Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Aftellen naar de Wereldruiterspelen 2018

 
Profiel   

*Bokt.nl / Tryon 2018
Sportevenement

[ img ]
Logo Wereldruiterspelen 2018. Foto: Tryon 2018

Van 11 tot en met 23 september 2018 staat Tryon, North Carolina in het teken van de Wereldruiterspelen. De top van de paardensport zal afreizen naar de Verenigde Staten om hier te strijden voor het Wereldkampioenschap. Bokt zal door middel van regelmatig terugkerende artikelen aftellen naar dit evenement. Vandaag: Wat zijn de Wereldruiterspelen?

Één keer in de vier jaar worden de Wereldruiterspelen georganiseerd. Dit is een evenement dat twee weken duurt en waar acht verschillende disciplines op één locatie verreden worden. Hier wordt gereden voor de kampioenstitel in het springen, dressuur, mennen, eventing, voltige, endurance, reining en para-dressuur.

In 1990 werden de Wereldruiterspelen voor het eerst georganiseerd. Het initiatief kwam van de toenmalige voorzitter van de FEI, prins Philip. Deze eerste spelen werden gehouden in Stockholm, Zweden. In 1994 vond de tweede editie plaats, ditmaal in Den Haag. Hier werd Anky van Grunsven de eerste Nederlandse wereldkampioen. In 1998 werden de wereldruiterspelen georganiseerd in Rome, Italië. In 2002 werden ze gehouden in Jerez de la Frontera, Spanje. Voor deze editie werd de discipline reining toegevoegd aan het programma.
In 2006 mocht Duitsland de spelen organiseren. Aken was zeer succesvol voor Nederland. Anky van Grunsven behaalde zowel een zilveren als een gouden medaille en in het springen won Nederland de Gouden teammedaille. IJsbrand Chardon was succesvol in het mennen, hij behaalde een zilveren medaille.
In 2010 vonden de spelen plaats in Lexington, Texas. Hier was Nederland ijzersterk in de dressuur. Alle 3 de gouden medailles waren voor Nederland, waarbij Edward Gal met Moorlands Totilas de absolute nummer 1 was.
De vorige spelen in 2014 waren in Normandië, Frankrijk. Hier was Charlotte Dujardin met Valegro heer en meester in de dressuur. Bij het springen was het Jeroen Dubbeldam die met SFN Zenith de hoogste positie wist te behalen.

En nu, voor de achtste Wereldruiterspelen gaan we terug naar de Verenigde Staten. In Tryon, North Carolina zal de wereldtop van de paardensport aan start komen om titels te verdedigen en nieuwe titels te bemachtigen.
Hieronder is het schema te vinden:

[ img ]
Programma Wereldruiterspelen 2018. Foto: Tryon 2018

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-18 09:01 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen