Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 13 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

The Dutch Masters vandaag van start

 
Profiel   

The Dutch Masters
Evenement

[ img ]
Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith. Foto: Aniek1985


Vandaag om 17:00 gaat The Dutch Masters van start. Het vierdaagse evenement trapt af met de Grand Prix dressuur waarin onder andere Isabell Werth, Hans Peter Minderhoud en Daniel Bachmann Andersen aan de start komen. Later vanavond zijn er in dezelfde Brabanthal een optreden van Aida in concert en een dressuurshow te zien van Isabell Werth en Monica Theodorescu.

In de Peelhal kan het publiek kennis maken met de Hunter Jumper Equitation. Van 19:00 tot 21:30 zijn hier verschillende wedstrijden en demo's te zien.

Vrijdag
Morgen begint om 12:00 het programma in de Brabanthal met de Kingsland Horsepoint Prijs. Dit is de Grand Prix in de klasse CDI3*. Aansluitend is daar ook de eerste springrubriek te zien, namelijk het Brabants Dagblad Prijs. Dit is een twee fasen parcours over een hoogte van 1.40.
In de avond staat er veel springsport op het programma. Allereerst begint de Gemeente 's-Hertogenbosch Prijs. Deze eerste omloop wordt verreden over een hoogte van 1.45. Aansluitend is om 19:00 de barrage van deze rubriek.
Om 20:45 begint dan de VDL Groep Prijs. Deze rubriek wordt verreden over een hoogte van 1.55 en is tegelijkertijd ook de kwalificatie voor de Rolex Grand Prix die op zondag verreden wordt.

In de Peelhal is op vrijdag dressuur te zien. Om 14:30 begint daar de Sport Pro Horses Prijs, de Grand Prix wedstrijd voor de U25. Aansluitend is daar de Kür op muziek voor de pony's in de klasse Z2. In de avond is er in de Peelhal een Para Dressuur programma.

Zaterdag
Op zaterdag begint het programma vroeg met om 09:00 de U25 Kür op Muziek. Dit is de tweede rubriek in de Sport Pro Horses Prijs. Dit onderdeel wordt opgevolgd door de Bestronics Paradepaard Prijs. Hier wordt de CDI3* Kür op Muziek verreden.
In de middag komen de deelnemers aan het CDIW aan de start. Zij rijden eveneens een Kür op Muziek. Deze rubriek is in twee delen gesplitst en tussendoor wordt het KNHS Talententeam van 2019 gepresenteerd.

In de avond is er weer springen te zien. Om 19:00 begint de Van Schijndel Bouwgroep prijs. Dit is een Indoor Derby over een hoogte van 1.45. Deze rubriek wordt opgevolgd door de Audi Prijs. Dit is de tweede kwalificatie voor de Rolex Grand Prix en wordt verreden over een hoogte van 1.55.

In de Peelhal is er deze dag springen te zien voor de pony's. In de middag beginnen zij met de klasse DE-L, gevolgd door de C-M/Z. Om 15:15 begint de NAB Bliksembeveiliging Prijs. Dit is een internationale klasse die direct op tijd verreden wordt over een hoogte van 1.40.
Aansluitend is ook hier nog een Kür op Muziek te zien, namelijk in de klasse Z2.
's Avonds is er meer nationale dressuur te zien. Zo start om 18:45 de ZZ-Licht Kür op muziek en is er aansluitend een Kür met viertallen.

Zondag
De zondag staat geheel in het teken van de springsport. Om 09:30 start hier de Team Piet Raijmakers Prijs. Dit is een nationale springrubriek voor pony's in de klasse DE-M / Z / ZZ. Daarna is er een show te zien voor de kinderen met relais springen met pony's en paarden.

's Middags begint dan het echte werk. Om 12:45 zien we de Borek Prijs. Een progressief parcours met joker dat direct op tijd verreden wordt over een hoogte van 1.45.
Daarna nemen we afscheid van SFN Zenith, het kampioenspaard van Jeroen Dubbeldam. Onder begeleiding van Glennis Grace zien we deze 15-jarige KWPN'er nog één keer in de ring.
The Dutch Masters wordt vervolgens afgesloten met de Rolex Grand Prix. Over hindernissen van 1.60m hoog met een barrage wordt hier gestreden om de winst. Deze wedstrijd is ook onderdeel van de Rolex Grand Slam.

In de Peelhal is deze dag ook nog het een en ander te zien. Zo is er om 09:30 een nationale springrubriek te zien in de klasse M / Z / ZZ voor paarden. 's Middags is er een demo te zien van het WK Handboogschieten en het evenement wordt hier afgesloten met Bixie springen.

Kijktip
Zondag neemt SFN Zenith op The Dutch Masters - Indoor Brabant afscheid van de internationale sport en NOS Sport heeft een reportage gemaakt die zondagavond 17 maart wordt uitgezonden in het NOS Sportjournaal.

Klik op onderstaande afbeelding voor de video:
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 17:47  
Profiel   

*\o/* leuk! Ik ben weer van de partij :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 18:07  
Profiel   

Ik ben het hele weekeind weer van de partij! Zojuist al mooie combinaties voorbij zien komen :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 19:55  
Profiel   

*\%/*

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 23:07  
Profiel   

Wij morgen ook!

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 23:08  
Profiel   

Ik ben er ook! Zaterdag tot 4 uur werken, en dan heb ik zelf kaarten voor de avond. Zondag werk ik ook weer de hele dag! Ik sta waarschijnlijk controlen tribune A en op de touwtjes :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 23:50  
Profiel   

Weet iemand of je het ergens online kan volgen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 09:13  
Profiel   

Het Knhs talen team, wat leuk dat de knhs iets met taal doet :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 09:44  
Profiel   

Weet iemand toevallig hier of je extra moet betalen voor de Peelhal als je een dagkaart hebt voor de wereldbeker finale?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 23:25  
Profiel   

HorseTimeXL schreef
Weet iemand toevallig hier of je extra moet betalen voor de Peelhal als je een dagkaart hebt voor de wereldbeker finale?


Geen idee, maar de wereldbekerfinale word er niet verreden

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 23:40  
Profiel   

_xManadisx_ schreef
HorseTimeXL schreef
Weet iemand toevallig hier of je extra moet betalen voor de Peelhal als je een dagkaart hebt voor de wereldbeker finale?


Geen idee, maar de wereldbekerfinale word er niet verreden


O sorry de kwalificatie, de kur op muziek haha.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-03-19 00:35  
Profiel   

HorseTimeXL schreef
Weet iemand toevallig hier of je extra moet betalen voor de Peelhal als je een dagkaart hebt voor de wereldbeker finale?


Beide ringen kun je overdag bekijken met je dagkaart. Je hoeft niet extra te betalen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-03-19 00:56  
Profiel   

Iemand nog 1 kaart voor de ongenummerde tribune voor vanavond?!?! Zaterdagavond
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-03-19 14:19 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 13 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen