Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

[BLOG] Mongol Derby 2017: Tijdstraffen uitzitten

 
Profiel   

Bokt.nl
Bokt community


De storm van gister maakte vandaag op de steppe plaats voor ander spektakel: twee ruiters, te weten Leslie en Rebecca, verloren hun paard tussen Urtuu 8 en 9. Het is natuurlijk erg vervelend als je je paard de weidse steppe op ziet galopperen, maar al helemaal als dat je complete uitrusting (zadel, slaapzak, regenjas, matje..) op bevestigd zit. Alsof dat niet genoeg is, verloor Leslie ook nog eens haar stijgbeugels. Als dat je overkomt, is Mongolië, waar paarden niet netjes binnen hekjes gehouden en gereden worden, heel erg groot om te gaan zoeken.

[ img ]

Na Leslies' val, heeft ze eerst geprobeerd zelf haar paard te zoeken en te vangen, maar aangezien het paard blijkbaar ook het hoofdstel verloren was, werd dat een lastig verhaal. Nadat zij terug is gegaan naar horsestation 8, heeft ze geprobeerd samen de crew en de herders haar paard terug te vinden, maar helaas zonder succes. Vooralsnog moet dit paard en dus ook haar spullen als vermist worden beschouwd, net als het paard van Rebecca. Omdat paarden in de Mongoolse cultuur erg waardevol zijn, betalen ruiters voorafgaand aan de wedstrijd naast het inschrijfgeld ook een soort borg voor de paarden zodat in geval van vermissing de paarden financieel kunnen worden gecompenseerd aan de herders.
Racetechnisch heeft dit vooral voor Rebecca en Leslie, die beide favoriet waren voor winst, grote consequenties gehad. Dag 2 eindigden zij beide met ongeveer 240km in het zadel op U7. Nu, aan het eind van dag 3, hebben ze wel 100km meer afgelegd, maar zijn ze slechts twee horsestations opgeschoten en staan ze nu op 8. En dat terwijl ze de voorgaande dagen maar liefst 4 horsestations per dag deden. Niet voor niets wordt gezegd dat de Mongol Derby voor 1/3 beslist wordt op basis van geluk.

Vandaag op dag 3, de dag waarop de spierpijn vaak het grootst is, zijn er helaas ook een aantal uitvallers te vermelden. Naast Julie, die op de eerste dag haar ribben brak, is Rick overgebracht naar UB met onderkoelingsverschijnselen. Niet gek, gezien de behoorlijk extreme weersomstandigheden de afgelopen dagen op de steppe. Die regen gaat niet in je koude kleren zitten. Daarnaast is Jane hard gevallen waardoor zij ter controle naar UB moest. Gelukkig bleek er niets aan de hand, maar betekent dit wel het eind voor haar derby avontuur.

[ img ]

Zoals gisteren al vermeld, is dag 3 ook de dag waarop de eerste ruiters het eerste penaltystation zouden passeren. Of niet natuurlijk, gezien het feit dat er zo veel tijdstraffen zijn uitgedeeld. Aan het eind van dag twee eindigden Ed en Marie op U8 met maar liefst 1 heel horse station vóór de achtervolgers. Maar beide ruiters hadden een straf van twee uur uit te zitten vanwege te hoge hartslagen. Dit heeft hen de voorsprong gekost want aan het einde van dag 3 is het Jakkie die voorop ligt en tussen horsestation 11 en 12 verblijft bij een lokale familie, met ruim 418km in het zadel. Vlak daarachter zitten Ed en Marie die ook op de steppe overnachten. De tijdstraffen hebben er wel voor gezorgd dat de achtervolgers Warren, Barry en Dingo flink hebben kunnen inlopen. Zij zullen de nacht op U11 doorbrengen want zij hebben nog enkele tijdstraffen uit te zitten. Diegene die morgen het langst kan uitslapen is Dingo. Hij mag pas om 09.08 uur vertrekken. Warren vertrekt iets daarvoor om 08.50 uur en Barry om 08.15 uur. Hardlopers zijn doodlopers..

Hun geluk is echter dat ook al zal de groep op U10 waanzinnig snel rijden, inhalen zullen ze hen niet. Jennifer Cook die in die groep zit, heeft namelijk nog een vier uur tijdstraf uit te zitten. Zij zal pas na de lunch weer vertrekken van U11. In het algemeen lijkt het erop dat het buiten slapen van de eerste nacht ietwat bekoeld is, misschien letterlijk. Morgen zal voor de voorste ruiters een snelle dag worden en met een beetje geluk halen zij de 4 en een halve horsestation wel.

[ img ]

Morgenochtend om zeven uur lokale tijd (01.00 uur onze tijd) zullen de stipjes weer gaan bewegen tot half negen 's avonds lokale tijd (14.30 uur onze tijd). Inhoudelijk reageren op deze blog mag in dit topic. Om de Mongol Derby te volgen en er over mee te kletsen, kun je terecht in het eerste blogtopic.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-17 22:12 



 
Profiel   

Thanks voor de update! Rijdt de ruiter op de middelste foto nou bitloos?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-17 22:46 



 
Profiel   

Voor het slapen gaan je blog even lezen.
Was al bang dag er iets was met rick.

Wat een pech voor Leslie en Rebecca. Moeten zij nu verder zonder bepakking en mongools zadel?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-17 22:57 



 
Profiel   

FCSA schreef
Thanks voor de update! Rijdt de ruiter op de middelste foto nou bitloos?

Het lijkt wel he? Maar kan het me niet voorstellen eigenlijk :=

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-08-17 23:01 



 
Profiel   

Mooie blog weer, thanx! _/-\o_

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 08:09 



 
Profiel   

Nissima schreef
FCSA schreef
Thanks voor de update! Rijdt de ruiter op de middelste foto nou bitloos?

Het lijkt wel he? Maar kan het me niet voorstellen eigenlijk :=


Bit verloren of paard kan geen bit verdragen denk dat dat ook bij die paarden voor komt

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 10:11 



 
Profiel   

Relien schreef
Bit verloren of paard kan geen bit verdragen denk dat dat ook bij die paarden voor komt


Volgens mij als je heel erg inzoomt zie je wel een heel dun bitje zitten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 10:20 



 
Profiel   

hoe werkt dat nou als je al je bagage verliest? krijg je dan een nieuw zadel te leen en moet je verder zonder al je eigen spullen of is daar iets voor geregeld?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 19:52 



 
Profiel   

savieralover schreef
hoe werkt dat nou als je al je bagage verliest? krijg je dan een nieuw zadel te leen en moet je verder zonder al je eigen spullen of is daar iets voor geregeld?


Hm. Half. Soms zijn er spullen te leen, soms niet. Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze nu op een Mongools zadel door moet, en dat is geen pretjes. Qua slaapzak enzo wordt het ook moeilijk. Soms kun je spullen krijgen van deelnemers die al zijn uitgevallen. Zo heb ik ooit een potje vaseline gescoord en rijd ik nu op mijn eigen paard nog met de beugels die ik van de Ijslandse deelneemster gekregen heb.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 20:07 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen