Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Spielberg erkend bij het KWPN

 
Profiel   

KWPN.nl
Fokkerij

[ img ]
King van het Haarbosch, hier onder Jesslin Galiart, is een KWPN
goedgekeurde zoon van Spielberg. Foto: Marjo


De hengstenkeuringscommisie dressuur heeft de dressuurhengst Spielberg voorgedragen voor erkenning. Het Algemeen Bestuur heeft deze voordracht inmiddels geformaliseerd.

De inmiddels zeventienjarige Spielberg heeft zijn erkenning verdiend aan zijn succesvolle nakomelingen in de sport, vrije bloedvoering en sportprestaties. Spielberg is een zoon van de Prix St. Georges-hengst Sunny-Boy, een zoon van Sandro Hit uit Fastastica (v.Donnerhall), zij is de volle zus van Don Schufro en Don Primero. Spielbergs grootvader Rosier brengt het bloed van Rubinstein I mee. Via moeder Rosiera gaat Spielberg terug op de Roncalli xx-dochter Rondula – tevens grootmoeder van het Grand Prix-dressuurpaard Last Minute van Ilka-Kerstin Geiss.

Spielberg zelf is ZZ-Zwaar-geklasseerd, hij was op weg naar het hoogste niveau tot een blessure vroegtijdig een einde maakte aan zijn sportieve carrière. Diverse van zijn nakomelingen presteren succesvol in de (internationale) dressuursport. Door de prestaties van Suppenkasper, Dior S en Douglas staat Spielberg momenteel op een 26e plaats in de WBFSH Sires Ranking. Zijn zoon King van het Haarbosch is goedgekeurd bij het KWPN.

Voor de fokkerij is Spielberg interessant door zijn vrije bloedvoering, kijkend naar zijn nakomelingen voegt hij doorgaans een goede stap en rijdbaarheid toe.

Spielberg heeft een genoomfokwaarde D-OC van 102 (39% betrouwbaarheid) en een stokmaat van 1.73m. Zijn fokwaarde bij het KWPN is 139 met een betrouwbaarheid van 93%. Zijn fokwaarde bij de FN is momenteel 145 met een betrouwbaarheid van 87%.

Spielberg is in het bezit van het PROK-predicaat en voldoet daarmee aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen en is geen drager van het WFFS-gen. Er heeft een exterieurbeoordeling plaatsgevonden, deze levert geen bemerkingen op. De beschrijving van de hengst kunt u lezen in de KWPN Database. Spielberg staat ter dekking bij Team Nijhof, zij geven aan dat deze hengst vrij is van de vosfactor.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-02-21 18:36 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen