Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 5 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

[VIDEO]Oude tijden herleven: Zeevissen met paarden

 
Profiel   

*rtv rijnmond
Overige


Een vergeten traditie is vandaag op het strand van de Tweede Maasvlakte nieuw leven ingeblazen. Het paardenvissen is voor even (en misschien langer) terug.

Vissers, natuurgidsen en ruiters hebben de handen ineen geslagen en laten deze 'mooie bezigheid' weer zien onder het mom van een 'unieke samensmelting van mens, dier en natuur'.

Bij het paardenvissen gaat een paard met ruiter het water in. Daarbij trekt hij een speciaal net achter zich aan dat over de bodem sleept. Het resultaat: een schol, een schar, een krab of een kwal in het net.

De initiatiefnemers, een groep enthousiastelingen, heeft het paardenvissen georganiseerd met steun van de gemeente Rotterdam. Hopelijk levert het ze voldoende aandacht om er een jaarlijks terugkerend gebruik van te maken: "Niet voor het geld, maar omdat het zo'n mooie bezigheid is."

Zwaargewichten

Enkele Nederlandse trekpaarden van 1.000 kilo reisden voor het paardenvissen af naar het strand van de Tweede Maasvlakte. De oogst van deze zaterdag: een paar garnaaltjes en een krabbetje. Dat magere opbrengst kwam vooral door de onstuimige zee, zegt de organisatie.

Wil je deze oude traditie ook eens meemaken? Het paardenvissen is er weer op zaterdag 11 november, maar dan tussen het Stuifkenszand en de Rechtestraat op het strand bij Hoek van Holland.

Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-10-17 18:37  
Profiel   

Dit vissen te paard gebeurd aan de Vlaamse kust al honderden jaren, het is opgenomen in het werelderfgoed van de Unesco. Ga maar eens kijken op de website paardenvissers.be of de site van toerisme Koksijde.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-17 08:53  
Profiel   

Inderdaad de garnaalvissers te paard in Oostduinkerke zijn Unesco werelderfgoed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-17 12:13  
Profiel   

Jep wij bezoeken ze in Oostduinkerke elk jaar met onze trekpaarden, prachtig

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-17 12:32  
Profiel   

Het bestaat overal langs de kust al heel lang, men doet het alleen niet overal meer, daarom hebben ze het over een "vergeten traditie".
Hetzelfde voor de reddingsbrigade die af en toe nog wat doet met paarden, of het "jutteren" (al dan niet bruikbare aangespoelde voorwerpen van het strand halen na een storm) op Texel.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-10-17 12:42 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 5 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen