Moderators: C_arola, Coby, Nicole288, Dyonne
RicardoOpa schreef:Ja rond vijlen is een goede optie.
Eventueel achter ook ijzers nemen
Maar dat gaat je wel weer extra geld kosten!
Idd, goed vochtig houden. Probeer anders even een keer olie
Schijnt beter te werken
MysticTinker schreef:Ik zou ze niet meer invetten, óf eerst 10 minuten in water laten weken en dan invetten, anders komt er geen vocht meer in en worden ze te droog.
En verder doe ik meestal als ik een scheurtje of brokkelstukje zie, dat zelf even wegvijlen zodat het niet verder gaat scheuren of brokkelen. Als je zorgt dat de hoef altijd van voren een heel klein beetje rond is gevijld dan scheurt het zowiezo niet snel meer, omdat er minder druk op komt te staan.
Pellie schreef:ik vijl de hoefwand rond, dat geeft minder kans op scheuren en brokkeltjes
Arabesk schreef:Pellie schreef:ik vijl de hoefwand rond, dat geeft minder kans op scheuren en brokkeltjes
inderdaad
elke week even vijlen, elke dag de hoeven natspuiten, óók de onderkant, het liefst weken in een emmer
magicrover schreef:Idd even bijvijlen. Je kan ook een kruis boven het schuurtje zetten. De schuur gaat dan niet verder. Ik vijl altijd bij als ze wat gaan brokkelen.
magicrover schreef:Idd even bijvijlen. Je kan ook een kruis boven het schuurtje zetten. De schuur gaat dan niet verder. Ik vijl altijd bij als ze wat gaan brokkelen.
MysticTinker schreef:Ik hoor wel eens dat ze net boven de scheur een klein deukje tikken met een schroevendraaier, ik denk dat dat hier wordt bedoeld. Ik zou niet weten of dat goed helpt tegen verder scheuren, nooit geprobeerd.
Een vijl is niet zo duur, ik zou het gewoon eens proberen. Je hoeft echt niet zelf de hoef helemaal bij te houden ofzo hoor, maar als het gaat brokkelen moet je dat toch even glad vijlen anders wordt het alleen maar erger.
Je kunt vragen of je hoefsmid dat een keer voordoet en probeer het zelf dan ook even als hij erbij is. Dan kun je het voortaan zelf als er weer iets brokkelt
MyFee schreef:nou, dan is dat niet correct want onze hoefsmid werkt meestal internationaal..en die zou het toch wel weten he xx