Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

FEI komt met statement na Operation X

 
Profiel   

FEI
Sport

[ img ]
Het beeldmerk van de FEI. Foto: FEI/Flickr


De FEI is zich op de hoogte van de verontrustende beelden die te zien waren in de documentaire “Operation X: Secrets of the Horse Billionaire” van de Deense zender TV2, waar Andreas Helgstrand bij betrokken is. De FEI neemt alle beschuldigingen van paardenmishandeling erg serieus, paardenwelzijn moet te allen tijde de hoogste prioriteit hebben.

Het welzijn van paarden staat centraal in onze waarden en regelgeving, elke actie of nalatigheid die pijn of onnodig ongemak veroorzaakt of kan veroorzaken, betekent een overtreding van onze regels.

De paardensport is geschoeid op een fundament van respect en welzijn voor onze partners in de sport, de paarden. Elke afwijking van deze principes is onacceptabel. De FEI blijft zich resoluut inzetten voor de hoogste standaard op het gebied van paardenwelzijn, waarbij de integriteit en het welbevinden van onze atleten, zowel ruiter als paard, behouden blijven.

Aangezien deze situatie op dit moment nog loopt, kunnen we nog geen verdere details geven. De FEI blijft echter wel nauw samenwerken met de Deense nationale federatie, en er is ook een wederzijdse erkenning van de beslissingen en opgelegde sancties. Zolang deze situatie zich ontwikkelt, blijven we in gesprek en kunnen we de paardensportwereld, onze aandeelhouders en het publiek verzekeren dat we deze kwestie rigoureus aanpakken.

Het is aan de bestuursorganen om ervoor te zorgen dat er regels zijn om schendingen van het paardenwelzijn te bestraffen en zo het dierenwelzijn te handhaven. Iedereen heeft binnen de paardensportwereld een verantwoordelijkheid om deze regels na te leven en zo goed mogelijk te presteren op het gebied van de verzorging en het welzijn van paarden. Op deze manier blijft de paardensport op een sterke, gezonde en ethisch verantwoorde manier behouden voor de toekomst.

Afgelopen jaar, in juni 2022, is binnen de FEI de Equine Ethics and Wellbeing Commission (EEWB-Commission) opgericht, een onafhankelijk orgaan dat belast is met het aanpakken van maatschappelijke problemen die samenhangen met de inzet van paarden in de sport. Maar ook om een onafhankelijk kader te vormen, gebaseerd op feiten, als leidraad voor het beleid en de praktijk van de FEI op het gebied van welzijn en welbevinden van het paard.

Hun laatste rapport “Een goed leven voor paarden. Een visie voor de toekomstige betrokkenheid van paarden in de sport”, welke op 18 november 2023 aan het bestuur van de FEI werd overhandigd en tijdens de algemene vergaderingen op 22 november 2023 officieel gepresenteerd, vormt nu de basis van een plan van aanpak en een wegwijzer voor de uitvoering, die tijdens het FEI Sports Forum on april 2024 ter discussie zal worden gebracht.

Wij zetten ons ervoor in dat paarden die in de sport lopen een positief welzijn ervaren gedurende hun hele leven, en dat de regels, het beleid en de praktijk van de FEI, net als de acties uit vanuit de hele gemeenschap, deze principes weerspiegelen. We zullen acties en gedragingen, die ingaan op onze waarden, streng aanpakken.

De officiële verklaring van de Deense nationale federatie is hier te lezen. Deze is in het Deens.

Meer informatie over de samenstelling, doelen, het werk en de tijdlijnen van de EEWB-commissie kun je hier vinden.


Gerelateerde berichten:
[VN] Operation X veroorzaakt storm van woede en afkeuring
[VN] Deense bond sluit Helgstrand uit van Nationale team en samenwerkingen
[VN] Rechtbank oordeelt dat TV2 undercover beelden Helgstrand mag uitzenden
[VN] Helgstrand Dressage geeft statement af over undercover-opnames
[VN] Opstand in Deense hippische wereld, twijfel over nationale federatie
[VN] Helgstrand moet bronzen medaille Deens Kampioenschap inleveren
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-11-23 18:50  
Profiel   

Helrboel geblabla, maar iets concreets lees ik niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-11-23 07:28  
Profiel   

Wilde net t zelfde schrijven....heb mezelf door die tekst heen geworsteld , maar uiteindelijk gebeurt er eigenlijk net niets.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-11-23 08:14  
Profiel   

Tsja, slappe hap.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-11-23 08:26  
Profiel   

De vraag is ook..wat kunnen ze doen?

Rollkur en hyperflexie zijn al verboden..maar zij hebben geen autoriteit om in te grijpen bij wat er bij mensen thuis gebeurd.

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-11-23 08:27  
Profiel   

Helgstrand mag gewoon doorgaan,ondanks bloed in de mond, zijkant en opgezwollen zweepstriemen.

Een ander hadden ze allang dicht gegooid.

Geld is het weer, niet het welzijn!! OM TE KOTSEN!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-11-23 19:41  
Profiel   

Nee dat mag hij niet..hij is uitgesloten van FEI wedstrijden tot 2025 en volgens mij heeft er al een dierenwelzijnsorganisatie een aanklacht ingediend tegen hem.

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-12-23 08:57  
Profiel   

Het is toch de Deense bond, die hem tm begin 2025 verbod op starten voor Denemarken heeft opgelegd ?

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-12-23 09:04  
Profiel   

Ja sorry, je hebt gelijk.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-12-23 09:09 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen