Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Plaats een nieuw onderwerp

Helen Langehanenberg breekt met trainer Christian Wendel

 
Profiel   

Eurodressage
Sport

[ img ]
Helen Langehanenberg en Annabelle tijdens JA 2023.
Foto: Marlies Trap Fotografie


De samenwerking tussen Helen Langehanenberg en haar persoonlijke trainer Christian Wendel is beëindigd.

Christian Wendel
De 64-jarige Christian Wendel is al bijna 30 jaar hoofdtrainer en algemeen directeur bij de rijvereniging Dattln. Sinds 1993 is hij nationaal Grand Prix-jurylid. Hij woont in Wesel met zijn vrouw Daniela, die intussen zelf op Intermediaire I-niveau rijdt.

Wendel is al lang een zeer gerespecteerd trainer in de rijbaan, maar zijn carrière als coach nam een hoge vlucht toen hij in 2016 begon met trainen van olympisch teamlid Helen Langehanenberg.

Dit leidde tot een grote toestroom aan leerlingen die naar hem toe kwamen voor advies. Onder hen waren Beata Stremler, Jeanine Klose-Piontek, Ivan Nieto Sanchez, Lisa Marie Koch, Stefanie Leuenberger, Manuel Dominguez Bernal, Luisa Emmerich, Carina Bachmann-Scholz, Christina Wessling, Niklas Brokamp, Sarah Runge en Helen Erbe. Hij assisteerde Stefanie Wolf een tijdje, toen zij Matchball OLD opleidde naar Grand Prix-niveau en Johann Hinnemann een tijdje in de USA zat.

Clip My Horse mocht ooit bij een training van Wendel en Langehanenberg kijken.

Geweldige impuls
De samenwerking tussen Helen en Wendel is nu ten einde gekomen. Zij vertrouwt nu op Monica Theodorscu en Jonny Hiberath, de twee teamtrainers van Duitsland, om haar te assisteren. “Als teamlid en ook nu, met enkele zeer getalenteerde paarden voor de toekomst, was en ben ik altijd dankbaar voor het advies en de steun van onze nationale teamtrainers Monica en Jonny”, vertelt Helen aan Eurodressage. “In het bijzonder het werken met Jonny geeft mijn training een geweldige impuls en daardoor gaan de paarden enorm vooruit.”

Helen Langehanenberg richt zich momenteel op het uitbrengen van vier paarden op Grand Prix-niveau, waaronder Daniela (Damsey x His Higness) van Louise Leatherdale, Schöne Scarlett (Scolari x Londonderry), Straight Horse Ascenzione (Zack x Don Schufro) en Zoom (Zack x Don Schufro).


[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-23 20:47 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 1 bericht ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen