Ik heb net een overheerlijke ovenschotel gegeten en wilde jullie het hier plaatsen zodat er meerdere bokkers er van kunnen genieten
Ingredienten
1 kg aardappels, geschild en in vieren gesneden
12 sjalotten, geschild en heel
2 tenen knoflook, gehakt
2 wortels, in schijfjes
4 tomaten, in vieren gesneden
4 Turkse paprika's, in ringen
12 zwarte olijven
200 gram feta
200 gram gehakte amandelen (ongezoet)
1 tl komijnzaadjes
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
1 tl suiker
1 el azijn
6 el olijfolie
2 el gehakte peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verhit de olie in een zware braadpan en bak hierin de aardappels tot
ze beginnen te bruinen (doe dit eventueel in porties).
Voeg dan de
sjalotten, de knoflook en de wortels toe.
Bak het geheel nog 5 minuten en doe het dan over in een ovenschaal.
Strooi er de suiker en de kruiden over en leg de tomaten, de paprika's en de olijven ertussen.
Strooi er zout en peper over en sprenkel de azijn er gelijkmatig over.
Verbrokkel vervolgens de feta en verdeel deze samen met de amandelen over het geheel.
Bak 3 kwartier in de oven.
Garneer met de peterselie. Lekker met Turks brood en Turkse yoghurt met knoflook