Neurologische vorm van rhinopneumonie het Gooi *update*

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Neurologische vorm van rhinopneumonie het Gooi *update*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-03-14 13:44

http://www.sectorraadpaarden.nl
Ingezonden door Bokker Steefjevos

Afbeelding
Foto: Medisave

Op een locatie in regio het Gooi is Rhinopneumonie vastgesteld. Paarden van de locatie worden niet vervoerd.

Op de locatie in regio het Gooi gaat het om EHV1, de variant van rhinopneumonie die zich uit middels abortus en in dit geval ook bij een paard neurologische verschijnselen heeft veroorzaakt. Een paard is gezien het verloop van de ziekte geƫuthanaseerd. De Gezondheidsdienst heeft na onderzoek bevestigd dat het gaat om EHV1. Dit onderzoek heeft direct plaatsgevonden nadat de eerste ziekte verschijnselen zichtbaar waren.

De paarden mogen de locatie de komende vier weken niet verlaten en tevens is het bedrijf direct op slot gegaan. De paarden op de locatie zijn de laatste weken zeer beperkt met andere paarden in contact geweest. Hierdoor is er een verminderd en controleerbaar verspreidingsrisico. De contactadressen zijn ingelicht en de paarden staan dagelijks onder controle van een dierenarts. Een tweede paard met lichte temperatuursverhoging is ook getest op het voorkomen van rhinopneumonie en is negatief getest.

U kunt uw paarden zelf controleren door tweemaal daags de temperatuur op te nemen. Bij verdenking van Rhinopneumonie is het verstandig om direct de dierenarts te raadplegen.


Wil je meer weten over rhinophneumomie kijk dan in de Wiki.

Alle topics op VN en ON over een Rhino uitbraak zijn voorzien van een slotje. Met regelmaat merkten we dat er in dergelijke topics een hoop gespeculeerd wordt over de uitbraak, de locatie en de verspreiding. Deze speculaties zorgen vaak voor angst en paniek. Om dit te voorkomen worden alleen bevestigde berichten die van een betrouwbare bron af komen geplaatst en zijn de topics voorzien van een slotje.

Gem

Berichten: 17548
Geregistreerd: 12-05-07
Woonplaats: Brach

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-14 09:27

www.knhs.nl


Update Rhinopneumonie regio het Gooi

Op 28 maart kwam het bericht naar buiten over Rhinopneumonie in regio het Gooi. Op dit moment zijn er geen nieuwe gevallen vastgesteld. Hiermee vindt de Sectorraad Paarden het verantwoord om het eerdere advies over te nemen extra maatregelen voor bescherming tegen het virus in te trekken.