Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
8nnemiek schreef:Oew, inzakken kan veel oorzaken hebben.. Een recept dat niet klopt, zout vergeten bv, of teveel gist.. te lang gerezen.. niet goed gekneed (te lang of te kort), het verkeerde meel..
Heb je meerdere recepten geprobeerd?
olga schreef:Ik kneed met een knedder van de Lidl. Ik heb een ingebouwde oven. Vaak rijst hij in de oven wel, maar als ik hem dan overzet naar de andere oven zakt het in. Al rijzen sommige dingen helemaal niet. Ik zal het eens met een thermometer erbij bekijken en ik zal ook eens buiten de oven laten rijzen.
Dorien66 schreef:Wat is nou volgens jullie het meest inspirerende boek of de meest inspirerende website over brood bakken?
chamion schreef:Ik krijg de neiging om nu, na ruim 1,5 jaar, weer eens zelf brood te maken. Ik heb echter echt hele kleine oven. Denken jullie dat het zou kunnen?
https://www.bol.com/nl/p/primo-mini-ove ... 0473/?s2a=
En ik heb altijd gewerkt met kant en klaar mixen van de welkoop.
En hoe kan je kijken of je gist nog leeft? Want ik heb nog gist maar dat is ook al zeker 1,5 jaar oud.