Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Davey Russell en Tiger Roll winnen 171e Grand National

 
Profiel   

fok.nl
Overige


Een van de meest prestigieuze paardenraces op aarde, de Grand National, is gewonnen door Tiger Roll. Op de beroemde en beruchte renbaan van Aintree legden het Ierse paard en jockey Davy Russell de 7,2 kilometer het snelste af.

Veertig paarden begonnen aan de slijtageslag, met in totaal dertig obstakels. Al snel viel een aantal paarden en de leidende groep werd snel uitgedund. Onder meer Ucello Conti viel vanuit leidende positie en met Total Recall waren er ook problemen voor een van de voornaamste kandidaten - een échte favoriet is er zelden bij een open race als de Grand National.

Bij de voorste posities was constant Pleasant Company te vinden, met jockey David Mullins. De pas 21-jarige Ier werd twee jaar geleden de op één na jongste Grand National-winnaar ooit en deed het nu ook uitstekend. Bij de laatste paar horden gingen Tiger Roll en Davy Russell er voorbij en sloegen ze een beslissend gat...althans, zo leek het.

Pleasant Company en Mullins zetten nog een ziedende eindsprint in en kwamen met een weergaloos slot bijzonder dicht in de buurt. Het was echter nét niet genoeg: Tiger Roll passeerde de finish net op tijd en bleef Pleasant Company een neuslengte voor.

Overigens gingen flink wat paarden onderuit, maar uiteindelijk bleken alle paarden en hun berijders min of meer in orde te zijn, hoewel één jockey wat lichte verwondingen opgelopen heeft.


De Grand National 2018, met de beslissende fase vanaf grofweg 8:30 minuten (Bron: YouTube)

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-04-18 22:57 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen