Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Resistance schreef:En Elderflower siroop is ook heel lekker! Niet veel suiker in. Het is een beetje vreemde smaak waar je aan moet wennen, maar wel echt lekker!
[ [url=m/tciU8I.jpg]Afbeelding[/url] ]
tennan schreef:Resistance schreef:En Elderflower siroop is ook heel lekker! Niet veel suiker in. Het is een beetje vreemde smaak waar je aan moet wennen, maar wel echt lekker!
[ [url=m/tciU8I.jpg]Afbeelding[/url] ]
Wordt bij 'mijn' supermarkt ook verkocht als vlierbloesemsiroop die is een stuk goedkoper dan deze. Kun je eens naar kijken. Smaakje is inderdaad wat apart, maar ik drink het graag als het erg warm is.
troi schreef:Toch interessant hoe mensen op zoek gaan naar iets dat zoet is maar geen suiker bevat en ook geen kunstmatige zoetstoffen..
Hoe verwacht je dan dat je iets zoet kan maken? Tovenarij ofzo??
verootjoo schreef:Stevia is minder slecht dan suiker, maar alsnog bewerkt. En wordt dan verkocht als natuurlijke zoetstof maar er is nog weinig van de natuurlijke vorm over. Dan kan je suiker ook wel natuurlijk noemen want oorspronkelijk komt dat ook gewoon uit een suikerbiet of suikerriet.
Als je gewoon een blaadje stevia in je drinken doet is het prima omdat het dan ongeraffineerd is.
oomens schreef:verootjoo schreef:Stevia is minder slecht dan suiker, maar alsnog bewerkt. En wordt dan verkocht als natuurlijke zoetstof maar er is nog weinig van de natuurlijke vorm over. Dan kan je suiker ook wel natuurlijk noemen want oorspronkelijk komt dat ook gewoon uit een suikerbiet of suikerriet.
Als je gewoon een blaadje stevia in je drinken doet is het prima omdat het dan ongeraffineerd is.
Waarom is iets goed omdat het ongeraffineerd is? En slecht als het dat niet is?
verootjoo schreef:Omdat dan al het goede wat die stoffen leveren en wat je lichaam nodig heeft om de stoffen te verwerken eruit gehaald is
Ook stijgt je bloedsuikerspiegel er sneller van waardoor je suikerpieken krijgt. Dan moet je lichaam veel harder werken om dat stabiel te houden.
verootjoo schreef:Ja stevia ook... Dat leek aanvankelijk een heel goed alternatief, maar ook hier komt al uit onderzoeken dat dat toch iets minder het geval blijkt te zijn.
Er zit over het algemeen ook geen pure stevia in drinken, maar steviolglycosiden, waar vaak maltodextrine aan toegevoegd wordt om het smaakvoller te maken.