Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
sabby schreef:'vroeger' zaten er ook geen sperziebonen in t gerecht (stond op t pakje he)....nix geen bonen erin hoor.
En toen veranderde het (ohneee..verbeteren heet dat ) en voila..daar waren de sperziebonen ineens.
Komt Bobotie niet uit Afrika ofzo (moet toch een 'wereldgerecht' zijn??) >> ben benieuwd hoe ze daar aan sperziebonen komen..blijkbaar is t met namelijk authentieker hihi
sheela schreef:Bij ons thuis vinden ze Bobotie ook errug lekker. Alleen moet ik voor ons vijven altijd 2 pakken maken, anders hebben we niet genoeg. En zelfs twee pakken gaan schoon op! Ik gooi er altijd wel boontjes door, maar dan boontjes uit blik/pot. Die kook ik niet voor, gooi ik er zo bij in als het gehakt bruin is. Zonder al het vocht natuurlijk. Meestal gooi ik er drie appels door en een banaan.
Sylhouet schreef:Hmm klinkt lekker!
Ik denk dat ik het eens ga proberen met vegetarisch gehakt.
En dan inderdaad met banaan ipv bonen.
Iemand ervaring met dit recept met vegetarisch gehakt of in een andere vegetarische variant ??
Pam schreef:In de ajacied 2 jaar geleden stond bobotie van Steven Pienaar. Die is echt het lekkerst, Afrikaans uit de eerste hand.
Voor de geinteresseerde snor ik m wel ff op