Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

WK Ermelo: Zucchero wint kwalificatie zesjarigen

 
Profiel   

persbericht
Dressuur


Revolution, de wereldkampioen van vorig jaar, wist ook dit keer te imponeren. De Westfaler hengst kon rekenen op het enthousiasme van het publiek en ook van de jury, al plaatsen die de Zonik-zoon Zucchero OLD op kop. Zucchero OLD (mv.Prince Thatch xx – fokker Hans-Heinrich Brüning) viel vorig jaar nét buiten de WK-medailles, om vervolgens op het Bundeschampionat voor 5-jarige dressuurpaarden het goud te pakken. De via de PSI-veiling verkochte hengst kreeg vandaag onder zijn ruiter Frederic Wandres driemaal een 9.5 voor zijn geweldige basisgangen. Met een 9 voor harmonie en een 9.8 voor aanleg kwam de fraaie totaalscore op 9.46.

De stap van de door Yesemin Yanik gefokte Revolution – beoordeeld met een 9 – zette hem op plaats 2. Zijn draf werd met een 9.8 hoger beoordeeld, de verdere cijferlijst van de met veel macht door de baan swingende bruine is gelijk aan Zucchero OLD. Andreas Helgstrand zag daarmee een prachtige totaalscore van 9.42 op het bord verschijnen.

De eveneens via de PSI verkochte Zum Glück vinden we op de derde plaats. Onder zijn ruiter Robin van Lierop won de door Ullrich Kasselman gefokte Zonik-zoon vorig jaar de bronzen medaille op het Bundeschampionat. De sterk bewegende hengst (mv.Florestan I) ontving van de jury een 9.5 op zijn stap en aanleg, een 9 voor de draf en de galop en een 8.8 voor harmonie. Daarmee heeft de Grand Prix-hengst Zonik twee zoons in de top 3 van het klassement.

Mathias Alexander Rath reed de zilveren medaillewinnaar van vorig jaar Destacado FRH (v.Desperado) naar plaats 4.

“We begonnen deze rubriek met het magistrale optreden van Robin van Lierop en Zum Gluck RS2 OLD en sloten het af met een even zo indrukwekkende test van Andreas Helgstrand en Revolution. Daartussen hebben we veel fijne paarden gezien. De het gemiddelde niveau was hoog. We hebben de winnaar van vandaag, Zucchero OLD met Frederic Wandres, niet voor niets een 9.8 voor aanleg kunnen geven. We konden ook één 10 uitdelen aan de stap van Matthias Alexander Rath’s Destacado FRH. Deze stap was zo ontspannen en zo actief. Destacado FRH liet hier fantastisch lichaamsgebruik zien. In onze ogen, kon het niet beter. De finale wordt er eentje met minimale verschillen. Moge het beste paard winnen!”, aldus juryvoorzitter Annette Fransen – Iacobaeus.

Uitslag

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-08-19 22:48 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen