Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne
Kendra schreef:Interessant. Nog wel een heel gedoe trouwens .
Ik volg ook, ben benieuwd of de uitslagen een beetje overeenkomen!
janouk schreef:DuoPenotti schreef:En hoe doen ze dat met gras?
Ik heb gras geplukt en meteen in de knoflookpers gedaan en uitslag 4% suiker.
Maar dat moet ik op verschillende tijden herhalen, denk ik. Want het suikergehalte wijzigt gedurende de dag.
Kortom nieuwsgierig of dat zo is. Ga ik meten.
DuoPenotti schreef:Maar in voordroog zit toch ook niet perse meer suiker?
Dennis schreef:Een klant van mij(waar jij ook op had gereageerd op fb) heeft een geteste partij ook zelf getest, dat kwam ook goed overeen.
Dus heb van de week ook een pluk hooi van onze nieuwe partij naar haar toe gebracht, ben benieuwd of het goed hooi is voor mijn pony's.
Kinke schreef:DuoPenotti schreef:Maar in voordroog zit toch ook niet perse meer suiker?
Tja, je kunt een weiland volop bemesten en dan hooien, dan is het vast hoger dan voordroog van schraal land. Het is geen exacte wetenschap. Maar ik vind het wel fijn om te weten dat ik deze 3 varianten met de helft kan verminderen qua suikergehalte.
Janouk, gras schijnt sowieso gevaarlijker te zijn omdat ze daarvan veel meer naar binnen werken
Arabesk schreef:Als analytisch chemicus heb ik toch zo m'n bedenkingen bij deze analyse. Hooi in water weken is toch iets anders dan hooi dat door de kiezen wordt fijngemalen, door een zoutzuurbad van pH 2 wordt gehaald (maag) en vervolgens op de composthoop gaat (enorme blinde darm van een paard). Dan komt er veel meer suiker vrij dan bij enkel hooi door een knoflook pers halen en met water werken.
Op z'n minst zou je een monster voorbewerking moeten doen die de spijsvertering van een paard simuleert.