Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 3 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Europese primeur Global Amateur Tour voor CSI Twente

 
Profiel   

persbericht
Springen


Behalve de halve finale van de Longines EEF Series en de Grand Prix Sales voor spring- en dressuurveulens voegt CSI Twente van woensdag 1 tot en met zondag 5 juli nog een nieuw element toe aan haar toch al stevige programma. Met de Global Amateur Tour (GAT) komt een jong en snel groeiend initiatief naar het Erve Maathuis in Geesteren, dat hiermee zelfs een Europese primeur noteert.

De Global Amateur Tour is in 2018 in het leven geroepen door de Mexicaan Christian López Redetzki (Mexico City), de Braziliaan Alexander Stefan Dattelkremer (São Paolo) en de Nieuw-Zeelandse Lucy Olphert (Tauranga). De tour is opgezet om amateurruiters wereldwijd de gelegenheid te bieden deelgenoot te zijn van internationale topevenementen. Het concept is in eerste instantie uitgerold in Mexico, Brazilië, Argentinië, Marokko en Nieuw-Zeeland en breidt nu uit naar Europa.

Het unieke aan de serie is dat de deelnemende ruiters rijden op leasepaarden uit het land waar de wedstrijd plaatsvindt. Hiermee worden grote logistieke, veterinaire en administratieve belemmeringen opgeheven. De buitenlandse ruiters verblijven circa een week op locatie en krijgen hiermee de kans te acclimatiseren en te trainen met de leasepaarden en hun begeleiders, waardoor interessante (handels)contacten kunnen opbloeien. Tevens maken culturele en toeristische uitstapjes in het gastland deel uit van het concept.

Veertig ruiters uit twaalf landen zijn inmiddels aangesloten bij de sociëteit: Argentinië, Australië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Duitsland, Ierland, Mexico, Nieuw-Zeeland, Panama en Peru. De wedstrijden in de Global Amateur Tour worden verreden op het niveau van 1,20 meter.

Etappes Global Amateur Tour (GAT)
  • Buenos Aires (Argentinië) - Club Alemán de Equitación
  • São Paolo (Brazilië) - Sociedade Hipica Paulista
  • Querétaro (Mexico) - Balvanera Polo Golf & Country Club
  • Casablanca (Marokko) - Summer Equestrian Festival l’Etrier de Casablanca
  • Karapiro (Nieuw-Zeeland) - New Zealand International Cup
  • Geesteren (Nederland) - CSIO/CDI Twente
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-02-20 23:51  
Profiel   

Wat een leuk en kansgevend concept! *\o/* zeer interessant!


Iemand een idee hoe selecties ruiters/paarden en kwalificatie verloopt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-02-20 07:13  
Profiel   

hallo
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-02-20 15:08 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 3 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen