Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Even voorstellen: team Partners in Paardrijden

 
Profiel   

KNHS
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Vanaf 2016 werken de FNRS en de KNHS samen onder de naam ‘Partners in Paardrijden’. Samen verzorgen zij een compleet paardensportaanbod voor hippische ondernemers en ruiters. Het doel is om iedere ruiter op een veilige manier te laten genieten van paardrijden. Om in de toekomst nog beter in te spelen op veranderingen in de hippische sector en de behoefte van hippische ondernemers en ruiters, is er een speciaal team opgezet voor Partners in Paardrijden: het PiP-team. Dit team houdt zich bezig met de (door)ontwikkeling van producten en diensten specifiek voor manegehouders en hun ruiters.

[b]Het PiP-team[/b]
Op dit moment bestaat het team uit drie personen: twee accountmanagers en een projectleider. Het team is samengesteld met bekende gezichten vanuit beide organisaties. Hierdoor blijft de kennis van ontwikkelde producten en diensten én de relaties met FNRS- en KNHS-leden behouden.
Het team bestaat uit:

Marc Jansen is projectleider van het team. Hij heeft voorheen als algemeen manager bij Manege Thielen in Tilburg gewerkt. Hij is docent voor de official-opleiding Brons en heeft een grote betrokkenheid bij de Zit- en Springcompetitie. Marc zal zich bezig houden met de invulling van ‘Partners in Paardrijden’ en met de officials. Hij zal zijn betrokkenheid bij de competities continueren. Vanuit het PiP-team neemt hij zitting in het Platform Hippische Ondernemers.

Marc: “Ik ga werken aan een samenwerking met manegehouders en officials om zo nog mooiere producten, getoetst aan de praktijk, voor onze manegehouders en manegeruiters te kunnen bieden. Als “kers op de taart” hou ik me natuurlijk bezig met de landelijke competities voor manegeruiters en denk na over de ontwikkeling van “Nederlandse Kampioenschappen voor Manegeruiters”. Mijn motto is: “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd”. Dat wil ik realiseren door er te zijn voor manegehouders en hun -ruiters, instructeurs en officials. Korte lijnen en snelle (re)actie.”

Swaen Brink is vanuit de FNRS aangesloten als accountmanager. Ze werkte vanuit de FNRS eerder als accountmanager Noord-Nederland, is ook betrokken als docent bij de Official-opleiding Brons, is ORUN-examinator en daarnaast ook nog actief als instructeur bij Manege Boeijenkamp.

Swaen heeft binnen het PiP-team haar focus op de Zit- en Springcompetitie, de Ruiteropleiding en instructeurs.

Swaen: “Voor mij slaat het PiP-team een brug tussen FNRS en KNHS, want samenwerken is elkaar versterken. De paardensporter is de verbindende factor in de driehoek ondernemer-instructeur-official. Bij een verbinding tussen mensen en partijen, in wat voor vorm dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren. Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, maar met elkaar samenwerken maakt succes. Invulling geven aan de samenwerking ‘Partners in Paardrijden’ is voor mij dat ondernemer, instructeur en official zich gehoord voelen en ervoor zorgen dat er iets met hun input wordt gedaan.”

Patricia Bronkhorst is vanuit de KNHS aangesloten als accountmanager. Zij heeft vanuit de KNHS nauwe betrokkenheid bij de ontwikkeling en implementatie van Bixie&Friends en is ook bij de Zit- en Springcompetitie al een bekend gezicht voor veel manegehouders en -ruiters.

Binnen het PiP-team zal Patricia zich primair richten op de implementatie van Bixie&Friends.

Patricia: “Door een speciaal PiP-team samen te stellen zijn de lijnen met de manegehouders en hun ruiters een stuk korter geworden. De eerder ontwikkelde producten kunnen we hierdoor nog beter laten aansluiten bij hun wensen. Ik kijk er naar uit om nog meer sportaanbieders te enthousiasmeren over het gebruik van Bixie&Friends of het Young Leaders Program op hun bedrijf. Het PiP-team staat ervoor klaar om verder met sportaanbieders mee te denken over een passend aanbod en invulling!”

Met z’n drieën hebben zij er heel veel zin in en bruisen van enthousiasme om het PiP-team meer gezicht te geven bij de manegehouders én de FNRS-KNHS producten en diensten te blijven ontwikkelen voor manegeruiters.

Wat gaat het PiP-team doen?
Het PiP-team heeft afgesproken: “wat we doen, doen we goed!” Dat betekent dat het PiP-team zich in eerste instantie voornamelijk op de volgende onderwerpen richt:

De FNRS KNHS Zit- en Springcompetitie
De FNRS KNHS Zit- en Springcompetitie is speciaal ontwikkeld voor manegebedrijven en zijn inmiddels jaarlijks terugkomende evenementen. Om meer ruitersportcentra én ruiters te motiveren mee te doen aan deze competities, zijn er de afgelopen periode al meerdere sessies van de Competitie-Tour georganiseerd. Het team werkt eraan om de competities interessant en aantrekkelijk te maken en te behouden.

Doorontwikkeling van de Ruiteropleiding
De vertrouwde Ruiteropleiding van de FNRS en KNHS heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld in de leerlijn Brons en Zilver. In 2022 zijn er enkele aanpassingen gedaan in de Ruiteropleiding voor de manegeruiter, met name in de proeven vanaf de F10 t/m F15. Het team zal meewerken aan hoe de opleiding voor manegeruiters verder verbetert kan worden. Het PiP-team zal zoveel mogelijk aansluiting zoeken bij de praktijk, de ruitersportcentra en hun instructeurs, maar ook met bijvoorbeeld officials. Het team hoort graag wat er vanuit de praktijk nodig is om manegeruiters de beste ruiteropleiding te bieden.

Implementatie van Bixie&Friends
Steeds meer ruitersportcentra maken inmiddels gebruik van het nieuwe Bixie&Friends.
Een mooi programma dat zich richt op (aspirant-)ruiters in ongeveer de leeftijdscategorie t/m 12 jaar. Het team ondersteunt de uitrol en implementatie van Bixie&Friends op de ruitersportcentra.

Persoonlijk contact met sportaanbieders
Het PiP-team vindt persoonlijk contact met sportaanbieders van cruciaal belang voor de (door)ontwikkeling van de FNRS- en KNHS producten en diensten. Heb je een vraag, een idee of iets dat je graag met het PiP-team wil delen? Schroom niet om één van ons te bellen, te mailen of een WhatsApp-bericht te sturen. Graag tot ziens!

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-04-23 10:33 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen