Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Winst voor Daniel Deusser in eerste wedstrijd wereldbeker

 
Profiel   

Bokt.nl / Longines Timing
Springen

[ img ]
Daniel Deusser en Cornet. Foto: © Dirk Caremans / FEI

Zeven combinaties wisten zich in totaal te kwalificeren voor de finale van de wereldbekerwedstrijd in Oslo. Deze wereldbeker wedstrijd was de eerste van het seizoen. Vijf van de zeven starters kwamen foutloos rond. Daniel Deusser (Duitsland) haalde met Cornet (v. Cornet Obolensky) de eindstreep met de snelste tijd. Deusser gaat door deze overwinning aan de leiding van het West-Europese wereldbeker klassement.

Deusser snelde naar de overwinning in 36,83 seconden en bleef zo Kevin Staut (Frankrijk) met For Joy van 't Zorgvliet HDC (v. For Pleasure) en Edwina Tops-Alexander met California (v. L'esprit) voor. Staut stopte de klok op 36,96 seconden terwijl Tops-Alexander dit in 38,22 seconden deed. Peder Fredricsson met H&M Christian K (v. Namelus R) en Douglas Lindelöw met Zacramento (v. Cardento) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Voor de Nederlandse ruiters waren er in de eerste ronde al geen foutloze rondes in Oslo. Maikel van der Vleuten met VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) eindigde op een veertiende plek met één springfout. Eric van der Vleuten haalde ook vier strafpunten en daarmee een zeventiende plaats met Wunschkind (v. Casall). Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) eindigde met vier strafpunten op een negentiende plaats. Jur Vrieling maakte voor Nederland de meeste springfouten, met twaalf strafpunten eindigde hij met VDL Glasgow vh Merelsnest (v. Nabab de Reve) op een 31e plaats.

Ook voor België was er geen barrage dit keer, Zoe Conter eindigde met Zeta di Sabuci (v. Kannan) op een dertiende plaats. Niels Bruynseels met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) eindigde op een zestiende plaats met 4 strafpunten. Jos Verlooy maakte twee springfouten en eindigde met acht strafpunten op een 26e plaats met Caracas (v. Casall). Pieter Devos maakte dertien strafpunten met Apart (v. Larino), terwijl Gregory Wathelet met Eldorado van het Vijferhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) heeft zichzelf teruggetrokken in de eerste ronde.

De volgende ronde van de Wereldbeker staat volgende week op de agenda. Deze wordt verreden in Helsinki, Finland.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-10-17 17:56 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen