Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 11 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Bram Chardon jongste winnaar Wereldbekerfinale mennen ooit

 
Profiel   

*knhs
Aangespannen rijden
Ingezonden door JPitty

TeamNL vierspanrijder Bram Chardon is er tijdens de Wereldbekerfinale in Bordeaux in geslaagd achtvoudig winnaar Boyd Exell te onttronen. Bram reed gedurende twee dagen ijzersterk en wist hiermee zijn concurrenten ver voor te blijven. Het zilver ging naar Koos de Ronde, de Belg Glenn Geerts pakte het brons.

[ img ]
Bram Chardon. Foto: © FEI / Eric KNOLL

Voor aanvang van de finale werd het resultaat van IJsbrand Chardon van zaterdagavond nog gecorrigeerd zodat de regerend Europees kampioen vierde in plaats van vijfde stond. De jury had abusievelijk de tijd op een verkeerd punt gestart nadat een van Chardon’s grooms moest afstappen. Chardon sr. tikte er vanmiddag echter twee balletjes af en liep hierdoor een podiumplaats mis. Boyd Exell kon na zijn missers in de eerste wedstrijd niet veel meer goedmaken, maar de Australiër zette wel de snelste tijd neer in de eerste manche en werd uiteindelijk zesde, achter de Zwitser Jérôme Voutaz. Wild card rijder Benjamin Aillaud eindigde op de zevende plaats.

Bram Chardon was de enige die in de vier omlopen die de finale telde, geen enkele fout maakte: “Het vierspan voelde steeds heel goed. De paarden waren in topvorm en dat was ook nodig, want het waren twee zware dagen met ieder twee manches. Dit was echt zo’n weekend waarin alles lukte. Tijdens de afgelopen wedstrijden had ik steeds kleine foutjes waardoor ik drie keer tweede werd achter Boyd Exell. Dit weekend paste het allemaal. Het was een bijzondere finale waarin veel is gebeurd, maar dat maakt de finale extra speciaal,” aldus Bram Chardon, die in 2018 net buiten het podium viel en in 2016 als groom van zijn vader IJsbrand het goud wist te winnen in Bordeaux.
Bram voegt toe: “Ik ben heel blij met de keuze in paarden. Ik heb tijdens de afgelopen wedstrijden vier rondes per wedstrijd gereden, ik zat steeds in de drive off. Dit maakt het seizoen beduidend zwaarder voor de paarden, daarom heb ik op bepaalde momenten moeten wisselen om de paarden fit te houden. In Mechelen en Leipzig heb ik met de bonte Casper van mijn vader gereden, dat doen we in principe eigenlijk niet, maar het was wel heel leuk om te zien hoe dat dan loopt. Zowel mijn vader als ik hadden onze spannen op het juiste moment in bloedvorm. Mijn vader had hier een paar fouten, maar het span liep wel goed. Het is gewoon bijzonder dat je met twee spannen uit één familie zo naar een finale toe kunt werken. Dit geeft wel heel veel voldoening.”

[ img ]
Bram Chardon. Foto: © FEI / Eric KNOLL

Koos de Ronde won de finale in Bordeaux in 2013 en was tevreden met het zilver: “Ik wist dat ik Bram niet meer kon verslaan, maar ik heb ik de drive off wel alles gegeven, want je weet het maar nooit! Bij de indoor wedstrijden is het verschil tussen winnen en verliezen heel klein, er gebeuren soms rare dingen, dat hebben we zaterdagavond wel gezien. Dus ook voor het publiek heb ik alles gegeven, mijn laatste rondje was mijn beste rondje van dit weekend! Ik had gisteren in de eerste ronde een stom foutje en vandaag weer, dan kom je er gewoon niet bij. Bram reed vier keer foutloos en was de verdiende winnaar.”

[ img ]
Koos de Ronde. Foto: © FEI / Eric KNOLLUitslag CAI-W Finale Bordeaux 2019:
1. Bram Chardon 502,43
2. Koos de Ronde 521,63
3. Glenn Geerts (BEL) 551,98
4. IJsbrand Chardon 416,11
5. Jérôme Voutaz (SUI) 420,44
6. Boyd Exell (AUS) 432,12
7. Benjamin Aillaud (FRA) 466,38
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 00:34  
Profiel   

Heel erg knap. Proficiat!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 00:46  
Profiel   

Zo gaaf! Wat heeft het hele team top gepresteerd dit weekend *\o/* *\o/* *\o/*

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 07:52  
Profiel   

Geweldig gedaan!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 07:59  
Profiel   

Super prestatie!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 08:06  
Profiel   

Hoe oud is hij dan of lees ik daar overheen? :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 08:10  
Profiel   

25 jaar word er in het filmpje gezegd.

Knappe prestatie.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 08:29  
Profiel   

Super knap van Bram !

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 08:56  
Profiel   

Echt heel knappe prestatie! _/-\o_

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 11:34  
Profiel   

Super prestaties van heel team Chardon maar ook van Koos.
En felicitaties voor Bram.

Echte familiesport; met en tegen elkaar.
Waar de beide Aart'tjes vd Kamp senior en junior in 4span pony met en tegen elkaar reden/rijden, gaat het nu met Chardon senior en junior in de 4span paarden.

Al vond ik Bram met zn 4span schimmel Welshjes ook errug leuk stiekem hoor...

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-19 16:10  
Profiel   

Ik had op Chardon gereden en toen gingen ze een andere richting op. Maar wel goed gedaan!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-03-19 00:05 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 11 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen