Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 2 [ 33 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

Kliniek Utrecht of Heesch?

 
Profiel   

Voor een paard wat misschien meerdere problemen heeft. (been/spieren/overcompensatie waardoor je weer nieuwe klachten krijgt)

Welke kliniek zou dan het beste bij ons paard passen?


Bij welke kliniek kijken ze dan naar het totaal plaatje?

Ik loop nu ff teveel tegen 1 "oorzaak"aan wat opgelost wordt en vervolgens komt er weer wat aan het licht.

Ik hoor graag ervaringen van jullie.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 19:01  
Profiel   

Als je voldoende budget hebt, dan zou ik gaan voor Heesch. Zij nemen daar echt de tijd voor jou en het paard. Onderzoeken kijkend naar het totaalbeeld. Maar daar betaal je dus wel voor.

Met Utrecht moet je het niet erg vinden als studenten erbij gehaald worden, het is wel een faculteit. Qua prijs is het marktconform.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 19:27  
Profiel   

BOTtraining schreef
Met Utrecht moet je het niet erg vinden als studenten erbij gehaald worden, het is wel een faculteit. Qua prijs is het marktconform.


Ik zou eerder voor Utrecht kiezen, qua gretigheid naar de oplossing.

Liever 10 studenten die een dier willen redden om mijn paard heen, dan een gespecialiseerde, die dat nèt even niet heeft ervaren en het 'moet navragen bij collegae'. (maar de meter blijft wel lopen).

Succes met je vriendje :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 19:57  
Profiel   

Nu met de versoepelingen vind ik het helemaal niet erg om er 10 studenten erbij te hebben. En onze dame vind dat al helemaal niet erg :D het is echt zo'n lief paard <3

Mijn paard is wat dat betreft een medisch mysterie en juist ff "out of the box" denken is goed voor iedereen.

Utrecht is iets dichterbij (van bijna 200 en naar ruim 200 voor Heesch)

Het gaat mij er echt om dat we nu een oorzaak kunnen vinden.
Budget is ruim maar realistisch.. die geldboom heeft weer niet gebloeid dit jaar :+

Waarschijnlijk zou Utrecht dan beter bij mijn paard passen ivm meerdere doktoren met ieder hun eigen vakkennis. Als ik het zo lees op internet.

Heesch heeft minder dierenartsen wat ik kon vinden op de website..

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:09  
Profiel   

Is Heesch het SMDC?

Die hebben bij ons paard goed werk verricht. Adhv klinische keuring gekeken waar het probleem mogelijk kon zitten, daarna gericht gaan kijken met röntgen/scan, probleem gevonden en behandeld :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:15  
Profiel   

Heb zelf goede ervaringen met Utrecht. Erg prettig in de bejegening ook.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:20  
Profiel   

Wij zijn voor een been naar heesch gegaan. We werden enorm goed geholpen en zouden eigenlijk over een week toen weer contact hebben maar werd toch de volgende dag aangezien die toen koorts kreeg hebben mijn dierenarts en die in heesch enorme goede contact met elkaar gehad over de behandeling.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:27  
Profiel   

Ik heb helemaal niet zo’n dikke bankrekening en ben keurig en goedkoper dan mn dierenarts thuis… geholpen.

Ze hadden daar binnen no time de diagnose gezien en gediagnosticeerd. Ik ben er tevreden over.

Ze doen daar ook totaal niet moeilijk over kosten.
Ik had bijv al fotos van de rug gemaakt elders en meegenomen. Die vonden ze net niet goed genoeg en ze wilde het zeker weten. Dus op eigen kosten hebben ze toen nieuwe fotos gemaakt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:32  
Profiel   

Ik herken de dikke prijzen van heesch ook niet eigenlijk.

Wel doorzoeken tot ze het hele plaatje hebben. Ik ben ooit juist daarheen gegaan omdat ik een paard had waar steeds iets gevonden werd, maar wat niet beter werd qua klachten ook al waren die blessures die ze 1 voor 1 vonden wel genezen.

Zelfs met huidige paard, waar heel duidelijk 1 blessure is, controleren ze telkens of de rest van het lijf jiet compenseert en daardoor blesseert.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:34  
Profiel   

Ik ben met mijn paard in Utrecht geweest, maar heb de uiteindelijke diagnose bij de Lingehoeve gekregen. In Utrecht zagen zowel de DA met klinisch beeld als de Q-Horse (digitaal meetsysteem voor beweging) geen aanleiding om verder te zoeken. Misschien had ik harder door moeten drammen, maar bij de Lingehoeve wist de DA na het klinische onderzoek precies welke onderzoeken hij nodig had om een diagnose te kunnen stellen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 20:45  
Profiel   

Ik heb goede ervaring met Utrecht als er iets is maar je weet niet wat en je bent al lang aan het dokteren. Bij mijn paard werd er ook steeds weer een dingetje gevonden wat dan de oorzaak van de problemen zou zijn, maar het was het nooit. Na twee dagen onderzoek in Utrecht was er een diagnose die (toen) op geen andere kliniek gesteld had kunnen worden, vanwege het ontbreken van specialistische kennis en apparatuur.

Heesch ken ik niet, maar met klinieken, hoe goed ook, heb je altijd kans dat het specialisme dat jij net nodig hebt ontbreekt, of wat minder is. En aangezien je niet weet welk specialisme je nodig gaat hebben is dat lastig. Kijk, ze zullen vast wel wat vinden, zoals elke DA tot nu toe, maar dan heb je nog je antwoord niet. Dan wil je misschien daarna alsnog naar Utrecht.

Dat er in Utrecht studenten bij zijn vond ik zelf geen probleem. Dingen duren wat langer omdat er veel overlegd wordt en dubbel gecheckt, maar daardoor gebeuren de dingen in ieder geval wel grondig.

Bij mij nam de begeleidend arts de studenten op een gegeven moment even apart om te overleggen wat de vervolgstappen zouden volgens hen moeten zijn. Op datzelfde moment nam de specialist, die er inmiddels al bij geroepen was, mij ook even apart om te vertellen dat zij eigenlijk al een sterk vermoeden had van welke richting het op ging, maar dat de studenten dit nog niet mochten horen. Die moesten daar zelf achter komen maar ik mocht/moest het uiteraard wel weten. Dat vond ik heel prettig. Natuurlijk neemt onderwijs een belangrijke plaats in, maar dat gaat zeker niet ten koste van patient en eigenaar.

Misschien dat het bij spoed minder prettig is, maar juist als je op zoek bent naar een diagnose zijn meer ogen alleen maar een voordeel denk ik.
Juist omdat het onderwijsinstelling is kunnen ze het niet maken om dingen niet tot op de bodem uit te zoeken. En de studenten hebben uiteraard ook een kritische blik. 'Ja maar X is nog niet uitgesloten.' Daar kan jij als klant van profiteren. Het kost niks extra's.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:00  
Profiel   

Heesch, niet Utrecht in ieder geval.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:34  
Profiel   

Zeer goede ervaring met Heesch! Ze nemen echt de tijd en hebben veel kennis in huis.
Bovendien heeft hun osteo gouden handjes. Wat zij voelt, is ongelooflijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:39  
Profiel   

Heesch ontloopt de Lingehoeve amper qua prijzen, en qua opname stalling leek het op Utrecht als ik mij goed kon herinneren. Dus dat veel duurder zijn valt mee.

Beide klinieken fijne ervaringen mee. Ik denk dat ik voor benen / beweging eerder naar Heesch zou gaan en voor inwendige zaken naar Utrecht.

Succes met je mooie dame, balen dat je tegen dingen aan blijft lopen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:42  
Profiel   

Misschien zijn wij dan beetje “verwend” *\o/* met een dierenarts/kliniek met veel lagere tarieven.
Zal ze dan niet wakker maken, dat de hogere prijzen kennelijk de normale tarieven zijn :P
Het was ons nogal opgevallen, vandaar dat ik het noemde. Qua kennis en kunde hebben zij alles wel zo’n beetje huis wat nodig is!

En dat de Lingehoeve ze niet veel ontloopt, dat komt omdat Eric Bergman vanuit de Lingehoeve in Heesch voor zichzelf is begonnen. Nu Marco daar ook zit is het hele tandheelkundige plaatje ook compleet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:48  
Profiel   

Kreupelheden en bewegingsproblematiek: absoluut Heesch, dat is in principe hun specialiteit.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:48  
Profiel   

Ik heb vorig jaar een hele nare ervaring gehad bij Utrecht. Moet zeggen de orthopeed deed wel fijn werk. Studenten vond ik vreselijk, zeker aangezien ik door de studenten niet bij de onderzoeken mocht zijn ivm corona. Mijn paard is moeilijk met andere mensen, dit heb ik aan gegeven en werd weg gelachen. Ze zijn toen 1.5 uur bezig geweest om een halster bij mij paard om te krijgen terwijl ik in de wachtkamer zat... vervolgens kreeg mijn paard op haar bordje 'halster om laten, voorzichtig benaderen'
Mijn paard is een rare maar in de omgang naar mij gewoon heel vriendelijk en ik weet wat ik moet doen. Stuur dan 1 student naar buiten en laat mij heel even mijn paard gewoon een halster om doen, ik ben met 5 min klaar. Uiteindelijk dikke rekening met een foute diagnose.

Heesch geen ervaring mee. Ik ben daarna naar emmeloord gegaan en die namen echt top de tijd. Ook een behoorlijke rekening maar die hadden wel heel veel onderzoeken gedaan met daadwerkelijk feiten ipv alles gebaseerd op een klinisch onderzoek

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-06-21 21:54  
Profiel   

Saaams schreef
Ik heb helemaal niet zo’n dikke bankrekening en ben keurig en goedkoper dan mn dierenarts thuis… geholpen.

Ze hadden daar binnen no time de diagnose gezien en gediagnosticeerd. Ik ben er tevreden over.

Ze doen daar ook totaal niet moeilijk over kosten.
Ik had bijv al fotos van de rug gemaakt elders en meegenomen. Die vonden ze net niet goed genoeg en ze wilde het zeker weten. Dus op eigen kosten hebben ze toen nieuwe fotos gemaakt.Misschien dat ik het door de vermoeidheid niet goed lees maar ik kan uit je tekst niet halen welke kliniek je bedoelt.
Meer reacties; Heesch klinkt ook erg positief nu,pff lastig!

Paard loopt linksvoor kreupel maar soms ook rechtsvoor.
En nu vind ik haar van achteren weer kort lopen en springt ze overkruist aan in galop.


@Hillary,ik weet wat je bedoelt met het meetsysteem. Die hebben we ook (al) gehad.

Uitkomst was spieren maar geen pijn.

2 dagen later, heel duidelijk kreupel.
Waar komt dat weer vandaan?

We zijn nu bezig met allerlei lijntjes en personen om de overcompensatie weg te krijgen en zo dichterbij de oorzaak te komen.

Klinieken hebben we al een boel gezien maar nu moet ik echt kijken welke kliniek meerdere dierenartsen heeft.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 08:19  
Profiel   

Hilary schreef
Ik ben met mijn paard in Utrecht geweest, maar heb de uiteindelijke diagnose bij de Lingehoeve gekregen. In Utrecht zagen zowel de DA met klinisch beeld als de Q-Horse (digitaal meetsysteem voor beweging) geen aanleiding om verder te zoeken. Misschien had ik harder door moeten drammen, maar bij de Lingehoeve wist de DA na het klinische onderzoek precies welke onderzoeken hij nodig had om een diagnose te kunnen stellen.Hilary, hoe lang is dat geleden? De hoofdarts van de Lingehove is, samen met de vorige eigenaar van de Raaphorst, de kliniek in Heesch gestart.

Dat de kosten bij zulke klinieken hoger liggen dan die bij de plaatselijke DA lijkt me best normaal. Ten eerste is de kennis een stuk groter, ze hebben meer met allerlei specifieke problemen te maken dan een plaatselijke DA en houden hun kennis meer up-to-date. En wat denk je van alle apparatuur die ze hebben? Die is vaak vele malen beter dan die van een "gewone" DA.

TS, ik zou voor Heesch gaan in jouw geval, mijn ervaringen met Utrecht voor dit soort problemen zijn niet zo goed. Lang aanmodderen en geen gedegen diagnose. Voor zaken als bijvoorbeeld sarcoïden zit je in Utrecht wel heel goed op zijn plek, net als voor bijvoorbeeld Headshaking Syndrom.

Waarom wil je een kliniek met meerdere artsen? Ook klinieken met in aantal minder, maar wel meer gespecialiseerde artsen kunnen juist waardevol zijn. Ik heb er liever twee die met elkaar overleggen, dan een heel aantal die allemaal net weer wat anders denken te zien. Overigens hebben ze in Heesch ook wel een aantal artsen in dienst, niet alleen de twee die ik hierboven aangeef hoor. Ze werken samen met een goede hoefsmid en een goede osteopaat, dat kan ook nog een pré zijn.


Laatst bijgewerkt door Jet op 24-06-21 08:28, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 08:23  
Profiel   

Ik zou zeker naar Heesch gaan, ze hebben daar een heel team van specialisten bij elkaar, niet alleen de artsen zelf, maar ook de osteopaten, hoefsmederij, tandarts en nemen alle tijd om uit te zoeken wat er aan de hand is. Heb al een aantal stalgenoten gehad die daar eindelijk een goede diagnose kregen en ook een goed trainingschema om weer op te bouwen.

Kwa prijzen geen idee, maar als mijn eigen DA het niet zou weten zou Heesch mijn volgende stap zijn :j

Succes in ieder geval met je paard!

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 08:27  
Profiel   

Sowieso Heesch!
Zelf ook geweest met een paard met terugkomende en regelmatig ook verschillende klachten. Werd daar heel fijn behandeld, werd duidelijk gecommuniceerd en ze hadden zo gevonden waar het euvel zit.
Rekening vond ik ook mee vallen.
Het is meer dat als je daar 1 voet binnen zet je € 500,- kwijt bent. Mede ook omdat ze gewoon altijd je paard grondig klinisch bekijken. Maar daarna viel het me allemaal mee in verhouding tot wat ik dacht dat het zou gaan zijn. (Voor foto's van de hals maken, nog eens aanvullende foto's van de hals, een echo van de hals, beoordelen van alles, overleg + behandeling middels echografie kwam er 'maar' bijna 400,- bovenop.

In Utrecht eerder ook geweest met een ander paard met sarcoiden.
Daar voelde ik ons meer als nr. zo veel behandeld dan persoonlijk. Wat met sarcoiden ook 'makkelijker' is daar we duidelijk bij voorbaat voor BCG injecties kwamen maar evengoed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 08:42  
Profiel   

Wij waren daar ongeveer 1500 kwijt voor klinische keuring, röntgenfoto's van de rug, scans van de rug en behandeling mesotherapie.

Is niet niks, maar wel grondig onderzoek en behandeling. Was er zelf niet bij, maar ze zijn ook wel even bezig geweest.

Mijn andere paard is met koliek naar de Lingehoeve geweest. Is daar anderhalf uur geweest en uiteindelijk niet meer terug gekomen. Tikte al een goede €600 af :=

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 08:47  
Profiel   

De reden dat ik kijk naar een kliniek met meer artsen is dat het probleem (nog steeds) niet gelocaliseerd is.

We dachten dat we er waren maar helaas komt er weer iets boven waardoor we ons afvragen of het iets nieuws is of dat het een overcompensatie was.

Mijn man is er een klein beetje klaar mee en dat is begrijpelijk,we willen er geen bodemloze put ervan maken.

Als we nou een diagnose krijgen wat alle puzzelstukjes op hun plek doen vallen zijn we al heel blij. Ook al zou het een levenslange grasmaaier worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 09:43  
Profiel   

Ik heb ook positieve ervaringen met Heesch. Prijzen kan ik niet vergelijken, want ben nog nooit bij een andere kliniek geweest.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 09:46  
Profiel   

Als je dat in heesch aangeeft dan gaan ze ook echt zoeken tot ze het hele plaatje hebben is mijn ervaring. Zelfs zonder aangeven, maar ik heb het ooit wel aangegeven bij lastige diagnose en daar hebben ze echr alles bekeken wat opviel.

Zelfs bij simpele blessure van huidige paard werd telkens ook gekeken hoe de rest van lijf bleef bewegen. Zo was blessure over, maat vond da haar niet zo bewegen als hij zou willen. Wel regelmatig maar net niet helemaal zo soepel als hij zou willen. Op advies dus fysio en als dat niet zou werken verder kijken. Fysio uitgebreid overlegd met de da, daarna hoefsmid nog en daarna was paard dusnweer helemaal de oude.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-21 09:48 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 2 [ 33 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen