Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 10 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Zenith SFN neemt officieel afscheid bij The Dutch Masters

 
Profiel   

*the dutch masters
Springen
Ingezonden door Tezzy
[ img ]
Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Foto door aniek1985

Zenith SFN van Jeroen Dubbeldam zal zondagmiddag, 17 maart, officieel afscheid nemen van het publiek in de Brabanthallen tijdens The Dutch Masters. De 15-jarige KWPN ruin zal dan voor het laatst op een groot evenement te zien zijn. In een bijzondere ceremonie wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Zenith samen met de mensen die hier een grote rol in hebben gespeeld.

De 15-jarige Zenith kan terugkijken op een geweldig succesvolle carrière. In 2014 werd Jeroen met Zenith zowel met het Nederlandse team als individueel Wereldkampioen in het Franse Caen tijdens de FEI World Equestrian GamesTM , gevolgd door de Europese titel, eveneens met het team en individueel in Aken 2015. In 2014 maakten zij ook deel uit van het Nederlandse team dat de FEI Nations Cup Finale won in Barcelona.

“Zenith heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen is op het allerhoogste niveau,” zegt Jeroen. “Op de een of andere manier lukt het niet meer. Vorig jaar in Samorin had ik een heel goed gevoel in de Grote Prijs, ik dacht dat we nul zouden rijden, maar er gingen toch twee palen af. Dat was een echte teleurstelling, ik kon altijd op mijn gevoel vertrouwen. Toen wist ik dat het genoeg was. Ik kwam de ring uit en zei tegen Daniel Coyle, een leerling van mij, ‘the party is over’, waarop Daniel zei ‘but it was a good one’. Dat was voor mij de eerste aanwijzing dat het einde in zicht kwam. Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.”

Zenith werd in 2004 geboren bij Herman Voort in Den Ham en in 2011 door het SFN (Springpaarden Fonds Nederland) aangekocht. Naast het SFN is Willy van der Ham eigenaar van Zenith.

Henk Rottinghuis, voorzitter directie Springpaarden Fonds Nederland: “Zonder de steun van onze certificaathouders was het niet mogelijk geweest voor Jeroen om deze schitterende zegetocht te beleven. Wij hebben intens mee genoten van wat deze wereldruiter met dit paard heeft gedaan voor de Nederlandse sport. Wij gunnen Jeroen en Zenith SFN nog veel plezier samen. “

Het afscheid van de grote bruine ruin zal voor aanvang van de Rolex Grand Prix (15.30 uur) plaatsvinden.


Laatst bijgewerkt door Aurora3 op 06-02-19 23:17, in het totaal 1 keer bewerkt
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 14:16  
Profiel   

Jeroen blijft voor mij toch wel een echte paardenman en vooral iemand met zeer veel gevoel voor wat een dier wel/niet kan en vooral dat hij daar ook de juiste conclusies aan verbind, top.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 15:22  
Profiel   

Volledig met je eens!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 16:12  
Profiel   

Dappere beslissing van een top kerel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 17:04  
Profiel   

Goede beslissing. Het was al veel langer niets meer, dan beter stoppen en nog lekker thuis rijden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 17:05  
Profiel   

‘Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.”
Respect dat hij aanvoelt dat het te veel is en dat hij het paard dan ook zijn rust gunt, maar het boeit dat paard echt geen ruk dat hij op een lager niveau eindigt hoor. Daar voelt hij zichzelf te goed voor, even eerlijk blijven naar jezelf en naar anderen Jeroen!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-02-19 19:44  
Profiel   

Ik denk dat dat meer te maken heeft met respect hebben voor je paard. Dat dier heeft op een bepaald niveau gepresteerd en goed, dan hoef je dat niet tot het einde uit te melken ook op lagere niveaus.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-02-19 11:13  
Profiel   

Elvirawortel schreef
‘Ik wil niet op een lager niveau eindigen met Zenith, dat verdient hij niet.”
Respect dat hij aanvoelt dat het te veel is en dat hij het paard dan ook zijn rust gunt, maar het boeit dat paard echt geen ruk dat hij op een lager niveau eindigt hoor. Daar voelt hij zichzelf te goed voor, even eerlijk blijven naar jezelf en naar anderen Jeroen!


Maar waarom zou hij dat doen? Denk je dat het paard iedere dag vraagt joh wanneer gaan we weer eens op wedstrijd?

Paard heeft een mooie carrière gehad en krijgt nu een mooi pensioen, je kan ook overal over vallen :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-02-19 13:12  
Profiel   

Jeroen is zeker een man met veel gevoel voor zijn paarden en daar ook eerlijke beslissingen in maakt. En Zenith heeft zijn pensioen absoluut verdiend!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-02-19 16:37  
Profiel   

Respect voor Jeroen zijn keuze.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-02-19 16:50 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 10 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen