Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Patrick van der Meer opent WB-seizoen met zesde plaats

 
Profiel   

knhs
Dressuur

[ img ]
Patrick van der Meer en Zippo. Foto door aniek1985

De dressuurruiters hebben hun eerste wereldbekerkwalificatie van dit seizoen in het Deense Herning. Vanmorgen werd er afgetrapt met de Grand Prix. Voor Nederland kwamen Patrick van der Meer en Katja Gevers aan de start. Patrick van der Meer moest met Zippo als eerste in de baan en zette een uitstekend resultaat neer. In het sterke deelnemersveld werd de ruiter uit Naaldwijk zesde. Katja Gevers kwam met Thriller op de elfde plek. Het Deense talent Cathrine Dufour won voor eigen publiek op overtuigende wijze.

De proef van Patrick van der Meer, die met zijn Rousseau-zoon Zippo als eerste van start ging, kende vooral een sterk gereden galopgedeelte, hierin werden verschillende 8-ten gescoord. Zonder fouten liep de combinatie naar een verdiende 71.680%.
Na Van der Meer verscheen Katjea Gevers in de ring met de Gribaldi-nazaat Thriller. Wat spanning in het paard hield het duo net onder de 70 procent, 69.360%. Het leverde Gevers een elfde plaats op.

De Deense Cathrine Dufour stuurde de imponerende Atterupgaards Cassidy met 79.840% naar de overwinning. Isabell Werth werd met Don Johnson FRH tweede en Patrik Kittel kwam met Delaunay Old op de derde plaats.

De beide Nederlanders hebben zich voor de kür op muziek geplaatst, die morgen om 14.30 wordt verreden. Dan worden ook de eerste wereldbekerpunten verdeeld.

Uitslag Grand Prix:

1. Cathrine Dufour (Den) - Atterupgaards Cassidy (v. Caprimond), 79.840%
2. Isabell Werth (Ger) - Don Johnson FRH (v. Don Frederico), 77.440%
3. Patrik Kittel (Swe) - Delaunay Old (v. Dr.Doolittle), 74.940%
6. Patrick van der Meer - Zippo (v. Rousseau), 71.680%
11. Katja Gevers - Thriller (v. Gribaldi), 69.360%

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-17 16:59 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen