Hete kip met perziken

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Lindatjuhhh

Berichten: 118
Geregistreerd: 10-09-03
Woonplaats: Kerkrade

Hete kip met perziken

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-06-04 11:25

Hete Kip met perziken, echt een aanrader Vingers aflikken

300-400 gram kipfilet
1 pot kippenbouillon
olijfolie
knoflookpoeder
paprikapoeder
1 ui
1 theelepel sambal
ketjap (zoet)
maggi
1 pak tomato frito (heinz)
tomatenketchup (heinz)
1 rode paprika
1 pot champignons
1 blik perziken
maïzena/ allesbinder
1 pak snelkookrijst

•De pot kippenbouillon met 3 potten water in een pan aan de kook brengen, kipfilet toevoegen en in ongeveer 90 minuten gaar koken.
•Ui pellen en fijn snipperen, een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan verhitten, de ui met een mespunt knoflookpoeder fruiten.
•De kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon halen en aan de gefruite ui toevoegen. Kruiden met paprikapoeder een flinke scheut ketjap, een scheutje maggi en een theelepel sambal en op hoog vuur bakken. Dan de paprika schoonmaken in stukjes snijden en toevoegen. Een paar flinke eetlepels tomatenketchup toevoegen.
•De pot champignons laten uitlekken en toevoegen. De perziken in stukjes snijden en toevoegen. Alles nog een minuut op hoog vuur bakken en dan blussen met 4 juslepels kippenbouillon en het vocht van het blik perziken. Dan ongeveer ¾ van het pak tomato frito toevoegen en het geheel op een laag vuur een kwartier laten sudderen. Ondertussen de rijst gaar koken.
•De saus eventueel binden met maïzena of allesbinder
•Eet smakelijk Vingers aflikken Haha!

Qweeny

Berichten: 558
Geregistreerd: 24-04-04
Woonplaats: (leidschenveen) Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-04 21:35

Zal het tegen mijn moeder zeggen maar volgens mij is het wel lekker ik vindt zowiezo hete kip erug lekker.
mmmmm Vingers aflikken Vingers aflikken

Imker

Berichten: 17539
Geregistreerd: 30-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 13:13

90 minuten voor kipfilet???? Dan is het volgens mij net een rubber bal... in 15 minuten is een kipfiletje allang gaar in kokend water.

Lindatjuhhh

Berichten: 118
Geregistreerd: 10-09-03
Woonplaats: Kerkrade

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-06-04 15:14

oeps het moet 60 minuten zijn. Enne 15 minuten is echt te kort!

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-04 22:36

Toegevoegd aan het receptenoverzicht Knipoog
Ik ga het ook eens een keer proberen!

Lindatjuhhh

Berichten: 118
Geregistreerd: 10-09-03
Woonplaats: Kerkrade

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-06-04 22:53

Het is echt superlekker, dus zeker proberen. Bedankt voor het plaatsen in het receptenoverzicht!