Vorig onderwerp | Eerste ongelezen | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Viegård Stutteri failliet verklaard

 
Profiel   

Eurodressage
Algemeen

[ img ]
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


John Byrialsens Deense fokkerij en voormalig hengstenstation Viegård Stutteri is failliet verklaard. Er volgt een executoriale verkoop van de paardenstapel en gebouwen.

Deense horrorboerderij
Het faillissement volgt op een grote inval van de politie, waarbij de kadavers van 50 paarden werden opgegraven. De inval in augustus was de langverwachte officiële interventie, geëist door het publiek om John Byrialsen's decennialange dierenverwaarlozing, eerst in Polen en daarna voortgezet in Denemarken, te ontmaskeren en te beëindigen.

Sinds augustus zijn er regelmatig protesten geweest in de buurt van de boerderij, waarbij één demonstrant zelfs werd overreden door een auto en in het ziekenhuis belandde.

Faillissement
Viegård Stutteri ApS, Vieland ApS en John Byrialsen zijn samen meer dan 17 miljoen Deense kronen schuldig aan Euro Steel 1988. Euro Steel 1988, dat een deel van de eigendommen en grond van de stoeterij heeft opgekocht, heeft het faillissement van Viegård Stutteri aangevraagd.

De faillissementsrechtbank in Viborg heeft de faillissementsaanvraag op 28 september ontvangen

TV MV meldde dat "er een eerste vergadering was belegd". Deze werd gehouden op 5 oktober, toen stoeterij-eigenaar John Byrialsen een deadline kreeg om het geld te innen dat de stoeterij verschuldigd was. De deadline was 13 oktober en omdat het niet gelukt was om het geld bij elkaar te krijgen, werden de bedrijven achter de stoeterij en John Byrialsen vrijdag persoonlijk failliet verklaard, aldus de rechtbank.

Executoriale verkoop
Johnny H. Madsen is een van de twee aangestelde curatoren. Zij hebben het beheer van het landgoed (drie boerderijen), het bedrijf en ongeveer 400 paarden overgenomen.

"Een faillissement kan jaren aanslepen, maar de daadwerkelijke verkoop van paarden en bezittingen moet bij voorkeur binnen zes maanden zijn afgerond. De paarden willen we heel graag binnen een maand weg hebben", vertelde Johnny H. Madsen aan TV MV.

Het hoofdterrein zou op 3 november 2023 worden geveild. Deze executieveiling is echter op 19 oktober geannuleerd, omdat eerst de paarden, die daar gehuisvest zijn, verkocht moeten worden voordat de gebouwen verkocht kunnen worden. Veel van de gebouwen zijn ook vervallen en moeten gerenoveerd worden, aldus Ridehesten.

Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of waar wij toestemming voor hebben om te gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto met toestemming voor commercieel gebruik? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

[ img ]

Zie ook onze eerdere berichten:
[VN] Ophef over vermeende mishandeling en verwaarlozing paarden Byrialsen
[VN] Meerdere dode paarden gevonden bij omstreden Deense fokker

Nieuw berichtGeplaatst: 21-10-23 19:11 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Eerste ongelezen | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen