Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Officials: 'Plezier in de sport belangrijkste drijfveer'

 
Profiel   

*KNHS
Sport

[ img ]
Foto door Renee Preijde

Vanaf 2009 doet de KNHS mee aan de ‘arbitragemonitor’ van NOC*NSF. In dit onderzoek wordt elke twee jaar de tevredenheid gemeten onder juryleden en overige officials binnen 17 sportbonden. Dit jaar hebben 893 KNHS-officials meegedaan aan het onderzoek. De meting wordt gedaan aan de hand van verschillende deelthema’s: motivatie, begeleiding en opleiding, faciliteiten en randvoorwaarden, beoordeling, informatievoorziening, klimaat en imago en veiliger sportklimaat.

Een paar uitkomsten van het onderzoek:
  • 65% van de KNHS-juryleden is vrouw, vs. 23% (alle bonden), de gemiddelde leeftijd is 53 jaar, vs. 50 jaar (alle bonden), met gemiddeld 19 jaar ervaring, vs. 18 jaar (alle bonden).
  • KNHS-juryleden zijn nog relatief vaak actief als sporter (52%, vs. 38%/alle bonden) en als trainer of coach (59%, vs. 38%/alle bonden).
  • Bij alle sporten is ‘het plezier in de sport’ (79%) de belangrijkste drijfveer om actief te zijn als scheidsrechter/jurylid, maar bij de KNHS-juryleden ‘scoort’ deze reden extreem hoog (89%). De motivaties ‘iets terug doen voor de sport/ vereniging’ (46%)/‘het betrokken blijven bij de sport’ (22%) spelen bij deze bond een grotere rol dan bij de meeste andere bonden.

Klik hier voor het gehele onderzoek.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-17 09:35 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen