Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
leintje_

Berichten: 4201
Geregistreerd: 13-12-06
Woonplaats: Breezand

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-15 14:14

Pasta met pesto

In 1 pan kook je de pasta (penne/farfalle) gaar.
In een andere pan bak je kip(of in het geval van TS een vleesvervanger) gaar
Snijd een bol mozzarella in stukjes
Als je pasta gaar is, gooi je de mozzarella met de pesto en het/de vlees(vervanger) bij de pasta. Roer dit door elkaar. Serveer met wat rucola sla en tomaatjes en eet smakelijk :).
Zelf doe ik er ook altijd nog wat sweetchili saus overheen, maar daar moet je van houden

Je zou eventueel ook nog wat spek uit kunnen bakken met de kip. Hoeft niet persé, zonder spekjes is het ook al lekker

Prince

Berichten: 2451
Geregistreerd: 05-10-03
Woonplaats: Castricum

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-15 08:07


bridgetF
Berichten: 2176
Geregistreerd: 12-11-12
Woonplaats: Betuwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-15 17:30

berthe schreef:
bridgetF schreef:
Ook super lekker:

Oma's pruttelpotje (een recept uit het scottelbraai recepten boekje)

Nodig:
Grote hapjes pan of evt. een grote wok
gesneden kipfilet
gyros kruiden bv van silvo
olijfolie
gesneden champignons (vers of blik)
(magere) spekreepjes
blik champignonsoep
kuipje boursin

bereidingswijze

Kipfilet met de gyroskruiden mengen.
Kipfilet in een hapjes pan. (bakken in olijfolie)
Halverwege de gesneden champignons er bij en weer wat later als het bijna gaar is, de spekreepjes en een klein zakje fijne soepgroenten er in.
Als alles gaar is (kipfilet/spekjes/champignons), een blik kant en klare champignon soep er bij en een kuipje Boursin er door heen roeren. Nog even een heel klein minuutje door laten koken, blijven roeren en klaar is het oma's pruttelpotje.

Lekker met stokbrood. Het klinkt heel simpel en soeperig, maar wordt best een dikke brij, die erg vult en machtig is.

Binnen 20 minuten kun je dit op tafel hebben.

Eet smakelijk !


Vanavond gegeten. Erg lekker!



Super leuk om te lezen dat je het lekker vond. *\o/* *\o/* *\o/*

Eelmo

Berichten: 2944
Geregistreerd: 09-01-09

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-15 21:22

Is risotto niet iets? 1 pan, en als je gewoon een zakje soepgroente neemt hoef je ook niet te snijden :D

MariekeS_

Berichten: 4709
Geregistreerd: 17-01-08
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-15 21:55

Nog een lekker en super makkelijke recept: een eigen uitvinding :D
1 pans pittige zoete bietjes wraps! :~

Nodig:
(Kipfilet): kan ook prima zonder
Voorgekookte bietjes
Appel
Kaneel
Chili poeder
Creme fraiche
Feta
Wraps

Kip, bietjes, appel en feta in blokjes snijden. Kip in de pan bruin aanbakken, daarna de bietjes, appel, kaneel en chili poeder erbij. Het mag best een beetje spicy, de feta en appel neutraliseert dat weer goed :) Op het laatste creme fraiche erbij en nog even laten pruttelen. Het hoort een beetje stroperig te worden.
Wrap beleggen met 'vulling' en feta en smullen maar :9 :9

TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-15 22:00

"Chips" :P

Roerbakgroenten (reken ruim 2ons per persoon) 5 min wokken, eventueel met kip of gehakt. Wokolie/-saus naar smaak erbij (ben zelf dol op oestersaus).
Ovenschaal invetten, groenten met evt vlees erin verdelen. Tortillachips (maakt niet uit welke variant) erover, en geraspte kaas.
10min in de over, en klaar is kees! *D

tweebelgen
Berichten: 713
Geregistreerd: 24-11-09

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-15 15:13

Spekblokjes bakken of blokjes ham
Pasta koken
Een doosje kruidenkaas laten smelten in wat melk of room.
Bij kruiden
Alles samen voegen en klaar.

renee16

Berichten: 4897
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Eindhoven

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-15 15:16

Aardappel anders!!

Groente pakketje, vegetarische balletjes (of kip/gehakt) aardappels (eventueel te vervangen door pasta). Hup in de ovenschaal, aardappel anders saus erover, kaas erover en in de oven.

Zo makkelijk en nog lekker ook! (Kip en gehakt moet natuurlijk wel eerst gebakken worden)

BigOne
Berichten: 38340
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-15 15:24

Als het heel warm is buiten dan maak ik vaak een koude macaronischotel. Je kunt er van alles doorgooien wat je maar lekker vind. Ik kook macaroni en dan koud afspoelen. Dan meestal blokjes kaas,ham,zilveruitjes,mais, paprika,komkommer erdoor samen met een beetje mayo. Heerlijk.
Je kunt de variant ook met vis ipv vlees maken.

Maanlicht

Berichten: 6853
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-15 15:42

Miso soep! *\o/*
Dit is echt mijn favoriete gerecht, vooral als het van dat druilerige weer is.
Afbeelding

Zakjes miso halen bij de supermarkt van bijvoorbeeld het merk Saitaku (AH) of gewoon bouillonblokjes (rund of groentebouillon).
Hier kun je van alles in doen, zoals bosui, taugé, tofu, shiitake of andere paddestoelen, rode peper, spinazie, sugarsnaps, fijngesneden wortel, een handje sesamzaadjes etc.
Ik doe er ook altijd noodles doorheen, dan vult het wat meer.

Zo maak je het (voor 1 persoon):
Kook ongeveer 400 ml water in de waterkoker.
Doe het water in een pannetje en doe daar noodles in voor 1 persoon (ik gebruik soba noodles van Saitaku, van de AH, die zijn per bundeltje voor 1 persoon verpakt, dus 4 bundeltjes in een verpakking).
De noodles moeten ongeveer 7 minuten koken.
Doe in een kommetje alle ingrediënten die je wil gebruiken en niet hoeft te koken (shiitake en paddestoelen wel voorkoken of als ze gedroogd zijn weken. Je kunt ze ook even heel kort bakken).
Doe een zakje miso in het pannetje en roer door.
Doe de soep in het kommetje en roer even door. Je miso is klaar!
Als je je groenten liever niet rauw maar wat zachter hebt kun je ze ook in het pannetje even koken.

Je kunt er ook biefstuk in doen! Snij de rauwe biefstuk in kleine stukjes/reepjes en kook kort mee in de soep (2 minuten is voldoende).

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-15 16:35

Erg lekker en snel klaar !

2/3 teentjes knoflook
Kuipje tonijn op oliebasis
Cherrytomaatjes
Pasta naar keuze

Kook de pasta, doe de olie van de tonijn in de pan en kook de gesneden knoflook en cherrytomaatjes (ff halveren) kort.
Dit doe je over de pasta heen en de tonijn ook.

saddledancer

Berichten: 1418
Geregistreerd: 27-08-14
Woonplaats: London, uk

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-15 16:39

Stir fry!! (dat is dus echt, voorgesneden vlees/vervangers kopen, in de pan gooien, de pasta/mie/wat dan ook, die je voor stir fry voorgekookt koopt, erbij gooien, voorgesneden groente erin, sausje erbij, en hoppa, nog gezond ook :D)

paella - ook al zo lekker makkelijk

pasta met zalm :j

tonijn/doperwtjes pasta salade (je kookt de doperwtjes en de pasta, dus okay 2 pannen..) zodra die gekookt zijn af laten koelen, in een schaal, tonijn erbij, light mayonaise, en hop, je hebt een maaltijd :j

berthe
Berichten: 388
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Loon

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-15 22:41


Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 10:14


Melisding

Berichten: 1893
Geregistreerd: 22-07-11

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 12:08

Weet niet of het al genoemd is maar salades zijn ook super makkelijk en snel klaar. Vooral fijn met dit weer.
ik koop meestal een kropsla en daar doe ik dan tomaat, bosui, komkommer, ei en mozzarella bolletjes doorheen. Sladressing naar keuze erbij en voila

Ir111

Berichten: 11969
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 12:11

Ik ga vanavond voor het recept van Iolanthe, klinkt lekker! :9

renskesanne

Berichten: 1640
Geregistreerd: 08-06-12

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 12:13

wat ik zelf ook heel erg lekker vind (wel een hele rare combi)
dan van die gevulde pastadingetjes (gevuld met pesto ofz) koken en dan sate saus gewoon voor de magnetron en dat dan bij elkaar. ik vind het zelf echt lekker maar daar zijn de meningen meestal wel over verdeeld...

MarvanTom

Berichten: 4253
Geregistreerd: 18-06-03
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 12:53

Boerenomelet! :Y)

Wij doen daar bij:
een gesnipperd uitje,
champignons in plakjes/stukjes,
blokjes ham of spek maar kan ook zonder,
klein blikje peen/erwtjes
en verder wat er nog in de koelkast ligt: tomaatje in blokjes, stukjes paprika, verse of gedroogde kruiden zoals peterselie of bieslook.
Als laatste wat strooikaas/parmezan.

Eitjes klutsen met een beetje water, peper en zout naar smaak en de gedroogde kruiden.
Eventueel wat sambal voor wat meer pit.
Eerst even de groente/verse kruiden aanbakken en de eventuele ham/spekblokjes.
Eiermengsel erbij, even voorzichtig mengen en op niet te hoog vuur laten garen.
Als de bovenkant bijna droog is de strooikaas erop, even een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten en voila!
Lekker vers (stok)brood erbij: eet smakelijk!
:9

Frieskee
Berichten: 777
Geregistreerd: 21-12-12
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 12:54

Solleke_Noah schreef:
Risotto!

Je kan eindeloos variëren, wij maken vaak met garnaaltjes en champignons. Enkel wat snijwerk aan de champignons.

Water in de waterkoker, risotto al even fruiten in de wokpan. Kokend water met bouillonblokje bij de rijst. Na een tijdje de champignons en garnalen erbij, nog wat kruiden. Op het einde half zakje (of een heel) parmezaan erdoor.

Kan ook veel uitgebreider maar dit is de luie versie :P

En natuurlijk super lekker en gezond! *\o/*

berthe
Berichten: 388
Geregistreerd: 16-01-05
Woonplaats: Loon

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 20:42

Iolanthe schreef:
Deze is wat snijwerk, maar wel allemaal in 1 pan :) en heel lekker :D
http://www.lekkerensimpel.com/griekse-t ... -met-feta/


Die had Prince ook al geplaatst en ik twee keer geprobeerd om dit te maken. Een keer met surinaamse rijst, maar toen was na drie kwartier de rijst nog niet gaar en daarna nog een keer met risottorijst maar ook dat duurde veel langer dan in het recept staat. Wat ik fout doe? Geen idee. Of moet het met nog een andere rijstsoort?

Majabeestje
Berichten: 3809
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 20:57

Voorgekookte bietjes in stukjes en in een kom. Blikjes tonijn, potje maïs, blikje doperwtjes en stukjes augurk (of appel) erbij.
Mengen met wat mayo en eventueel peper/zout.
Eet smakelijk!

Splut
Berichten: 1095
Geregistreerd: 19-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 21:06

.
Laatst bijgewerkt door Splut op 07-07-22 18:39, in het totaal 1 keer bewerkt

Sheran

Berichten: 17243
Geregistreerd: 20-10-07

Re: Wat zijn jullie 'luie' recepten? (1 pan)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-07-15 21:13

Hihi, daar doe ik dan altijd nog een wrap omheen :)

Splut
Berichten: 1095
Geregistreerd: 19-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 21:17

.
Laatst bijgewerkt door Splut op 07-07-22 18:38, in het totaal 2 keer bewerkt

Iolanthe

Berichten: 4078
Geregistreerd: 28-09-11
Woonplaats: Antwerpen (BE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-15 21:23

berthe schreef:
Iolanthe schreef:
Deze is wat snijwerk, maar wel allemaal in 1 pan :) en heel lekker :D
http://www.lekkerensimpel.com/griekse-t ... -met-feta/


Die had Prince ook al geplaatst en ik twee keer geprobeerd om dit te maken. Een keer met surinaamse rijst, maar toen was na drie kwartier de rijst nog niet gaar en daarna nog een keer met risottorijst maar ook dat duurde veel langer dan in het recept staat. Wat ik fout doe? Geen idee. Of moet het met nog een andere rijstsoort?


Ik heb gewone snelkookrijst (van Bosto, geloof ik) gebruikt :) Werkte prima (heeft ongveer 15 minuten opgestaan), maar smaakte nog beter de volgende dag, dan was de rijst echt volledig gaar. Ik heb wel iets minder bouillon gebruikt dan op het recept stond.