Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 10 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Fijn (niet "traditioneel"?) les, zonder eigen paard?

 
Profiel   

Ik ben afgelopen zomer vanuit Engeland terug naar Nederland verhuisd en na jaren niet paardrijden daar (want ondanks dat ik hier veel lees over de kwaliteit van paardrijden daar, heb ik juist veel plekken gezien die nog zeker 20 jaar achterlopen op wat ik hier in Nederland zie), hoop ik dit hier snel weer te kunnen oppakken.

Om te beginnen, ik woon tussen Arnhem en Nijmegen in, dus de voorkeur gaat uit naar die omgeving, maar voor écht fijn les, ben ik ook bereid wat verder weg te gaan en dan gewoon wat minder vaak.

Vanaf mijn 7e heb ik paardgereden. Weinig op maneges, mezelf veel geleerd met verzorgpaarden, maar natuurlijk ook les gehad.
Ik heb wat paarden beleerd en gecorrigeerd en was als kind zijnde altijd de gene die graag op de drukke, snelle en moeilijke paarden wilde rijden.
Wedstrijden vond ik weinig aan en uiteindelijk met een zelfbeleerde fries met B+3 gestopt.
Ik heb westernles (reining) gehad en dit vond ik meer "mijn ding" dan traditioneel dressuur.
Springen heb ik weinig ervaring mee.
In Australie heb ik ook wat pre-training met renpaarden gedaan en gewerkt bij een cutting trainer (en daar ook wat echt koeienwerk (mustering) gedaan).

Ik ben voor mezelf echt nog aan het uitzoeken wat ik precies wil qua methodes en stijl. Voor mij is een goeie samenwerking met het paard, belangrijker dan een hoog niveau in de sport.
Op een gewone "traditionele" manege denk ik dus ook niet dat ik echt ga vinden wat ik zoek, omdat ik denk (correct me if I'm wrong) dat je daar voornamelijk aan eigen kwaliteiten werkt, ipv aan een goeie samenwerking met het paard.

Dus wat ik zoek:

- Een fijne plek voor les, bij voorkeur omgeving Arnhem/Nijmegen
- Kleine groep of prive
- Niet "traditioneel"
- Western of Engels maakt mij niet zo uit
- Ik vind grondwerk erg belangrijk, maar ben voor nu wel echt opzoek om het rijden weer op te pakken
- Werken aan een eerlijke samenwerking met het paard
- Iets wat mij wel érg gaaf lijkt is western met bosal, maar dat is misschien wel echt een speld in een hooiberg

Wie kan mij in de juiste richting wijzen?

(Ik hoop trouwens dat ik niemand tegen de schenen schop met mijn vraag naar niet "traditioneel". Iedereen moet doen waar hij/zij zich prettig bij voelt, maar ik hoop iets te vinden wat beter bij mij aansluit dan de manier die grof uitgelegd op de gemiddelde goeie manege wordt aangeleerd)
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 13:23  
Profiel   

Je zou eens kunnen kijken of je bij Wendy van Osch kunt lessen? Ik weet niet of dat qua afstand voor jou te doen is, zij zit in Escharen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 13:28  
Profiel   

In Elst bij stal Groenewoud kan je lessen op een paard van jezelf of een paard van hen. Ze doen alleen privéles en het is meer pensionstal die wat privélessen erbij doet dan een manege. Ik heb er zelf geen ervaring (alleen ooit een keer bij een potentieel bijrijdpaard wezen kijken) maar je kan altijd eens informeren :)
zie https://www.stalgroenewoud.nl/

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 13:33  
Profiel   

De Paardenmaat in Arnhem zuid misschien? http://www.depaardenmaat.com/
Ik ken ze vanwege de mooie paddock paradise maar verder heb ik zelf geen ervaring mee. Zo te zien op de website bieden ze ook lessen voor volwassenen aan, die wel aansluiten bij jouw wensen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 13:47  
Profiel   

@ maflinger, ik zal eens kijken, is ze via google te vinden?

@ Blijheid, voor een aantal jaar (jaar of 5/6) terug had een vriendin van mij daar haar paard staan. Het kan natuurlijk veranderd zijn, maar toen der tijd was die stal voor mij het voorbeeld van ouderwets traditioneel, incl paarden 24/7 op stal in de winter, tenzij je ze als eigenaar zelf in een klein zandpaddockje gooide, of extra bij betaalde voor de stapmolen..
Dus die stal staat niet echt hoog op mijn lijstje

@ Susan, is dat niet gewoon een manege verder? Ik zal eens op de website kijken. Wist idd wel dat ze een paddock paradise hebben.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 16:41  
Profiel   

Ja, Wendy is via Google te vinden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 16:57  
Profiel   

Bij Akasha rijkunst in Gassel. Ontzettend eerlijk naar de paarden toe, gespecialiseerd in houding en rijden op je zit, absoluut geen pluk en trekwerk(!) en een hele fijne sfeer.

Na 10 jaar gereden te hebben kwam ik hier terecht, paarden liepen zo de andere kant op met me haha, want ik zat niet in het midden van het midden van m'n zadel, erg gevoelige paarden dus waar ik ontzettend veel van heb geleerd! Totaal niet het 'manege' plaatje als ik het zo mag noemen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 17:15  
Profiel   

Wendy is zeker aanrader. :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 17:20  
Profiel   

@ImkeTarek: ah, dat wist ik niet. Ik was er in de zomer en toen liep alles buiten. Logisch dat het niet hoog op je lijstje staat dan :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-10-21 18:31  
Profiel   

Ik denk dat Akasha in Gassel aansluit bij je wensen
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-10-21 18:57 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 10 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen