Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

KWPN-hengsten Hotspot en Fire winnen in Valkenswaard

 
Profiel   

kwpn
Springen

[ img ]
Mathijs van Asten met Hotspot. Foto door aniek1985

Op de slotdag van de 15e etappe van de Global Champions Tour pakte de zevenjarige KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot met Mathijs van Asten de overwinning in de Youngster finale.

In de Young Horses Final kregen de zes- en zevenjarigen een parcours op 1.30/1.35m-niveau voorgeschoteld en dat leverde zeven dubbele nullers op. Aan de tijd van Mathijs van Asten en de KWPN-goedgekeurde hengst Hotspot (Hors la Loi II uit Hermione de la Pomme van Nabab de Rêve, fokker Familie Dingen uit Lieshout) kon niemand tippen en zo pakten zij de overwinning. Eerder won dit duo al de KWPN hengstencompetitie.

Fire in Belgische dienst
Onder de Belgische Alexander Housen sprong de negenjarige, KWPN-goedgekeurde Fire (Vleut uit Britt van Namelus R, fokker Kees de Vries uit Midwolde) naar de zege in de Medium Tour-finale op 1.40m-niveau. Fire werd voorheen gereden door Rob Heijligers en is tegenwoordig van New Nordic Horses, het bedrijf van familie Housen-Hauglin. Zoon Alexander en Fire versloegen zelfs de ervaren snelheidsduivels Albert Zoer en Heechhiem’s Cancun VDM (Balou du Rouet uit Werlanda stb-ext prest van Karandasj, fokker J.M. van der Meer uit Burgum), die tweede werden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-19 16:10 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen