Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Brandy wint Grote Prijs van Noordelijke Tuigpaardendag

 
Profiel   

KWPN
KWPN, Fokkerij


Op de Noordelijke Tuigpaardendag in Luttenberg waren er, naast de rubrieken voor nieuwelingen, nog tal van andere rubrieken. Eén van deze was de Grote Prijs van Luttenberg. De in topvorm verkerende Brandy schitterde in deze rubriek.

Alle zeven rubriekswinnaars werden uitgenodigd voor de Grote Prijs van Luttenberg. Het werd een geweldige showrubriek met een geweldige winnaar. Brandy (v. Uromast) van het Brandy Consortium won de nationale ereklasse op grootse wijze in handen van Harry van Middelaar en verdiende daarmee zijn ticket voor de Grote Prijs. De 12-jarige zwarte is in de bloei van zijn leven en dat straalt hij ook uit. Heel mooi verfijnd in het front en met heel veel kijk erop showde hij zich ronde na ronde foutloos. De Grote Prijs was dan ook voor showbink Brandy.

De onlangs ingeschreven KWPN-hengst Hubert VDM van Jaap van der Meulen haalde met de overwinning in de limietklasse groep IV de uitnodiging voor de Grote Prijs binnen. Hubert showde zich met een imponerend front, maakte geen fouten en toonde een mooie, gedragen actie. Hij werd tweede.

Anton Kogelman had zijn extreem veel front makende India (v. Cizandro) ook in topvorm. Net voor de Grote Prijs won hij op grootse wijze de Rubriek Beloften waar hij de twee zeer goed optredende KWPN-hengsten Icellie en Indiana, die tweede en derde werden, van het lijf wist te houden. Hij kon aansluitend direct weer de ring in en wist toen met zijn India een fraaie derde plaats te behalen in het grote geweld.

Henk Hammers won met de KWPN-hengst Heliotroop van Jaap van der Meulen de derde limietklasse met als eindresultaat de vierde plaats in de Grote Prijs voor deze actievolle hengst. Met een overwinning in de limietklasse groep I met Imposant (v. Eebert) stelde Ule Haarsma deelname aan de Grote Prijs veilig. Imposant doet zijn naam eer aan, plaats vijf zat er voor deze combinatie in in de Grote Prijs. De 17-jarige Only the Lonely (v. Manno) lijkt aan zijn tweede jeugd te zijn begonnen. Op grootse wijze won hij de regionale ereklasse, de damesrubriek en ook de zadelrubriek, allemaal met Evelien Corbeek erop of erachter. Vanenburg’s Emilano I en S (v. Manno) van Iris en Stefan Rozendaal won in handen van Johan Borkent de limietklasse groep II. De actievol bewegende vos weet zich met zijn geweldige front enorm in de kijker te rijden. Voor hem plaats zeven in dit ijzersterke deelnemersveld.

Aan de hand en in tuig
De rubriek KWPN-tuigpaardmerries aan de hand en later in tuig is al vele jaren een belangrijk onderdeel van de Noordelijke Tuigpaardendag. Een achttal kwam er in de baan. De merries scoren punten voor exterieur en beweging. Wanneer daar de score voor de aangespannen show bijgeteld wordt levert dat de winnares op. Met drie maal 82 punten werd de heel fijn en groots optredende elitemerrie Funita (Manno uit Wunita ster pref prok van Reflex M, fokker Joop van Wessel) met aan de leidsels Henk Hammers de hoogst scorende merrie. Zij is een halfzus van de KWPN-hengst Heliotroop met wie ze later op de dag ook nog een fraai span vormde. Met twee maal 80 punten en voor de aangespannen show 78 punten kwam de bijzonder edele en actievolle elitemerrie Heideroos (Cizandro uit Morgenroos keur pref van Renovo, fokkers Henk en Harry van Middelaar) van Wout Liezen uit op de tweede plek. Zij werd voorgesteld door Harry van Middelaar.

Weer Emerson
Bij de Young Riders wordt altijd gestreden om de Ab Koetsier Trofee. Voor de derde keer wist Manon Veerman deze Trofee binnen te halen en evenals vorig jaar deed ze dat met de Manno-zoon Emerson van de Mts. Alting. Manon gaf de goed optredende vos ruimte in het front om zich daarin te ontspannen en dat maakte het plaatje mooi. Het was overigens wel een arbitrale beslissing met Kevin Huckriede die de fijntjes showende en sterk bewegende ECW Imondro (v. Cizandro) van Alfons Engbers voor zijn concourswagen had. Vijf prachtige tweespannen streden om de hoogste eer, een rubriek die veel kijkplezier opleverde. Het hele rijke topspan Celebration en Zavanno, kinderen van Manno, van UilkeHaarsma is nog niet zomaar voorbij te streven en dat lukte ook nu niemand. Een span met heel veel allure. Derk Jan Mekkes kwam het dichtst in de buurt met zijn mooie vossen PrimeVal Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) en PrimeVal Bentley VDL (v. Larix). Hij bleef Henk Hammers voor met de al eerdergenoemde paarden Funita en Heliotroop.
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-18 18:26  
Profiel   

In t stukje over de merries ' zij is de halfbroer van' 8-) <<) getuigt wel van goed karakter en goed stuurmanschap om een hengst en een merrie samen in een span te hebben, petje af daarvoor _/-\o_

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-04-18 18:42  
Profiel   

http://www.rtvoost.nl/foto/290202/in-be ... nberg-2018

Hier staan heel veel foto's gemaakt door fotografe van RTV Oost.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-04-18 14:33  
Profiel   

Jammer dat er geen foto’s van de genoemde paarden bij staan. :o Heb de prachtige foto’s bekeken op die site maar daar staat ook nergens bij om welke paarden het gaat. Vind het zelf altijd wel heel leuk om een beeld bij een verhaal te hebben, zeker als het om verslagen van evenementen, paarden en hun afstamming gaat. :o
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-04-18 05:43 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen