Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

[FOTO] De vrijdag van de KWPN Stallion Show in beeld

 
Profiel   

*Bokt.nl
KWPN


Afgelopen weekend stonden de Brabanthallen in het teken van de fokkerij. Ieder jaar reist het KWPN af naar 's Hertogenbosch om hier vier dagen lang bezichtigingen en shows te organiseren voor paardensportliefhebbers, maar met name voor de fokkers.

Verdeeld over vier dagen worden er hengsten gekeurd. De fokkers en eigenaren van de hengsten hopen natuurlijk op één ding; dat hun hengst goedgekeurd wordt voor de fokkerij. Hengsten worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo, uitgenodigd voor de primering of helaas naar huis gestuurd. Maar er zijn niet alleen keuringen, ook zijn er presentaties en shows te zien. Genoeg op het programma dus.

Op woensdag en donderdag zijn de springpaarden aan de beurt geweest. Er vonden tweede bezichtigingen plaats en presentaties van aangewezen hengsten. Ook werden er premie's uitgedeeld en werden de hengsten die in het jaargang 2019/2020 zijn goedgekeurd gepresenteerd. Daarnaast was er nog een KWPN Select Sale voor springhengsten en was er de finale in de Blom Hengstencompetitie en de VHO Trofee voor het springen.
Nieuwsredactielid Marjo was op vrijdag en zaterdag aanwezig en heeft foto's geschoten zodat jullie een impressie krijgen van deze dagen.

Op vrijdag begon de dag met de tweede bezichtiging dressuurhengsten en de tweede bezichtiging van de Gelderse hengsten. Deze zijn beide nog in de kooi. Aansluitend was er de presentatie van de aangewezen dressuurhengsten.

[ img ]
Monte Carlo TC (Dream Boy x United)

Daarna werden de aangewezen Gelderse hengsten gepresenteerd. Aansluitend vond de primering plaats. Dit jaar is er geen kampioenskeuring meer, maar krijgen hengsten gelijk een premie. Mexpression en Maestro mochten allebei deze premie mee naar huis nemen.

[ img ]
Mexpression (Expression x Koss)

[ img ]
Maestro (Eebert x Vitens)

De Gelderse hengst Kardieno (Dante Weltino x Parcival) werd door Thomas Sigtenbjerggaard, een stalruiter van Andreas Helgstrand, aan ons gepresenteerd.

[ img ]
Thomas Sigtenbjerggaard met Kardieno (Dante Weltino x Parcival)

Er is dit jaar ook een nieuwe predikaathengst bijgekomen. Bordeaux mag deze welverdiende titel mee naar huis nemen. Lees er hier meer over; [VN] KWPN Stallion Show: Bordeaux keur verklaard

[ img ]
Renate van Uytert- van Vliet met Bordeaux (United x Gribaldi)

Ook werden de finalisten van de hengstencompetitie Gelders paard aan ons getoond

[ img ]
Marrit Reusien met Jupiler S (Charmeur x Jetset-D)

[ img ]
Leonie Evink met Imposant EM (Danser x Elegant)

De zilveren EK-teams Children en Junioren verzorgden een quadrille, onder toeziend oog van bondscoaches Imke Schellekens-Bartels en Monique Peutz.

[ img ]
Quadrille Junioren & Children

Vervolgens werden de hengsten die in het jaargang 2019/2020 zijn goedgekeurd gepresenteerd.

[ img ]
Gerdine Maree met First Date (Furstenball x Dancier)

[ img ]
Kirsten Brouwer met Lord Romantic (Don Romantic x Krack C)

[ img ]
Franka Loos met Las Vegas (Ferdeaux x Wynton)

Het eerste wedstrijdprogramma; de VHO trofee gaat dan van start. Op Intermediaire I niveau strijden vier combinaties in een kür op muziek om deze prijs. Deze werd gewonnen door Dinja van Liere met Geniaal. Lees er hier meer over; [VN] KWPN Stallion Show: VHO Trofee voor Geniaal

[ img ]
Bart Veeze met Ferguson (Floriscount x Laries Crusador XX)

[ img ]
Dinja van Liere met Geniaal (Vivaldi x Biotop)

Het zilveren EK-team senioren kan natuurlijk niet ontbreken. Edward Gal met GLOCK's Zonik, Anne Meulendijks met MDH Avanti, Emmelie Scholtens met Desperado en Hans Peter Minderhoud met GLOCK's Dreamboy komen de ring in en onder leiding van bondscoach Alex van Silfhout en trainer Nicole Werner blikken we terug naar die mooie dag in Rotterdam. Lees er hier meer over; [VN] Zilveren EK-teams presenteren zich met allure op KWPN Show

[ img ]

Vorig jaar nam GLOCK's Johnson TN (Jazz x Flemmingh) hier in Brabant nog afscheid van de sport, vandaag kreeg hij de prijs "Horse of the Year" uitgereikt. Hans Peter Minderhoud toonde hem aan de hand aan het publiek. Lees er hier meer over; [VN] KWPN Stallion Show: Johnson gehuldigd als Horse of the Year

[ img ]

Vervolgens zien we een clinic over de weg naar de Grand Prix. We zien verschillende combinaties in de ring die allemaal op weg zijn naar het hoogste niveau in de dressuur.

[ img ]
Charlotte Fry met Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro)

[ img ]
Yessin Rahmouni met All At Once (Ampère x Gribaldi)

[ img ]
Kirsten Brouwer met Ghandi (Bojengel x Tuschinski)

Jazz. Een hengst die veel mensen wel kennen. Dit bijzondere paard is in januari van dit jaar op 29-jarige leeftijd overleden. Onder leiding van Tineke Bartels en Kirsten Beckers zien we een handvol nakomelingen in de ring verschijnen. Jazz in memoriam.

[ img ]
Tommie Visser met Genesis (Jazz x Silvano N)

[ img ]
Stephanie Kooijman met Chagall D&R (Jazz x De Niro)

Dan zien we de zilveren EK-teams Young Riders en U25 in de ring voor een clinic.

[ img ]
Jeanine Nieuwenhuis met Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium)

Diederik van Silfhout is terug met Expression en onder leiding van zijn vader en bondscoach Alex van Silfhout geeft hij een clinic.

[ img ]
Diederik van Silfhout met Expression (Vivaldi x Vincent)

Als afsluiter van de avond zien we Andreas Helgstrand met de wereldkampioen jonge dressuurpaarden Jovian.

[ img ]
Andreas Helgstrand met Jovian (Apache x Tango)

Een dag vol met hengsten en heel veel dressuur! Op de zaterdag staat er wederom veel dressuur op het programma, maar komen ook de tuigpaarden aan bod. Dit fotoverslag volgt nog!
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-20 20:46  
Profiel   

Prachtige plaatjes!

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-02-20 21:21  
Profiel   

Leuk overzicht. Dank je wel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-02-20 11:49  
Profiel   

Jupiler werd gereden door Trea Mulder Dolsma. ;-)

Verder mooie foto’s!
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-02-20 22:58 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen