Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 25 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Eerste paarden overgevlogen voor FEI World Equestrian Games

 
Profiel   

*knhs
Dressuur, Springen


Het grootste commerciële transport van paarden via de lucht naar de Verenigde Staten voor deelname aan de FEI World Equestrian Games™ in Tryon 2018 (WEG) is in volle gang. De ‘Wereldruiterspelen’ gaan op 11 september van start en duren tot en met 24 september.

[ img ]
Foto: FEI/ Hippo Foto - Dirk Caremans

Deelnemers uit 70 verschillende landen zullen van start gaan op de WEG. Tijdens de WEG staan er wereldtitels op het spel in acht verschillende paardensportdisciplines. Dat zijn: dressuur, springen, eventing, para-dressuur, mennen, endurance, reining en voltige.
Voor de olympische en paralympische disciplines (dressuur, springen, eventing, para-dressuur) gelden deze kampioenschappen als eerste kwalificatiemogelijkheid voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo 2020. De deelnemers strijden in totaal om 29 verschillende sets medailles.

[ img ]
Foto: FEI/ Hippo Foto - Dirk Caremans

34 vluchten
In totaal worden 550 paarden ingevlogen om deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Tryon (North-Carolina). Over land komen ook nog eens 270 paarden naar dit unieke evenement. Vanaf vliegveld Luik (België) zijn zondag 2 september de eerste 67 reining- en endurancepaarden vertrokken. In totaal zullen er 34 vluchten met de beste sportpaarden ter wereld worden uitgevoerd.
De enorme operatie van het luchttransport van de paarden wordt verzorgd door Peden Bloodstock samen met The Dutta Corp. Paarden vanuit zes continenten vliegen naar de luchthaven Greenville-Spartanburg in South-Carolina en naar Miami, Florida.
De paarden vliegen naar Amerika met 23 vluchten vanuit Luik (België) en Dubai (VAE). Vanuit Zuid-Amerika worden nog eens 11 vluchten uitgevoerd.
“Het is het grootste commerciële luchttransport ooit die militaire precisie vraagt in de logistiek”, vertelt de Belgische voorzitter van de FEI Ingmar de Vos. “De paarden zijn net als hun ruiters absolute topatleten die in topconditie moeten arriveren.”

[ img ]
Foto: FEI/ Hippo Foto - Dirk Caremans

Top transport
De paarden vliegen met een special uitgeruste Boeing 777. In de speciaal uitgevoerde ‘stallen’ ontbreekt het de paarden aan niets. De temperatuur in het vliegtuig bedraagt tussen de 14 en 17 graden.
Naast de paarden die in gewicht variëren tussen de 450 (endurance) en 840 (grootste voltigepaarden) kilo, gaat er ook enorm veel bagage de plas over. Alleen al vanuit Europa gaat er 123.500 ton aan goederen mee. Die enorme hoeveelheid bestaat onder meer uit zadels, hoofdstellen, dekens, poetspullen, kruiwagens en ander stalmateriaal. Daarnaast ook 51 ton aan voer en 20 liter water per paard voor onderweg.
De vlucht vanuit Luik duurt voor de paarden 8 uur en 50 minuten. Direct na landing worden de paarden per vrachtwagen vervoerd over de laatste 82 kilometer naar hun tijdelijke onderkomen. Vanuit België vliegen paarden afkomstig uit: Bahrein, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Oman, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.
De vluchten worden verzorgd door Emirates Sky Cargo. Manager Cargo Scheduling, Planning & Equine Transportation Wilfred D’Souza laat weten zeer vereerd en enthousiast te zijn om te mogen bijdragen aan dit grootste paardentransport. “Wij hebben de afgelopen 16 jaar enorm veel ervaring opgedaan in het optimaal transporteren van paarden.”

[ img ]
Foto: FEI/ Hippo Foto - Dirk Caremans

Vluchtschema Nederlandse paarden
5 reiningpaarden: 2 <-> 16 september 2018, waarvan er twee al in USA waren.
5 endurancepaarden: 2 <-> 16 september 2018
4 dressuurpaarden: 4 <-> 17 september 2018
5 eventingpaarden: 5 <-> 18 september 2018
4 para-dressuurpaarden: 9 <-> 23 september 2018
3 voltigepaarden: 10 <-> 24 & 11 - 26 september 2018
5 springpaarden: 12 <-> 24 september 2018
15 menpaarden: 14 <-> 25 september 2018

Daarnaast is voor de Nederlandse delegatie ongeveer 4.500 kg aan voer, 10.000 kg hooi, 500 kg zadelkisten, zes dressuurkoetsen en marathonwagens en 5.000 kg aan overige benodigdheden per boot de oceaan over gegaan.

Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 14:59 



 
Profiel   

wie van bokt, gaat daar nou heen, om daar de foto's te maken?

of is dat niet bekend? :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 15:05 



 
Profiel   

Vet gaaf!!! Hup Holland!!!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 17:19 



 
Profiel   

Heb voor de vorige WEG in Amerika nog ingepakt, kan me nog wel herinneren dat het een aardige opgave was om zo veel mogelijk met de boot mee te geven, terwijl het trainen thuis gewoon doorgaat. Soms moesten we een beetje improviseren :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 17:30 



 
Profiel   

Wat een interessant artikel!

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 18:02 



 
Profiel   

Waarom nemen ze kruiwagens mee, hebben ze die in tryon niet? :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 22:38 



 
Profiel   

Vast wel maar in de rij staan voor een kruiwagen is wel irritant :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-09-18 22:52 



 
Profiel   

Ik vraag me af waarom er hooi meegenomen wordt, hebben ze dat daar niet?

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 01:34 



 
Profiel   

Donkydonkje schreef
Ik vraag me af waarom er hooi meegenomen wordt, hebben ze dat daar niet?

Niet van de kwaliteit die ze gewend zijn. Je wil zo min mogelijk veranderingen om kans op koliek, diarree, hoesten of invallen zoveel mogelijk te verkleinen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 01:47 



 
Profiel   

Wat leuk om te zien. Heb jaren 6 a 8 x per jaar meegevlogen als groom naar Amerika, heerlijke manier van reizen! Je verveelt je nooit aan boord. Niet iedereen neemt eigen hooi mee, veel van het hooi wat je ziet in het filmpje is wat ze aan boord krijgen. Ieder paard heeft zijn eigen hooinet waar ze de hele vlucht van kunnen knabbelen. Daarnaast krijgen ze om de 2 uur water aangeboden. Hooi kwaliteit wat ik in Amerika heb gezien was echt super, worden veel kruiden etc aan toegevoegd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 09:15 



 
Profiel   

Dat heet alfalvá wat ze in Amerika als ruwvoer geven.

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 12:55 



 
Profiel   

Alfalfa is gewoon Luzerne ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 13:13 



 
Profiel   

Popstra schreef
Dat heet alfalvá wat ze in Amerika als ruwvoer geven.


Ik weet wat alfalva is, maar dat bedoelde ik niet. Ze hebben wel meer als alleen alfalva. Wat ik bedoelde ruikt heel sterk en is erg goed voor paarden die snel last krijgen van maagzweren. Kan zo even niet meer op de naam komen..

Het is namelijk een duur grapje om een paard onbeperkt alfalva te geven ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 14:16 



 
Profiel   

palousa_boy schreef
Alfalfa is gewoon Luzerne ;)

Ja maar dan heel grof. Echt grove takken.
Niet wat men hier onder gehakselde luzerne uit een zak van Pavo verstaat bijvoorbeeld

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 14:23 



 
Profiel   

Tja, als iemand het over hooi heeft gaat het ook niet over gehakseld hooi of Grasbrok..

Luzerne hooi is hier heel normaal

Link naar dit berichtGeplaatst: 04-09-18 15:24 



 
Profiel   

Nimber schreef
Donkydonkje schreef
Ik vraag me af waarom er hooi meegenomen wordt, hebben ze dat daar niet?

Niet van de kwaliteit die ze gewend zijn. Je wil zo min mogelijk veranderingen om kans op koliek, diarree, hoesten of invallen zoveel mogelijk te verkleinen.


Natuurlijk, had ik even niet aan gedacht :) Zat meer te denken aan het invoeren ervan en wat voor problemen dit oplevert zoals bijvoorbeeld in Australië.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 13:09 



 
Profiel   

Wat een gesjouw met die dieren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 13:15 



 
Profiel   

Dt valt wel mee hoor. De deelnemers zelf moeten nog veeeeeel meer sjouwen. Die hebben 2 dagen achtereen eerst hun spullen moeten afleveren en de dag er na hun paard moeten brengen. Paarden worden alleen maar ingeladen en over geladen en hebben bijna 9 uur gevlogen. Zijn allen goed en wel aangekomen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 17:06 



 
Profiel   

Ik vind het altijd heel bijzonder dat die dieren niet in paniek slaan, ook niet bij het opstijgen. Dat moet toch heel indrukwerkend voor hen zijn, ook al zijn ze wel wat gewoon? Hoe vangen de begeleiders dat op?

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 17:11 



 
Profiel   

Je moet niet vergeten deze paarden wel wat gewend zijn wat reizen betreft.
Er zijn artsen mee aan boord. Paarden worden nauwlettend in de gaten gehouden. Staan of met 3 of met 2 in een container.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 17:24 



 
Profiel   

Op FB Pagina ,,FEI Driving,, kun je mooie filmpjes zien over en tijdens een van de vluchten

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 17:31 



 
Profiel   

Wij zijn van de zomer met een paard (of tja, een hele groep trailers) op de ferry gegaan. Natuurlijk geen vliegtuig wat opstijgt, maar wel veel herrie en ook een lange trip. Paard gaf geen kick en deed het allemaal hartstikke prima, maar het kan natuurlijk niet met elk paard. Een aantal van de paarden die mee op de ferry gingen, stonden nu ook op het vliegtuig dus ze zijn inderdaad wel wat gewend. Door de weinige grote endurancewedstrijden hier in Scandinavie gaan de ruiters regelmatig met de ferry naar Finland of Estland en een aantal ruiters zijn zelfs vorige maand naar Engeland gegaan, dus via Rotterdam met de ferry.

Link naar dit berichtGeplaatst: 05-09-18 17:35 



 
Profiel   

Ereste schreef
Ik vind het altijd heel bijzonder dat die dieren niet in paniek slaan, ook niet bij het opstijgen. Dat moet toch heel indrukwerkend voor hen zijn, ook al zijn ze wel wat gewoon? Hoe vangen de begeleiders dat op?


Deze paarden vliegen regelmatig dus die staan lekker te knagen aan hun hooi terwijl ze opstijgen, daarnaast staat er altijd 1 iemand bij per container. Ik heb regelmatig met paarden gevlogen waarvoor het de eerste keer was. Na de eerste vlucht heb ik voortaan standaard een cap in mijn handbagage meegenomen, sommige paarden hebben dan inderdaad echt paniek. Ik zorg er ook voor dat ik altijd wat wortels of appels bij heb om ze af te leiden. Maar zodra je van de grond af bent dan worden de meeste toch al wel snel kalm. Alleen als er veulens mee zijn hebben die iets meer geruststelling nodig.
Heb zelfs een paar keer ezels en muildieren op een vlucht gehad :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-09-18 09:01 



 
Profiel   

CharmingS schreef
Ereste schreef
Ik vind het altijd heel bijzonder dat die dieren niet in paniek slaan, ook niet bij het opstijgen. Dat moet toch heel indrukwerkend voor hen zijn, ook al zijn ze wel wat gewoon? Hoe vangen de begeleiders dat op?


Deze paarden vliegen regelmatig dus die staan lekker te knagen aan hun hooi terwijl ze opstijgen, daarnaast staat er altijd 1 iemand bij per container. Ik heb regelmatig met paarden gevlogen waarvoor het de eerste keer was. Na de eerste vlucht heb ik voortaan standaard een cap in mijn handbagage meegenomen, sommige paarden hebben dan inderdaad echt paniek. Ik zorg er ook voor dat ik altijd wat wortels of appels bij heb om ze af te leiden. Maar zodra je van de grond af bent dan worden de meeste toch al wel snel kalm. Alleen als er veulens mee zijn hebben die iets meer geruststelling nodig.
Heb zelfs een paar keer ezels en muildieren op een vlucht gehad :D


Ik op de terug weg eens 200 alapaca's :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-09-18 09:22 



 
Profiel   

Go belgium go, we hebben een uitstekend reining team dat helemaal fit is.
We duimen ook mee voor de Nederlanders uiteraard.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-09-18 20:20 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 25 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen