Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

KWPN beste stamboek op WBFSH ranking dressuur en springen

 
Profiel   

*KWPN
KWPN

[ img ]
Ben Maher met Explosion W. Foto: Aniek1985


Net als vorig jaar is het KWPN bovenaan de WBFSH-stamboekenranking geëindigd voor zowel de dressuur- als de springpaarden. Bij de eventers laat het KWPN met een derde plaats zien ook tot de top te behoren.

De WBFSH-rankings zijn berekend over de periode 1 oktober 2018 tot en met 30 september 2019. Gedurende het jaar kunnen de paarden op alle internationale FEI-wedstrijden punten verdienen, waarbij op de kampioenschappen bonuspunten te verdienen zijn, waarna ze op succesvolgorde worden geplaatst. De beste zes paarden van elk stamboek dragen bij aan de uiteindelijke positie van een stamboek in de FEI/WBFSH-ranking.

Springpaarden
Bij de springpaarden zorgt, hoe kan het ook anders, Explosion W (Chacco-Blue uit Uarina ster sport-spr van Baloubet du Rouet, fokker Willy Wijnen uit Berlicum) met zijn geweldige prestaties onder Ben Maher voor de meeste punten. Hij staat fier bovenaan de WBFSH-ranking en is daarmee het best presterende paard van het afgelopen jaar. Op de vierde plaats in die ranking staat Maikel van der Vleutens Dana Blue sport-spr (Mr.Blue uit Tulana van Hemmingway, fokkers Jan en Paul Bocken uit Weert) en ook Creedance (Lord Z uit Camantha pref prest van Notaris, fokker Antonio Hassing uit Steggerda) draagt met zijn individuele negende plaats goed bij aan de winst voor het KWPN. Ook Dublin V (2e bez., Vigaro uit Sarina ster pref prest van Calvados, fokker De Radstake uit Heelweg, 17e), GC Chopin’s Bushi (Contendro II uit Ushi stb van Nairobi, fokkers Gebroeders Van der Steen uit Esch, 18e) en de KWPN-erkende hengst Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve uit Venus elite sport-spr prest PROK van Nabab de Rêve, fokker Roelof Bril uit Westendorp, 23e) tellen mee voor het KWPN. Het KWPN verzamelde daarmee 9664 punten, en wordt gevolgd door Westfalen (7941) en Zangersheide (7828).

Dressuurpaarden
Met vier dressuurpaarden in de individuele ranking bij de beste 12 doet het KWPN goede zaken en het hengstengeweld is opvallend. Verdades (Florett As uit Liwilarda ster van Goya, fokker Piet Crum uit Herveld) is nog altijd het beste KWPN-paard en staat momenteel vijfde, op de voet gevolgd door de KWPN-erkende hengst Blue Hors Zack (Rousseau uit Orona ster IBOP-dres pref prest van Jazz, fokker Bas Wilschut uit Bosschenhoofd) op de zesde plaats. De eveneens bij het KWPN-erkende hengst Blue Hors Don Olymbrio (Jazz uit Olymbria keur pref prest van Ferro, fokker Jan Lamers uit Oss) staat individueel elfde, en de andere Jazz-zoon Vancouver K (uit Phantasia stb van Ferro, fokker G.M. Korver uit Harmelen) twaalfde. Ook de KWPN-goedgekeurde hengst Glock’s Dream Boy N.O.P. (Vivaldi uit Resia elite prest PROK van Ferro, fokker Tim Coomans uit Oud-Beijerland, 16e) en de Osmium-zoon Buriël K.H. (2e bez. PROK, uit Ronja K.H. ster pref prest van Krack C, fokker P. Bakker uit Oterleek, 24e) hebben bijgedragen aan de koppositie voor het KWPN. Een mooie verdienste van de fokkers! In de dressuur-stamboekenranking is Hannover als tweede geëindigd, en Westfalen als derde.

Eventing
Vorig jaar pakte het KWPN ook bij de eventingpaarden de eerste plaats en dit jaar is het stamboek als derde geëindigd, achter het Irish Sport Horse Studbook en op slechts vijf punten achterstand op Hannover. De Casantos-zoon Bayro (uit Vanya stb van Corland, fokker H.W.J. van den Bosch uit Best) van Tim Lips staat individueel tweede op de ranking en doet daarmee goede zaken voor zijn stamboek. Ook Zagreb (Perion uit Renera stb van Nagano, fokker H.J. Leijser uit Someren) behoort met een individuele achtste plaats tot de beste eventers ter wereld. Ook meetellend zijn de goede resultaten van DHI Babette K sport-sgw (Marlon uit Fleur keur van Nimmerdor, fokker P.G. Kruizenga uit Rasquert, 36e), Bart L JRA (United uit Parisma ster van Gribaldi, fokker H. Litjens uit Afferden, 39e), Deniro Z (Zapatero VDL uit Zonne-Trend stb van French Buffet xx, fokker J. Zilverberg uit Hoogeveen, 48e) en Ferreolus LAT (Jaguar Mail uit Veonille II van Royal Dance, fokker A.J.M. van Esch uit Eersel, 59e).

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-19 14:39 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen