Dé Quiche

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Marinx
Berichten: 113
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Bij Duitse grens

Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-01-05 12:09

Voor volgende week moet ik een quiche maken voor fijnproevers. Mijn hartige taarten zijn best wel goed, maar nu ben ik toch wat onzeker... Heeft iemand tips voor dé quiche?

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 12:56

nop, geen recept, maar ik ben ERG benieuwd... Ben ook wel op zoek naar DE quiche!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 16:24

Als je met quiche een quiche Lorraine bedoelt is dit hét recept Knipoog

Deeg
- 250g bloem
- 1 eierdooier
- mespuntje zout
- 125g koude boter

Vulling
- 85g gruyère
- 125g bacon
- 1.25 dl room
- 4 eieren
- zout en versgemalen zwarte peper
- versgeraspte muskaatnoot
- verse kruidentakjes (garnering)

- Zeef de bloem op een werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden, doe daar de eierdooier, het zout en 4 el water in; kneed dit mengseltje tot een stevig deeg
- Snijd de boter in stukjes en doe ze bij het mengseltje; bestrooi ze met de bloem. Kneed nu vanuit het midden met de vingertoppen tot er een soepel deeg ontstaat
- Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven oppervlak en bedek daarmee de binnenkant van een ingevet taartblik van 24 cm in doorsnee. Prik er op verschillende plaatsen in met een vork
- Bak het taartdeeg 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°. Zet het even apart
- Snijd de kaas in reepjes en de bacon in stukjes. Bak de kaas en de bacon samen even in een pan; haal de pan van het vuur en roer de room, eieren, zout en peper en nootmuskaat door het kaas-baconmengsel. Lepel het op het taartdeeg
- Bak de quiche in de oven gedurende 25 minuten goudbruin. Serveer hem warm of koud.

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-05 21:53

Dat recept van Natalie is het originele extreem lekkere quiche lorraine recept.
Het kan ook makkelijker. Haha!

Deeg:
Pakje kant en klaar deeg voor Hartige taart (Baukje ofzo, in vriezer)
of pakje bladerdeeg (ook vriezer)

125g ontbijtspek (eventueel ook eenzelfde hoeveelheid ham)
zakje geraspte belegen kaas
125 ml room
4 eieren
zout en peper
nootmuskaat

Leg de vellen deeg in een ingevette quichevorm.
Bak de spekjes, roer voor de rest alles door elkaar. Doe spekjes bij mengsel en doe het mengsel ook in de vorm.
25 min. op 200 (hoe doe je dat gradenbolletje? Haha!)

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-05 10:33

Ja, ik vind het gewoon leuk om af en toe eens het deeg zelf te maken... Maar zoals Dorée het zegt is het net iets makkelijker idd Haha!

Rhaia
Berichten: 768
Geregistreerd: 04-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-05 11:44

Ik heb vandeweek ook een lekkere gemaakt:

Preitaart

2 stengels prei in ringetjes gesneden en kort koken. Goed water uit laten lekken!
blokjes salami/cervelaat
kaas (ik heb geitenkaas gebruikt)
1 tomaat in plakjes gesneden en ontveld
1/2 pakje hartige taart deeg van koopmans (uit de diepvries)
2 eieren, scheutje melk, peper en zout - alles geklutst
plakjes deeg laten ontdooien, vorm invetten, deeg erin doen, dan 5 minuten in voorverwarmde oven doen, daarna alle ingrediënten erin stoppen, kaas bovenop, vervolgens het ei en de melk eroverheen gieten en ongeveer 25 minuten in de oven zetten totdat het ei gestold is.

Erg lekker!

Dorée

Berichten: 6707
Geregistreerd: 20-05-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-05 12:03

Je kunt trouwens álles in een quiche doen.
Zolang je de basis van 4 eieren en room maar aanhoudt, kun je zoveel varieren als je wil!

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-01-05 18:19

Quiche Lorraine:

Nodig:
200 gram Emmenthaler
1,5 ons Bacon (iets dikker gesneden)
6 plakjes bladerdeeg
1/8 liter slagroom (150 ml dacht ik voor leken onder ons Haha!)
3 eieren
zwarte peper
nootmuskaat
ovenschaal (laag)
paneermeel.

Hoe maken:
1, bacon uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken
2. kaas in plakjes snijden (kan ook met kaasschaaf)
3. de vorm invetten en bekleden met bladerdeeg.
4. Paneermeel eroverheen.
5. Plakjes bacon erop en dan kaas erop.
6. eieren met slagroom loskloppen, peper en nootmuskaat door. Over bacon en kaas schenken.
7. ong 45 minuten op 200 graden in oven.

En het is altijd smullen.

We eten ook vaak broccolitaart (vraag maar als je de recept wilt)

Girley_
Berichten: 4421
Geregistreerd: 06-12-04
Woonplaats: Overal en nergens ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-05 17:10

Dit is een lekkere combi:

brocoli stronkjes
4 eieren
125 ml room
3/4 camembert (afhankelijk naar smaak en grootte quichevorm)
pijnboompitjes (naar smaak)
geraspte kaas
peper&zout

Je blancheert de stronkjes ongeveer 4 minuutjes, daarna leg je ze op de met deeg beklede vorm, je snijdt de camembert in stukjes en die leg je ertussen. De pijnboompitjes kort in een pan roosteren en eroverheen strooien.
Eieren met room en peper&zout opkloppen en erover heen schenken. 10 minuutjes voor einde baktijd de gerapte kaas eroverheen strooien.
Erg lekker!!!!
Succes!

Esther_

Berichten: 3999
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-05 17:30

Mag broccolitaart ook?
Heel lekker. Voor 4 personen
500 gr. broccoli
200 gr roomkaas (of jonge kaas)
200 gr. achterham
125 ml slagroom of creme fraiche
1 eetlepel tuinkruiden
2 eieren
1 pakje (roomboter) bladerdeeg
provinciale tuinkruiden
peper.
Maak van de broccoli kleine stukje en kook ze even. Bekleed de vorm met bladerdeeg, dan een laag broccoli, ham, kaas en wat peper, weer laagje broccoli, ham, kaas. Daarna mengsel van eieren, slagroom en de kruiden. Bakken op 200 graden, ongeveer 40 minuten.
Let erop dat de broccoli droog is als je hem in de vorm doet, anders blijft de bladerdeeg nat.

Succes!

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-05 18:16

Grappig, iedereen heeft verschillende recepten. Die laatste recept lijkt me wel heel lekker. Eens proberen Lachen

Sizzy

Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-05 01:55

Pas had ik 2 lekkere quiches gegeten Lachen

Eentje met spek en geitenkaas en eentje met zalm, spinazie en tomaat Vork

wanted

Berichten: 1533
Geregistreerd: 18-09-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-01-05 15:20

mag spinazietaart ook echt heeeelllll lekker
750 gram spinazie uit laten lekken
bekleed een taartvorm met bladerdeeg totdat de bodem helemaal bedekt is op 230 graden totdat hij redelijk knapperig is (niet helemaal|)
4 bosuitjes snijden
100 gram kaaas
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
1 pakje slagroom
uitgebakken ontbijtspek of katenspek
doe de pijnboompitjes even in de oven op 220 wel opletten dat ze niet verbranden.
meng de spinazie, ui, room en eieren door elkaar
doe de spek op de bodem en strooi hier de kaas over heen
doe daar het spinaziemengsel overheen en daarna de pijnboompitjes en doe het nog ongeveer 15/20 minuten in de oven op 230
heel lekker

Marinx
Berichten: 113
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Bij Duitse grens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-01-05 19:53

Bedanbkt voor jullie tips allemaal!!! Op safe ben ik voor Lorraine gegaan met wat prut er nog doorheen. De kritische fijnproevers waren gelukkig overtuigt!

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-05 20:15

esther26, in welke vorm doe je het dan?? We hebben een lage vorm die we gebruiken voor quiches en daar kan er maar 1 laag in.

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-05 19:53

Ik maak mijn quiches altijd in een springvorm, misschien doet Esther26 dat ook? Ik heb op het moment een heel lief kleintje die bij mijn oma vandaan komt. Als ik daar de hartige taart/quiche in maak is dat precies goed voor 2 personen.

Esther_

Berichten: 3999
Geregistreerd: 03-09-04
Woonplaats: omgeving Den Bosch

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-05 11:27

Ik gebruik verschillende schalen voor mijn broccolitaart. Een beetje afhankelijk voor hoeveel personen ik hem maak. Ik geloof dat mijn laagste schaal zo'n 4 cm is. De laag broccili gewoon niet te dik maken en dan lukt het wel.

Caye

Berichten: 7505
Geregistreerd: 20-07-04
Woonplaats: 070

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-05 12:42

ik heb net een quiche gemaakt. maar de ei mengels loopt door het gehakt en groente mengsel heen. en loopt uit de spring vorm.
|Moet je nu een ovenschaal pakken of een spring vorm? wat doe ik fout?

RelarDevi
Berichten: 26954
Geregistreerd: 23-12-03

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-05 12:59

Cayusejuhh schreef:
ik heb net een quiche gemaakt. maar de ei mengels loopt door het gehakt en groente mengsel heen. en loopt uit de spring vorm.
|Moet je nu een ovenschaal pakken of een spring vorm? wat doe ik fout?


Zit het al in oven, en is het vloeibaar?

miepmiep
Berichten: 2348
Geregistreerd: 20-02-04

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-05 14:14

Als je de vorm goed bekleed hebt met bladerdeeg, kan als het goed is het eimengsel er nooit uitlopen...

Je kunt in plaats van puzzelen met verschillende plakjes, ook de bladerdeeg laten ontdooien een een aantal plakken op elkaar leggen en met de deegroller uitrollen tot een grote plak waar je je vorm in 1 keer mee kunt bekleden.

Ik heb trouwens laatst geexperimenteerd met spruitjes, ontbijtspek, kaas en kerriepoeder. En dan de spek halverwege een laagje, en bovenop ook een laagje.
Was erg lekker!

Kayla

Berichten: 11273
Geregistreerd: 20-10-01
Woonplaats: Groningen

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-02-05 20:13

Cayusejuhh schreef:
ik heb net een quiche gemaakt. maar de ei mengels loopt door het gehakt en groente mengsel heen. en loopt uit de spring vorm.
|Moet je nu een ovenschaal pakken of een spring vorm? wat doe ik fout?


Dan is je springvorm niet goed (meer), volgens mij horen ze niet te lekken namelijk als het allemaal goed vast zit.

Rhys
Berichten: 6352
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-02-05 00:54

Ik maakte ooit wel eens spinazie/gorginzalo taart, was ook superlekekr, maar dan moet je publiek wel van gorgonzalo houden natuurlijk. Dat recept kwam van smulweb geloof ik.

Bolke
Berichten: 249
Geregistreerd: 11-08-03
Woonplaats: Almelo

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-05 00:43

Ik heb gisteren de spinazietaart gemaakt die hier genoemd wordt, met als extra gerookte zalm erbij in. Lekkerrrrr!!

Ook die pijnboompitten maken het lekker.

Je moet wel goed opletten dat je de spinazie goed uitwringt, anders wordt ie te nat.

Samantha_

Berichten: 10809
Geregistreerd: 20-12-02

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-05 12:38

Rieja schreef:
Ik maakte ooit wel eens spinazie/gorginzalo taart, was ook superlekekr, maar dan moet je publiek wel van gorgonzalo houden natuurlijk. Dat recept kwam van smulweb geloof ik.

Ik ben wel benieuwd naar dat recept!
Heb je dat nog?

Piaffe
Berichten: 4442
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Re: Dé Quiche

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-05 18:29

Boerenkoolquiche is ook heel erg lekker. Via google kun je het recept zo opzoeken, op de site van Albert Heijn. Echt een aanrader Vingers aflikken