Ik heb ooit eens bij mensen krielaardappels uit de oven op met rozemarijn en dat was heeeeeeeeeel lekker . T scheen niet zo moeilijk te zijn maar mijn geheugen is echt een zeef, dus wie o wie kan mij helpen dit gerechtje zo smakelijk mogelijk te maken????
SkyMarian
Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 17-01-04 13:55
wij strooien er tijdens het bakken gewoon rozemarijn overheen. simpeler kan niet
Jellie
Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03
Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-04 14:17
maar bak jij ze dan in de pan? of in de oven en als je ze in de oven doe: Hoe lang wat voor temperatuur?
SkyMarian
Berichten: 10936
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Achterhoek
Geplaatst: 17-01-04 14:20
of gewoon in de pan en dan de laatste 10 minuutjes toeveoegen anders fikt de rozemarijn aan .
In de ovem kun je heel makkelijk klaarmaken op een temperatuur van 200 graden (in een heteluchtoven). En dan ergens halverwege wat rozemarijn toevoegen. Meestal een uurtje in de oven totdat de aardappeltjes hier en daar een beetje bruin zijn en gaar. Meestal leg ik er schijfjes in maar krieltjes kunnen ook prima
Jennygirl
Berichten: 4491
Geregistreerd: 15-06-03
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 17-01-04 16:55
Ik kook de krieltjes (in schil) voor een minuut of 10, totdat ze net niet gaar zijn. Op een bakplaat, olijfolie, grof zeezout en rozemarijn erover. Hoppa de oven in, op ong 200 graden en als ze verkleuren dan belanden ze op mijn bordje
Jellie
Berichten: 10283
Geregistreerd: 11-07-03
Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-04 20:31
Hey, bedankt! ik ga t op die manier eens proberen )!" title="Koffie (of thee )!" />
Kinta
Berichten: 2702
Geregistreerd: 19-09-01
Woonplaats: prov. Utrecht
Geplaatst: 18-01-04 10:26
Als je ze in de oven doet (want dat klinkt wel erg lekker) moet daar dan ook nog boter in ofzo of dat niet?
Botervlieg
Berichten: 9130
Geregistreerd: 20-04-03
Woonplaats: adoptie-Ian woont bij www.aap.nl !
Geplaatst: 18-01-04 10:48
Kinta"] Als je ze in de oven doet (want dat klinkt wel erg lekker) moet daar dan ook nog boter in ofzo of dat niet? [/quote]
[quote="Jennygirl schreef:
Op een bakplaat, olijfolie, grof zeezout en rozemarijn erover.