Voor 8 megagrote hamburgers (goed voor 16 broodjes)
1 kilo goed rundergehakt (liefst biologsich)
1 groot scharrelei
1 1/2 theelepel djintan (gemalen komijn)
1 kleine eetlepel gemalen koriander
1 grote hand gemalen Parmesaanse kaas
1 eetlepel Engelse of Dijon mosterd
1 grote uit, kleingesneden en zacht gebakken (zacht, niet bruin)
zout en peper uit de molen naar smaak
zoveel paneermeel of broodkruim dat het gehakt een goede compacte massa vormt
Alles door elkaar mengen en van het geheel acht schijven vormen. Een half uurtje laten opstijven in de koelkast en hierna in de koekenpan bakken. Aangezien het geen dunne burgers zullen worden kun je met een half burgertje makkelijk een broodje beleggen.
Tip 1: probeer eerst één burger te bakken. Wanneer deze uit elkaar dreigt te vallen, moet er door de andere burgers wat meer paneermeel/broodkruim.
Tip 2: wanneer het voor een bbq is, kan je ze beter thuis in de koekenpan zachtjes bakken, en ze op de bbq alleen nog even opwarmen en van een knapperig korstje voorzien.
(recept vrij naar Jamie)
Wat erg lekker is op het broodje is een dus een beetje mayo, wat tomatenketchup en augurkenrelish, een zoetzuur augurkenprutje, te koop bij AH. Heb je geen AH in de buurt, dan smaken schijfjes augurk net zo goed.
Eet smakelijk!