Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 2 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Roberto Brenna geschorst voor onsportief gedrag

 
Profiel   

Equnews
Dressuur

De Italiaanse dressuurruiter Roberto Brenna heeft een schorsing van een maand ontvangen van het sporttribunaal van de Italiaanse Federatie. De reden is zijn onsportief gedrag op de Italiaanse kampioenschappen.

Massimo Petaccia, president van de Ground Jury op de kampioenschappen in Montefalco, had een officiële klacht tegen Brenna ingediend wegens onsportiviteit.

Brenna kwam niet op tijd opdagen voor de huldiging terwijl hij alsnog de bronzen medaille had gewonnen. In zijn verdediging laat de Italiaanse ruiter weten niet op de hoogte geweest te zijn van een veranderend tijdschema.

De ruiter was hierover zo ontdaan en boos dat hij zijn medaille niet aannam, zijn helm op de grond gooide en scheldwoorden riep naar de jury. Petaccia besloot het te rapporteren.

Het sporttribunaal legde Brenna een schorsing van een maand op. De ruiter heeft inmiddels officieel zijn excuses voor zijn gedrag aangeboden.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-10-17 20:51  
Profiel   

Moeilijk, absoluut niet terecht dat hij de jury uitschold. Daar mag hij rustig voor gestraft worden. Maar straffen hor hij reageerde op de medaille? Nèh, zijn goed recht. Daar doet hij niemand kwaad mee behalve zichzelf.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-10-17 09:37 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 2 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen