Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
berthe schreef:bridgetF schreef:Ook super lekker:
Oma's pruttelpotje (een recept uit het scottelbraai recepten boekje)
Nodig:
Grote hapjes pan of evt. een grote wok
gesneden kipfilet
gyros kruiden bv van silvo
olijfolie
gesneden champignons (vers of blik)
(magere) spekreepjes
blik champignonsoep
kuipje boursin
bereidingswijze
Kipfilet met de gyroskruiden mengen.
Kipfilet in een hapjes pan. (bakken in olijfolie)
Halverwege de gesneden champignons er bij en weer wat later als het bijna gaar is, de spekreepjes en een klein zakje fijne soepgroenten er in.
Als alles gaar is (kipfilet/spekjes/champignons), een blik kant en klare champignon soep er bij en een kuipje Boursin er door heen roeren. Nog even een heel klein minuutje door laten koken, blijven roeren en klaar is het oma's pruttelpotje.
Lekker met stokbrood. Het klinkt heel simpel en soeperig, maar wordt best een dikke brij, die erg vult en machtig is.
Binnen 20 minuten kun je dit op tafel hebben.
Eet smakelijk !
Vanavond gegeten. Erg lekker!
Solleke_Noah schreef:Risotto!
Je kan eindeloos variëren, wij maken vaak met garnaaltjes en champignons. Enkel wat snijwerk aan de champignons.
Water in de waterkoker, risotto al even fruiten in de wokpan. Kokend water met bouillonblokje bij de rijst. Na een tijdje de champignons en garnalen erbij, nog wat kruiden. Op het einde half zakje (of een heel) parmezaan erdoor.
Kan ook veel uitgebreider maar dit is de luie versie
Iolanthe schreef:Deze is wat snijwerk, maar wel allemaal in 1 pan en heel lekker
http://www.lekkerensimpel.com/griekse-t ... -met-feta/
berthe schreef:Iolanthe schreef:Deze is wat snijwerk, maar wel allemaal in 1 pan en heel lekker
http://www.lekkerensimpel.com/griekse-t ... -met-feta/
Die had Prince ook al geplaatst en ik twee keer geprobeerd om dit te maken. Een keer met surinaamse rijst, maar toen was na drie kwartier de rijst nog niet gaar en daarna nog een keer met risottorijst maar ook dat duurde veel langer dan in het recept staat. Wat ik fout doe? Geen idee. Of moet het met nog een andere rijstsoort?