteren las ik dat je als mens voor 300 euri naar California kunt vliegen - belachelijk.

Citaat:
juist omdat biologisch meer ruimte kost is het een belasting voor het mileu. de aarde is maar zoveel m2 groot, en een heel groot deel daarvan kun je niets op verbouwen, maar we willen wel met zn alle eten.

Professor Louise Fresco is teruggekeerd van dit standpunt.
Vlak ook de ontwikkelingen in de "zeebouw" niet uit.

Voeg hier aan toe dat "veel ruimte innemend" hooguit een beperking is - zo formuleer je het zelf geloof ik ook.
Voor "het milieu" zijn grote lappen goed beheerde bossen akkers of weiden nul belasting. En ook bossen kunnen mensen voeden, mits juist aangeplant.
Citaat:
ik ben er echter wel van overtuigd dat het een kwestie van tijd is voordat de landbouwtechnologie zo ver is dat alles biologisch kan.

Ja, tijd, instelling en veel knappe koppen uit Wageningen etc. kunnen een hoop.
Citaat:
de koeienboeren moetten minderen met uitbreiden, sterker nog, nieuwe koeien moetten massaal geslacht worden omdat de fosfaat uitstoot te hoog is. maar NL blijft wel fosfaat uit frankrijk importeren, das allemaal geen probleem.

...zo te lezen emotioneert jou dit.
Terecht.
Op zich is fosfaat wel bezig een enorm probleem te worden waar veel te weinig mee gedaan wordt.
Citaat:
veehouders mogen hun eigen mest niet uitrijden, alleen onder bizar strikte regels die de politie komt controleren, maar kunstmest is allemaal geen probleem.

Ja, hoe idioot heeft het cda het laten worden...
(Ik noem de aartsconservatieve partij die vrijwel altijd het ministerie van landbouw bestuurde.)
Citaat:
kijk het lost niet alle problemen op voor de vleesindustrie, maar de agrarische sector staat ontzettend onder druk, ik hoor om me heen dat de polders maar onder water moeten want wij boeren vergallen de natuur en putten de grond en dieren uit.

Tja - het biologische feit ligt er.
Dat de boeren de schuld krijgen en niet de markt, wij allemaal, de EU en het cda - dat is onrechtvaardig.

Femek2902

Berichten: 1322
Geregistreerd: 07-05-12
Woonplaats: Aan de ijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 09:44

Hoe het helemaal precies zit met de veehouderij weet ik niet. Ik heb er al flink wat over opgezocht en over gelezen, maar ik vind nergens eenduidige antwoorden. Met filmpjes en foto's kan je ook nog zeer makkelijk 1 kant van het verhaal belichten dus dat maakt het allemaal heel ingewikkeld.

Zelf ben ik sinds kort (maart) overgestapt op een vegetarische levenstijl, waarbij ik bewust kies voor biologische melk en eieren.
Ik neigde al een tijd naar vegetarisch eten, vanwege milieu, gezondheid en veehouderij, maar ik had nooit echt de stap gezet.
Toen kwam het filmpje van de varkens in het slachthuis in Tielt voorbij. En heel eerlijk ben ik daar enorm van geschrokken. Ik was namelijk echt in de waan dat we binnen de Eu normaal met onze dieren om gaan, maar toen landde het dat wanneer je van het doden van dieren productieprocessen gaat maken dat het dan nooit meer echt diervriendelijk kan gaan. Immers de kans op fouten wordt enorm veel groter, en na de fout is er geen tot weinig tijd voor herstel. Dat is voor mij toen de druppel geweest waardoor ik vegetarisch ben gaan eten.

Naast het welzijn van de dieren is het milieu wel degelijk een aspect in mijn beslissing om biologische producten te gaan gebruiken. Deze producten hebben namelijk allemaal ook het eko logo, dat houdt in dat er zo min mogelijk milieu belasting heeft plaatsgevonden voor het produceren van dat eten. Qua oppervlakte heb je natuurlijk meer ruimte nodig, maar ruimte op een goede manier gebruiken is niet perse milieubelastender. (Janneke hierboven legt het ook al uit.)

Kortom wil je echt wat doen voor het milieu en het dierenwelzijn, kies dan voor biologisch vlees, melk en eieren. En minder met name de inname van vlees, want hoe minder dieren er achter elkaar geslacht moeten worden, hoe meer tijd er is om het slachten zo goed mogelijk te laten verlopen.

Bambi1995

Berichten: 3148
Geregistreerd: 16-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-17 10:47


Palmera

Berichten: 9488
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 11:27

Ondanks alle voor- en tegenargumenten komt er bij mij ook een stuk eigen gevoel bij kijken.

Ik vind dat keurmerk een lachertje, ik vind de begrippen pijnloos en stressvrij in de slachterijen een schaamteloze propaganda!

Alle wetten, regels en controles tellen voor mij niet mee. Mijn gevoel zegt me dat het niet oké is een dier wat op mijn bord beland, een dier wat míj zal voeden, zó te behandelen!
De schandalen stapelen zich op, maar men blijft maar beweren dat het wel meevalt dankzij de controles.

Waar ik woon is geen kleinschalige biologische boer te vinden. Ik heb zelf de ruimte niet om het beter te doen. Dus eet ik geen vlees meer.

8nnemiek

Berichten: 43473
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 11:59


Janneke2

Berichten: 22896
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:01

bettyvn schreef:
als je je afvraagt of je niet beter vegetarisch kan gaan eten, kijk dan het volgende filmpje even:
https://www.ted.com/talks/christien_mei ... _pig_05049

(...)
ik studeer bedrijfkunde agribussiness aan de hogere agrarische school en word dus eigenlijk opgeleid voor de voedsel industrie, PB mag ;)


Weer geen pb...
....het filmpje gaat over het feit dat niet alleen het vlees van varkens wordt gebruikt voor consumptie, maar dat 'het varken' op de meest uiteenlopende plaatsen wordt gebruikt.

Nu vraag ik mij niet af of ik vegetariër kan worden, zo ben ik geboren.
Als je een dier doormaakt, lijkt het mij alleen maar goed om zo veel mogelijk van het dier te gebruiken.

Uiteraard vind ik niet dat dit argument omgedraaid kan/ moet worden: "laten we vooral veel varkens fokken, anders loopt de keten x vast op punt y".

Of denk jij daar vanuit de agri business juist anders over...?

sanso

Berichten: 5477
Geregistreerd: 20-12-10
Woonplaats: Timboektoe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:01

@TS kijk de docus die op pagina 1 genoemd zijn eens. Dan zie je ook hoe het wel kan gaan op een verantwoorde humane en biologische manier.

Bambi1995

Berichten: 3148
Geregistreerd: 16-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-06-17 12:05

sanso schreef:
@TS kijk de docus die op pagina 1 genoemd zijn eens. Dan zie je ook hoe het wel kan gaan op een verantwoorde humane en biologische manier.


die heb ik bekeken.

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:10

Resistance schreef:
Ik vind overigens dat dat importeren maar eens afgelopen moet zijn. Je hebt soms varkens die in Italie opgroeien, vervolgens naar Rusland geëxporteerd worden om geslacht te worden en dan wordt het vlees weer terug naar Italië gebracht. Wtf? Wie bedenkt dit? Waarom is dit nog mogelijk? Het is a. Een enorme belasting op het milieu en b. is dat vervoeren hartstikke stressvol voor die dieren. We moeten toe naar dat we het voedsel uit onze omgeving moeten eten, dat zou al zo ontzettend veel schelen. Natuurlijk geldt dat niet alleen voor vlees, maar ook voor andere producten (behalve producten die wij hier niet kunnen verbouwen, natuurlijk).

Ook leuk, varkens exporteren naar Italie zodat je de ham parmaham mag noemen :)* dan levert het een paar cent meer per kilo op dus dat doen we dan maar.

Ik denk zelf maar, al die schandalen die je langs ziet komen, steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat dieren misschien toch wel meer meekrijgen van het slachtproces dan we tot nu toe hadden aangenomen... Vissen die weldegelijk pijn voelen en minuten naar adem happen terwijl ze levend gefileerd worden. En waarom? Omdat het lekker smaakt? Er zijn echt nog zat andere dingen die óók lekker smaken, eet dat dan. En als je niet voortkan vanwege voedingsstoffen, neem dan een pilletje. Mag dan niet natuurlijk genoeg zijn voor sommigen, ik neem 100x liever een pilletje dan dat ik riskeer dat er dieren hebben geleden voor mijn gezondheid.

Janneke2

Berichten: 22896
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:10

...en hoe prachtig het ook is dat het wel humaan en biologisch kan - ik vind persoonlijk ook dat we moeten nadenken over de vraag waarom dit uitzondering is ipv regel.
Aan welke "molenstenen" zit een boer vastgeketend dat velen letterlijk tegen heug en meug doorploeteren...?

(Van hypotheken van 3 miljoen tot zwalkend overheidsbeleid tot ....)



Edit mbt pilletje: er zijn volledig vegetarische omega 3/ DHA capsules in de handel. ("Lang leve de 'zeebouw'", de capsules zijn van algen en de vissen hebben het op hun beurt ook weer van de algen....)

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:17

Janneke2 schreef:
...en hoe prachtig het ook is dat het wel humaan en biologisch kan - ik vind persoonlijk ook dat we moeten nadenken over de vraag waarom dit uitzondering is ipv regel.

Ja, over humaan.
Waarom is het dat we dieren vermoorden als verwerpelijk zien, maar als het om bepaalde dieren gaat die goed smaken, dan kan het ineens 'humaan'?

Janneke2

Berichten: 22896
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Hoe zit het nou echt met de vlees industrie?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 12:24

Ik heb daar als vegetariër geen ideeën over.

Maar hoe we als Nederlandse maatschappij met boeren omgaan - daar gaat het mij ook om.