Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 3 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

D’Avie op herhaling en aan de leiding bij zevenjarigen

 
Profiel   

persbericht
Dressuur

[ img ]
Severo Jurado Lopez met d'Avie. Foto door Tezzy, http://www.facebook.com/TezzyMomentz/

Het Hannoveraanse talent d’Avie (Don Juan de Hus x Londonderry) pakte vandaag met zijn optreden onder de Spaanse Severo Jurado Lopez meteen de leiding. De door Dorothee Heitmuller gefokte wereldkampioen van vorig jaar wist ook nu weer de concurrentie achter zich te laten. Bij de zevenjarigen geven drie juryleden cijfers voor de kwaliteit – vergelijkbaar aan de vijf- en zesjarigen – maar telt ook de techniek mee die door twee collega-juryleden separaat wordt beoordeeld. De getalenteerde ruin van Helgstand Dressage liep lichtvoetig en energiek naar 85.046%. De bergop gesprongen galop heeft veel expressie en kreeg de ultieme 10 van de jury, die een 9.8 voor de draf en een 8.5 voor de stap over had. Met een 9 voor de harmonie en een 9.8 voor aanleg kwam de kwaliteitsscore uit op 94.200%. De 75.893% voor techniek maakt het gemiddelde van de winnende 85.046%.

Hesselhoej Donkey Boy (Era Dancing Hit x Milan) werd onder Jan Møller Christensen vorig jaar vijfde. Deze editie scoorde hij maar liefst tweemaal de ultieme 10: voor stap en aanleg. Daarnaast toonde het scorebord driemaal een 9.5. Samen met de technische score kwam hij op 84.884% en daarmee de tweede plaats. De derde plaats was voor Total Hope (Totilas uit Weihegold) met Isabel Freese. De door Christine Arns-Krogmann gefokte hengst liep hier vorig jaar onder de Zweedse Pernilla André Hokfelt de finale. Sinds begin dit jaar heeft Freese de prachtig gefokte Total Hope onder het zadel. Ook deze hengst kreeg van de jury driemaal een 9.5, voor draf, galop en aanleg. Met een 8 voor de stap en een 9.3 voor harmonie kwam het gemiddelde met de techniek op een prachtige 82.184%. Zes paarden kwamen uit boven de 80%, de overige zes die zich rechtstreeks wisten te plaatsen voor de finale scoorden 75+. Juryvoorzitter Andrew Gardner toonde zich enthousiast: “Wat een superklasse, de kopgroep was van ontzettend hoge kwaliteit. Het is een privilege om zulke hoge cijfers te mogen geven. Deze proef bevat behoorlijke uitdagingen, de ruiters moeten al het zijgangen werk goed samen laten komen en dan heb je nog de wissels en natuurlijk de aanloop van de pirouette.

Het belooft in ieder geval een mooie finale te worden zondag! Maar morgen staat eerst de kleine finale op het programma, waarbij de top 3 zich alsnog kwalificeert voor de finale. Gardner: “Sommige paarden waren duidelijk meer bevestigd, terwijl anderen wat spanning ervoeren en punten verloren door ongehoorzaamheid. Soms hebben die paarden uitzonderlijk talent, maar de kostbare fouten drukken de scores. Er is een goede kans dat deze paarden in de kleine finale een betere dag hebben en zo nog een plek in de finale van zondag grijpen.”

Uitslag
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-08-19 22:56  
Profiel   

En Henkie 6e beste van de KWPNers. *\o/*

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-08-19 23:15  
Profiel   

Ik heb D'avie donderdag tijdens training zien lopen. Wat een paard.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 03-08-19 07:45 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 3 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen