Taarten Decoreren VI

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-03-10 11:07

Deel 1:
[VT] [Foto+Werkwijze] Marsepein Boltaartje.

Deel 2:
[VT] Taarten Decoreren II

Deel 3:
[VT] Taarten Decoreren III

Deel 4:
[VT] Taarten Decoreren IV

Deel 5:
[VT] Taarten Decoreren V

Het HK klets topic:
[HK] De taartenba ehh bokkers deel 1

Dé site voor alle Bokkerbakkers : http://www.deleukstetaarten.nl

Een nog een paar handige links:

  • Recept voor diverse biscuits en andere soorten cakes en gebak vind je hier
  • Recepten voor vullingen vind je hier
  • De lekkerste combinaties qua vullingen vind je hier
  • Tabellen over hoeveelheden beslag en marsepein in relatie tot de grootte van de bakvorm vind je hier en hier-->schema's
  • Materiaal waarmee je je taart kan decoreren vind je hier
  • Allerlei andere FAQ's
  • Zoek je iemand bij jou in de buurt die een taart voor je kan maken? Kijk dan hier
  • Voor inspiratie en informatie, kijk je hier

Citaat:
Afbeelding Afbeelding

Voor deze bolletjes gebruik ik een rvs schaaltje van de Ikea, van 12 cm.

Hieronder een uitleg:

Allereerst vul je de bakvorm met cakebeslag. Ik gebruik altijd het cakemix van het huismerk van de C1000, er gaan ongeveer 3 bolletjes uit één pak.
Afbeelding

En dan komt het bolletje zo uit de oven:
Afbeelding

Als je hem uit de vorm gehaald hebt:
Afbeelding

Dan snij je het bolletje in het midden door met een groot, scherp mes:
Afbeelding

Dan maak je een vulling voor het bolletje (in mijn geval ook botercrème) en botercrème om mee af te smeren. Ik heb nu chocolade botercrème gebruikt:
Afbeelding

Dan smeer je op de onderste laag een dikke laag vulling:
Afbeelding

En dan doe je de bovenkant er weer op:
Afbeelding

Dan smeer je het bolletje helemaal af met botercrème zodat je marsepein blijft plakken:
Afbeelding

Dan rol je je marsepein uit (gebruik poedersuiker tegen plakken):
Afbeelding

Dan leg je hem over het bolletje heen

Dan wrijf je langzaam de marsepein over het bolletje heen (steeds optillen en naar beneden duwen)

En dan zit de marsepein er helemaal overheen:
Afbeelding

Dan snij je de marsepein af en zet je hem op een kartonnetje:
Afbeelding

En dan versier je hem naar wens!


Citaat:
Vullingen die je bijvoorbeeld kunt gebruiken:
Botercrème met een smaakje (chocolade, citroen, mokka, vanille)
Slagroom
Banketbakkersoom
Ganache
Bavarois
Jam

En nog veel meer natuurlijk! Alles wat je lekker vind, en niet te dun is kun je tussen een taart stoppen.


Deze taartjes zijn ook heel leuk om te geven als klein cadeautje:

Afbeelding

Het principe voor een ronde taart is natuurlijk hetzelfde, alleen het vergt wat meer tijd en werk. Voorbeelden:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

En dan de beroemde Pig in the Mud pie:

Afbeelding

Afbeelding

Om deze taart te maken bak je een ronde cake of biscuit. Deze vul je naar keuze en je smeert de taart af met botercreme, of bijvoorbeeld chocopasta om het hek (de chocolaatjes) te laten plakken. Voor het hek kun je bijvoorbeeld twixen gebruiken, zoals ik gedaan heb, of kit kats. Deze plak je tegen de taart aan zodat het op een hek lijkt. Voor de modder smelt je 1 reep chocola (melk of puur) au bain marie. Deze smeer je bovenop de taart en voordat de chocola weer hard wordt zet je je geboetseerde biggen in de modder. Even wachten tot de chocola hard is geworden, en smullen maar!

Zoals je ziet kun je met marsepein ook heel goed boetseren, net als met fimoklei!

Even een paar handige weetjes:

- Marsepein kleur je met een gelkleurstof, te koop in onderstaande webshop
- Je kunt je marsepein het beste 1/2 dagen van te voren kleuren, het kleurt namelijk nog door
- Marsepein bewaar je luchtdicht verpakt op een droge, donkere plaats
- Van zo'n bolletje kunnen ongeveer 4 mensen eten
- Ik maak botercrème met een mix uit onderstaande webshop, deze is veel lekkerder dan zelfgemaakte (1:1 poedersuiker:boter)
- Je kunt ook met (witte) chocolade pasta afsmeren, als het maar plakt en er geen vocht in zit (dan gaat marsepein smelten)
- De onderkant van de marsepein kun je goed afsnijden met een pizzasnijder
- Als je hiermee wil beginnen en je gaat wat dingen kopen in de webshop raad ik je dit aan:

Citaat:
    - Marsepein Blank 1 kg
    - 1 kg botercreme mix
    - Wilton Icing Color Kit 'Primary'
    - Een paar leuke uitstekers (bloemen)
    - Een bakvorm (als je die nog niet hebt)
    - Taartzaag
    - Eventueel wat versiering


Al mijn spullen die ik gebruik koop ik in een webshop. Hier hebben ze alles, maar dan ook álles wat je maar nodig hebt! Deze winkel heeft super goede service en als je voor 9 uur 's ochtends besteld heb je het de volgende dag al in huis.
De link: http://www.deleukstetaartenshop.nl


Goede site voor inspiratie, recepten en nog veel meer: http://www.deleukstetaarten.nl

wereld schreef:
Mijn gemaakte taarten tot nu toe:

Afbeelding

Afbeelding

Gevuld met een laag banketbakkers room en een laag aarbeienjam.
Een simpele maar erg lekkere vulling..

De taart heb ik afgesmeerd met botercreme en met bruine marsepein (gekleurd met cacoupoeder) en die met een textuurplaat van een houtnerf voorzien, die heb ik in stroken gesneden en rechtopstaand langs de kant gezet om een kistje idee te krijgen..
Daarna verschillende bloemen in verschillende kleuren uitgestoken, geboetseerd en een boeketje gemaakt..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding

Afbeelding

Gemaakt met de silicone hartvormige bakvorm van de hema..
Gevuld met frambozen monapudding en een laag aarbeienjam

De figuurtjes in de marsepein is gemaakt met een texturemat..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding

Ik heb 2 dikke glazen schaaltjes gebruikt van de blokker. Merk is me ontschoten maar heb even gevraagd en ze waren ovenbestendig..
Gevuld met aarbei slagroom vulling.
Ik heb de slagroom stijf gelklopt en een zakje klopfix erbij gedaan om het extra stevig te maken, en daarna een paar lepels aarbeienjam erdoor gespateld

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding

Bij deze taart heb ik ook dezelfde slagroom/aarbeienjam vulling gebruikt..
Dit was de eerste taart die ik heb gemaakt, dus heb voor simpele uitsteekfiguurtjes gekozen
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding

Bakvorm met dubbel hart is een oude vorm van opa..
Gevuld met monchoubavrois en een laag jam..


Afbeelding

De welbekende pigs in de mud taart, gevuld met een laag bokkenpootjes vulling, en een laagje bebogeen...
Ook afgesmeerd met bebogeen.. Dat was een heerlijke vulling combinatie!! Echt een aanrader..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afbeelding

Bmw taart, gevuld met een laag slagroomvulling en een laag lemon curd


MamaMiesje schreef:
AfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
Gemaakt van een siliconenbakvorm in de vorm van Winnie de Poeh.
Twee Winnie-biscuits gebakken, beide 1x doorgesneden en de twee onderste lagen gebruikt + 1 bovenste laag.
Dijkjes van botercreme en daarbinnen de vullingen. Bekleed met marsepein. De zwarte lijnen zijn met royal icing gemaakt.


AfbeeldingAfbeelding
Variant op de Pigs in the Mud-pie.

Afbeelding
Cupcakes met toeven gekleurde botercréme en marsepein.


AfbeeldingAfbeelding
Luigi auto'tje gefabriceerd van 3 biscuits die in een gewone cakevorm gebakken waren; twee naast elkaar, een bovenop. Plus natuurlijk bijsnijden naar vorm.

Afbeelding
Stapeltaart van 3 lagen. Belangrijk hierbij is dat je tussen de taartjes 'onderzettertjes' doet; ronde kartonnetjes (vochtbestendig) die nét iets kleiner zijn dan de taart zelf. In de onderste taart heb ik chocoladestokjes gestoken om het gewicht van de 2e en de 3e taart te kunnen dragen. Je steekt ze ín je onderste taart, plaatst het 'onderzettertje' erop en dan pas de 2e laag. Op de foto nog niet te zien, maar daarna hebben we om elke taart nog een rand van marsepeinen balletjes gelegd.

AfbeeldingAfbeelding
Boltaartje (zie O.P.) met paashaas erop.


Jaffel schreef:
Hierbij ook een gedeelte van mijn taarten :D

Bruidstaart, gevuld met 2 lagen bokkepootjescreme en aardbeienjam, en 2 lagen banketbakkersroom en aardbeienjam.
Afbeelding

Blond Amsterdam kersttaart, chocobiscuit met kersenvlaaivulling en naturel botercreme:
Afbeelding

Barokketaart met regenboogbiscuit, gevuld met kersenvlaaivulling en slagroom, afgesmeerd met chocopasta:
Afbeelding

Afbeelding

Pip Studio taart, gevuld met botercreme en aardbeienjam:
Afbeelding

Stapeltaart met strik, gevuld met botercreme, aardbeienjam en banketbakkersroom:
Afbeelding

Knappe mannentaart, gevuld met citroenbotercreme en aardbeienjam:
Afbeelding

Geboetseerd bruidspaar
Afbeelding

Cupcakes:
Afbeelding
Afbeelding


imd schreef:
Afbeelding
Gevuld met bokkepootjescreme en jam? Afgesmeerd met hazelnootpasta.
Afbeelding
Gevuld met diepvriesaardbeien van de AH en een laagje aardbeienjam. Afgesmeerd met hazelnootpasta.
Afbeelding
Even snel een sinterklaastaart, gevuld met pepernotencreme, een speculaasbodem en afgesmeerd met hazelnootpasta.
En een oldtimertaart naar de auto van m'n vader. Vulling hazelnotenslagroom en een laagje jam, afgesmeerd met hazelnootpasta en daarover nougatine. Trouwens gemaakt van naturelbiscuit (onder) en de mix voor amandelcake (boven).


Polivy schreef:
Koekiemonster cupcakes:
Afbeelding

Afbeelding
Benodigdheden zijn cupcakes, muffins of cakejes, mintschijven (te verkrijgen bij Plus en dan de witte gebruiken) en ook bij Plus bij de oud hollandse snoepjes de zwart-witjes (die zijn iets kleiner dan de bekendste zwart-witjes en smaken niet naar salmiak). Je kan eventueel ook chocolaatjes of andere oplossingen gebruiken voor de ogen. Dan nog wat botercrème die je blauw maakt en blauw gekleurde kokos.
Op Youtube zie je ook een heel handig filmpje hierover:


Busy Bees-taart naar het boek 50 easy party cakes van Debbie Brown, gevuld met bokkenpootjesvulling en botercrème:
Afbeelding

Afbeelding
Werkwijze en benodigdheden staat hier beschreven: http://picasaweb.google.com/Priscilakca ... 9201238146

Perrry

Berichten: 124
Geregistreerd: 14-01-10

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:11

weer eeen nieuw topic!! Kan je bij deyamin marsepein kopen?

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:28

Wel om te snoepen tegen Sinterklaastijd (september dus... :roll: ) maar volgens mij niet om zelf te verwerken.

Wildflower

Berichten: 867
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: Deventer

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:31

yeah nieuw topic. Ik ben er weer bij :)

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:46

Ik meld me hier ook weer. Zou gisteren een workshop hebben, maar kregen geen gehoor bij aanbellen en telefonisch contact proberen te zoeken. Jammer.

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:47

Nouja zeg Polivy! Sta je daar mooi voor jan doedel op de stoep! :oo ^)

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:50

wat raar polivy, ben je lekker mee dan :oo

wat een gave site trouwens, op de ene laatste blz van het vorige topic, die phoenix :oo :oo

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:51

Ja je gelooft van sommige taarten niet eens dat het TAART is he? :wow:

romy_b
Berichten: 1374
Geregistreerd: 04-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:54

nee, soms kan je het echt amper zien als je het niet zo weten.

als ik nu een puzzelplaatje zou maken en in een afgesloten bakje doe, kan ik hem dan volgende week nog gewoon op een taart leggen?
of is die dan hard en vies?"

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:55

Blijft wel goed :j Desnoods bakje in de vriezer.

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:56

MamaMiesje schreef:
Ja je gelooft van sommige taarten niet eens dat het TAART is he? :wow:


ja echt bizar gewoon, die barokke taart ook, met die open stukken ertussen, hoe hebben ze dat in godsnaam voor elkaar gekregen zonder instorten :oo

Iris82

Berichten: 39852
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 11:58

Waar kun je eigenlijk de marsepein kopen?
Is die gewoon neutraal en kun je dan kleurtjes toevoegen? Of moet je verschillende kleuren kopen? Hoe lang is dat houdbaar?

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:02

Zo weer een neiuw topic.

Nou ik heb gisteren geen slagroom gekocht voor mijn bokkepootjes vulling. Dus ik dan dat ik dat oplos met boter creme ofzo.

En heb je echt maar 1 chocolade reep nodig, om het modder te maken?

MamaMiesje
Fotograaf

Berichten: 18044
Geregistreerd: 21-04-04

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:04

Maar de modder/gesmolten chocola moet toch wel gemengd worden met slagroom...? :o :(:)

hobbelheks

Berichten: 8844
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: donkerbroek

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:11

ahh nieuw topic
kan ik direct mijn taartje van gisteren laten zien, was bedankt taartje voor degene die sophie super opd e foto heeft gezet van de week
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ladyloe

Berichten: 2459
Geregistreerd: 23-01-07
Woonplaats: Zeeland

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:15

Heeft iemand van jullie ervaring met Sugarcraft Gun?

@hobbelheks, super leuke taart! Mooi hoor..

Neela

Berichten: 1340
Geregistreerd: 03-02-08

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:24

mooie taart :D
en alweer een nieuwe topic :P

arans

Berichten: 9585
Geregistreerd: 03-06-05
Woonplaats: Nijmegen en Hoorn

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:26

oepsie, hmm kan dat niet met boter?

Lisette03

Berichten: 1825
Geregistreerd: 23-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:26

Hij is supergaaf hobbelheks!

ik vind de sugarcraft gun echt een ideale uitvinding :j :j

luuntje

Berichten: 13982
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:32

Hobbelheks mooie taart.
Zou er zo een hap van nemen.

Marsepein kan je via webshops kopen. Zowel gekleurd als blank.
Zelf koop ik bij de leukste taarten, maar er zijn nog veel meer webshops.

RoxyVip
Berichten: 1445
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Schoonhoven

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:37

Sugar gun is echt een superhandig ding!!! Heb hem veeel te laat aangeschaft, gewoon gelijk doen zou ik zeggen! :D

JECKYLL

Berichten: 1411
Geregistreerd: 14-10-01
Woonplaats: VELP

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:42

Ik heb ook weer bestellingen gedaan.. In mijn planning staan een Pip-taart (voor een vriendinnetje die gaat trouwen), Koeientaart (voor me paps) en een paardentaart. Dus hopelijk is het marsepein gauw binnen dan kan ik gaan beginnen!

Lindas2
Berichten: 1685
Geregistreerd: 15-07-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:54

Ik meld me hier ook weer even. Alweer een nieuw topic :D!

Wat vervelend polivy dat je geen gehoor kreeg.. Had je al wel betaald voor die workshop?

Zie ook weer mooie taarten.. Ik vond de amstel taart in het vorige topic (afgezien van een paar hobbels) er ook heel goed uitzien!

Had afgelopen weekend ook weer taarten gemaakt...

Op verzoek een appeltaart :

Afbeelding

en een met marsepein, gevuld met citroenkwark:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Polivy

Berichten: 11541
Geregistreerd: 10-10-03

Re: Taarten Decoreren VI

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:56

Lindas2, heb je die letters uitgestoken? Ze zijn gaaf!

Nee, had gelukkig nog niet betaald.

woldhoeve

Berichten: 1819
Geregistreerd: 17-03-04
Woonplaats: Foxwolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-03-10 12:58

Ik ben vanmorgen ook aan de gang geweest voor schonezus :D
Vulling van bokkepootjes en ganache
Afbeelding