VenoSnorlax schreef:Ik heb ook een molen in de buurt, misschien toch even kijken voor goed meel. Zoals prairy al aangeeft, hoe bewaar je dat?
@Judith0 Dat is een hoop ook, hoe plan je dat in met rijzen en bakken? En vooral ook het opruim werk met plakkerig deeg
Pakketje is gister niet verzonden dus niet mn eerste zuurdesem bakken zondag
Ik bewaar het meel en bloem in afgesloten bakken, van die doorzichtige rechthoekige bakken met deksel.
En dat dan in een keukenkastje.
Het plannen valt wel mee, ik bak er altijd 2 tegelijk (oven beperkt ruimte voor meer, anders deed ik er 4). Ik heb een grote spiraalkneder (Maxima 8) die het kneden voor me doet. 2 of 3 dagen per week ben ik er een ochtend zoet mee.
Het opruimwerk valt mee.
Ik bak altijd gistbrood, meestal met verse gist. Na het kneden gaat de kom van de kneder vol water. Na de eerste rijs gaan de rijskommen vol met een sopje. De kom van de kneder veeg ik dan schoon met mijn handen en maak hem leeg met een stuk tuinslang, het laatste restje met een doekje. De kom kan er niet onderuit namelijk. De bakblikken gooi ik een stuk bakpapier in, dus die hoeven eigenlijk nooit gewassen te worden.
Eitje dus