Je eigen brood bakken.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
JudithO

Berichten: 7067
Geregistreerd: 10-11-06
Woonplaats: Cantal, Frankrijk

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-24 08:19

Afbeelding
2 grote focaccias gebakken gisteren.
Gevuld met gedroogde tomaten, rozemarijn en parmezaanse kaas. Over de bovenkant nog grof zout gestrooid

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-24 09:18

Oeh :9 ik ben benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet.

JudithO

Berichten: 7067
Geregistreerd: 10-11-06
Woonplaats: Cantal, Frankrijk

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-24 08:04

Hierbij nog de binnenkant.
Een dag na het bakken even 10 minuten op 180 graden in de oven en hij was weer net zo lekker!
Afbeelding

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-24 08:07

Ziet er heerlijk uit :Y)

Ik had gister weer twee broden gebakken. Had mijn oven alleen kennelijk op hete lucht gezet ipv gewoon boven/onderwarmte, maar gelukkig zijn ze alsnog heel goed gelukt met iets krokantere korst.

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-24 10:36

lekker Judith!

prugelpiet

Berichten: 12581
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 09:27

Mijn broodje van vanochtend. Nu onderweg naar het werk met lekker vers brood :D

Een normale dit keer. Deeg mixen, nacht op het aanrecht laten en dan afbakken. Hij had nog wat langer gemogen, al heb ik hem al 10 minuten langer in de oven gehad dan wat het recept zei. Ik denk dat ik mijn oven en pan niet lang genoeg laat voorverwarmen. Maar desondanks is die erg lekker.
Afbeelding
Afbeelding

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 09:35

Ik verwarm op 250 graden voor met zuurdesem en echt een uur.
Dan brood in de pan of op de pizzasteen 10 min gewoon op 250. Dan 10min op 230 en dan nog 30min op 200 en dan zijn ze iig wel altijd goed gebakken.

Ik vind je brood er wel goed uit zien :j

Iris82

Berichten: 39856
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 12:30

Ik doe zuurdesem ook een half uur voorverwarmen op 250 graden (heb extra snel voorverwarmen op mn oven) en dan 20 minuten op 250 graden met deksel erop en dan 20 minuten zonder deksel op 230.

Je brood heeft een mooie ovenspring, maar hij mag zeker een stuk warmer en langer afbakken! :)

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 14:36

Zo grappig om te lezen dat iedereen het allemaal toch weer een beetje anders doet. Afgelopen zondag het brood dat over was in plakken gesneden, belegd en in de vriezer gemikt. Ik merk dat ik desembrood nog lekker vind als het diepgevroren is geweest, alleen de korst is natuurlijk minder knapperig.

prugelpiet

Berichten: 12581
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 18:21

Ik heb al 6 mislukte zuurdesem broden gehad, dus dat deze is gelukt maakt me erg gelukkig :') hij was ook tussen de middag nog erg lekker.

Hoe bewaren jullie de broden? Ze worden bij mij erg snel droog.

Ik zal dit recept van het weekend nog eens maken en dat wat meer geduld opbrengen voor het voorverwarmen en desnoods de oven wat hoger zetten. Het was echt super makkelijk en kost een stuk minder tijd dan zuurdesem.

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 19:10

Ik gebruik deze hersluitbare zakjes.


Afbeelding


Ik vries het brood ook in en de avond voor ik het wil gaan eten haal ik het voor ik naar bed ga uit de vriezer.

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-24 19:16

Ik bak op zaterdag een brood en bewaar m in een stoffen broodzak (bij de Lidl gekocht) voor de zondag dan blijft de korst knapperig, maar buitenste snijvlak droogt wel iets uit. En wat er dan nog overblijft beleg ik en gooi het in porties in de diepvries. ‘s morgens eruit en tegen de tijd dat ik wil eten is het ontdooid.

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-24 11:45

Mijn roggebrood heeft een bijzonder luchtbellenpatroon. Het blijft een fascinerend proces
Afbeelding

axel_1997

Berichten: 1792
Geregistreerd: 24-03-21
Woonplaats: overal waar paarden zijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-24 12:05

Mijn nieuwste zuurdesembrood!
Met rozemarijn, oregano en olijfolie.
En extra lang gerezen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-24 12:08

Ziet er heel mooi uit Axel. Volgens mij ook heel erg lekker :j

MarliesV

Berichten: 15220
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-24 12:44

Oeh lekker combi Axel, smaakt die net zo lekker als het klinkt?

axel_1997

Berichten: 1792
Geregistreerd: 24-03-21
Woonplaats: overal waar paarden zijn

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-24 12:52

Jazeker!

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-24 17:53

Ziet er prachtig uit!

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 20:26

Twee broden net gebakken.

Afbeelding

ElfBeau_067

Berichten: 2002
Geregistreerd: 03-11-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 20:35

Vergeten te delen (oeps) maar vorige week had ik appelflappen gemaakt. Smaakte veeeeels te lekker :~ :~
Afbeelding

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 20:37

Lekkere appelflap :9 en mooie patronen!
Gisteren vijf kilo T65 bij vrienden opgehaald, hadden ze voor me meegenomen uit Frankrijk. Kan ik weer even vooruit.

prugelpiet

Berichten: 12581
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-24 19:19

Ik heb mijn zuurdesem avontuur aan de wilgen gehangen. De starter van Broodgodin bleef meuren, wat ik er ook mee deed. Ik heb een lekker recept voor een lekker brood, dus daar ga ik me maar even mee bezig houden. Wie weet doe ik ooit een nieuwe poging, maar ik vind het zonde om keer op keer zoveel tijd en bloem ergens in de stoppen, wat ik vervolgens weer in de prullenbak mik omdat het niet goed is.

Ceetje_bokt
Berichten: 5179
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-24 20:18

Wat jammer dat jouw starter niet wil lukken, volkomen begrijpelijk dat je ermee stopt. Ik had gisteren nog een brood gebakken van de Broodgodinmix en ben blij dat het op is. Om te beginnen zeker een aanrader (nou ja, niet voor iedereen dus prugelpiet :(:) ) maar gelukkig kan ik het nu wel zelf.

ElfBeau_067

Berichten: 2002
Geregistreerd: 03-11-22

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-24 22:32

Ceetje_bokt schreef:
Lekkere appelflap :9 en mooie patronen!
Gisteren vijf kilo T65 bij vrienden opgehaald, hadden ze voor me meegenomen uit Frankrijk. Kan ik weer even vooruit.


Bedankt ceetje! Veel plezier alvast met de T65!

BeFunny

Berichten: 10675
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Re: Je eigen brood bakken.

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-24 23:59

Ik heb drie desem broden gebakken.
Dit keer met tarwebloem/meel.

Afbeelding

Afbeelding