Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Duitse dressuuramazone Julia Kay (33) overleden

 
Profiel   

Eurodressage
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


De Duitse dressuuramazone Julia Kay heeft haar dappere strijd tegen kanker helaas verloren. Ze is 33 jaar geworden.

Julia Christina Maria Kay werd geboren op 14 juli 1989 en paarden speelden een centrale rol in haar leven.

Professioneel amazone
Ze was oorspronkelijk heel veelzijdig en toonde interesse in voltigeren, maar het was de dressuur die haar hart veroverde.

Op 19-jarige leeftijd deed ze mee aan haar eerste voltigewedstrijd, maar in 2009 reed ze dressuur met de paarden Leona SD (v. Laudabilis x Munchhausen) en Staatsfeind Nr 1 (v. Statesman x Florencio). Haar eerste wedstrijden reed ze in Luxemburg met paarden die in eigendom waren van LUX Dressage.

Ze volgde het officiële "bereiter"-programma met een stage bij handelsstal Wintermühle, van Arnold Winter's, in Neu-Anspach.

In 2014 verhuisde ze naar Beelitz, om voor fokker Silke Pelzer te rijden op Brood Farm Rosencarree. Dit was de start van haar wedstrijdcarrière. Als professionele amazone reed ze ook voor verschillende eigenaren en nam ze deel aan haar eerste S-proef met de Oldenburg-gefokte Salisbury Hill (v. Serano Gold x Furst Heinrich).

Haar eerste grote nationale kampioenschap was in 2018, toen ze Bentley (v. Bordeaux x Quaterman) en Sir Napoleon vom Rosencarree reed op de Bundeschampionate in Warendorf. Ze werden 35e in de troostfinale en 12e in de finale. Ze sloot het jaar af met het winnen van de Berlin-Brandenburg Indoor Championships op Zimba (v. Sheraton x Amulet).

In 2019 keerde Kay terug naar de Bundeschampionate met All In (v. Ampere x Sandro Hit), Grey Rose (v. Grey Flanell x Furst Romancier) en Sir Napoleon. Ze werd 14e in de troostfinale met All In, 16e in de finale met Sir Napoleon.

Internationale carrière
Kays professionele carrière richtte zich voornamelijk op wedstrijden op nationaal niveau, maar in 2022 maakte ze haar internationale wedstrijddebuut.

Ze nam deel aan CDI Wiesbaden 2022 met Sweet Potao vom Carree, een nu 9-jarige Oldenburgse merrie van Sandro Hit x Royal Diamond, bij de 7-jarigen en een maand later reden thusiwedstrijd op het CDI Neu-Anspach, waar ze tweede werd in de finaleproef voor 7-jarigen.

Sweet Potao (een typfout voor "Potato". Het kost ongeveer 1000 euro om die te corrigeren bij de Duitse hippische federatie) staat ook bekend als Second Sister vom Rosencarree. Ze is onlangs verkocht aan de Duitse Young Rider Paul Löcher.

De laatste jaren trainde Kay bij Philip Becker. Ze heeft Barking (v. Baron x Don Index) voor het laatst uitgebracht in de rijpaardrubrieken op het CDN Darmstadt-Kranichtstein in november 2022. Een maand geleden zat Julia voor het laatst op een paard, bij Pauline Paulsen op Hofgut Mauloff.

Kanker
Zes jaar geleden kreeg Julia de diagnose kanker en kreeg ze te horen dat ze nog maar kort te leven had. Ze versloeg de ziekte twee keer, maar ze verloor haar strijd helaas toen de kanker voor de derde keer terugkeerde.

Haar ongelofelijke spirit en vechtersmentaliteit zorgden ervoor dat ze veel langer leefde en deze mentale veerkracht is ook een kwaliteit die ze toonde in het zadel als wedstrijdamazone.

Julia is overleden op vrijdagochtend 2 juni 2023.


[ img ]
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-23 20:35  
Profiel   

Jemig wat ongelooflijk triest zo jong...

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-23 21:22  
Profiel   

Wat ongelofelijk verdrietig, nog zo jong Y;(

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-23 22:44  
Profiel   

Zo jong.. ;( Y;(

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-23 23:31  
Profiel   

Inderdaad heel erg jong, helaas een ziekte die daar weinig boodschap aan heeft.

Heel veel sterkte voor de mensen om haar heen, ze klinkt alsof ze flink gemist gaat worden!

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-06-23 08:42  
Profiel   

Heel veel sterkte aan iedereen die haar liefheeft. :knuffel:

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-23 16:06  
Profiel   

Sterkte iedereen, wat jong ook. Y;(
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-06-23 19:17 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 7 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen