Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Icellie met zeven hengsten topaanvoerder

 
Profiel   

KWPN
Fokkerij

[ img ]
Harm-Jan Veenstra met Icellie. Foto: Marjo


Voor de Tuigpaardhengstenkeuring, die op zaterdag 8 mei plaats vindt in Ermelo, zijn er 36 hengsten aangemeld. De hengsten stammen af van 20 verschillende vaders. Vorig jaar was Idol met zeven zonen uit zijn eerste jaargang grootaanvoerder, nu is die rol voor Icellie en van deze hengst worden uit zijn tweede jaargang zeven zonen gepresenteerd. In totaal worden er 33 driejarigen aangeboden waaronder een volbloed Hackney-hengst en drie vierjarigen.

Veel hengsten komen uit predicaatrijke- en prestatierijke stammen, een enkele merrie is ook al hengstenmoeder. Enkele fokstammen hebben al één of meerdere hengsten geleverd. Verschillende fokkers die te boek staan als Fokker van het Jaar hebben er dit jaar ook weer fokproducten bij en enkele fokkers hebben meerdere fokproducten bij de jonge hengsten.

Eerste en tweede bezichtiging
Aansluitend aan de eerste bezichtiging vindt op deze dag de tweede bezichtiging plaats. Er vindt geen kampioenskeuring meer plaats maar de hengstenkeuringscommissie bestaande uit voorzitter Lammert Tel, Bauke de Boer, Thomas van der Weiden en inspecteur Viggon van Beest kan tuigpaardhengsten aanwijzen voor primering.

I-Jaargang
De I-jaargang, geboren in 2016, levert met veertien hengsten het overgrote deel maar ook nakomelingen van oudere hengsten als Patijn en Urgent maken hun opwachting. Het verwantschap varieert van 2,7% tot 14,4%.

Icellie - 7 nakomelingen
Indiana - 3 nakomelingen
Fantijn - 3 nakomelingen
Heliotroop VDM - 2 nakomelingen
Hertog Jan - 2 nakomelingen
Image - 2 nakomelingen
Cizandro - 2 nakomelingen
Eebert - 2 nakomelingen
Sir Arie - 2 nakomelingen

Van Bocellie, Bocellies Matteo, Idol, Innovatief, Jericho, Juventus, Makers Mark, Patijn, Urgent, Renvyle the Real Deal en Eclipse Flash Dance komt elk één nakomeling naar Ermelo.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-04-21 23:29 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen