Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Enkele wijzigingen in hengstencompetitie KWPN

 
Profiel   

KWPN
Sportevenement, KWPN


De inschrijvingen voor de Blom Hengstencompetitie Springen en de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur zijn inmiddels geopend. In de klasse L van zowel de dressuur- als de springcompetitie, zijn er enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van vorig jaar.

Dit seizoen geldt dezelfde formule als voorgaande jaren. De hengstencompetitie kent drie wedstrijden verdeeld over het land en een finale tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch. Een unieke gelegenheid om jonge KWPN-hengsten te zien strijden tegen leeftijdsgenoten. De eerste competitiewedstrijd vindt plaats op 21 (springen) en 22 (dressuur) november op het KWPN-centrum in Ermelo.

Dressuur
Voor de hengsten die zijn geboren in 2013, klasse L, worden de voorselecties van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur niet meer verreden als individuele proef. De hengsten komen nu met tweeën tegelijk in de baan, net zoals bij de Pavo Cup.

Springen
Ook bij de springhengsten is een wijziging voor de paarden die zijn geboren in 2013, klasse L, opgenomen. In de voorselecties van de Blom Hengstencompetitie Springen vindt er geen beoordeling meer plaats op springtechniek en het gaan tussen de hindernissen. De wedstrijd wordt nu in twee manches verreden, niet op tijd maar met een vastgestelde toegestane tijd en zonder barrage. Alle dubbel nullers komen na afloop in de baan en ontvangene een rozet en een geldbedrag. De eindstand van de competitie wordt bepaald door de optelling van alle strafpunten van de voorselecties en de finale. In de finale vindt er wel een barrage plaats.

Data 2017/2018
21 november: Ermelo (springen)
22 november: Ermelo (dressuur)
11 december: Kronenberg (dressuur)
12 december: Kronenberg (springen)
2 januari : Zuidbroek

Finales
Plaats: ’s Hertogenbosch. Brabanthallen tijdens de KWPN Stallion Show
Datum: woensdag 31 januari t/m zaterdag 3 januari 2018

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-10-17 12:43 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen