Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Wie kent de hengst Martel XX ???

 
Profiel   

Hallo,

wie weet er toevallig iets over de hengst martel xx , ik heb er namelijk een paard van maar ik weet eigelijk niet wat vaders kant eigelijk heeft gedaan....
dus als je wat weet toevallig...
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-09 14:58  
Profiel   

Naam: MARTEL XX Engels volbloed
Verrichtingsverslag
Verrichting Ermelo 1994 (14-02 t/m 07-03; verkort onderzoek)
Eerlijke, betrouwbare en werkwillige hengst. Voor de aanvang van het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een rencarrière achter de rug en heeft hij aan internationale springwedstrijden in de lichte tour deelgenomen. Tijdens de lichte werkzaamheden die gedurende het onderzoek van de hengst zijn gevraagd, toont hij zeer veel bereidheid om te werken.
De stap is ruim en soepel. De draf is voldoende ruim, maar zou meer gedragen moeten zijn. De galop is lichtvoetig met voldoende ruimte en kracht. In het dressuurwerk laat Martel xx zich goed rijden, maar krult hij zich soms iets op.
Ook bij het springen laat de hengst zich fijn rijden. Hij heeft een goede beentechniek, maar zou meer moeten basculeren. Martel xx springt lichtvoetig, maar zou wat meer vermogen kunnen tonen. Op hogere hindernissen laat hij betere sprongen zien.
In het begin van het onderzoek is de hengst wat druk op stal, later is dat verbeterd en is hij zich rustiger gaan gedragen.
Geen veterinaire bijzonderheden.

In de periode waarin Martel xx deelnam aan het verkort verrichtingsonderzoek werden geen verrichtingscijfers toegekend.

Verrichtingscijfers
Plaatsing nvt (verkort onderzoek)
Jaar verrichting 1994
Plaats verrichting Ermelo

Fokregistratie
aantal dekkingen 2006 0
aantal veulens 2006 0

Voortschrijdend totaal tot en met 2006
dekkingen 160
veulens 122

Resultaten röntgenologisch onderzoek
Straalbeen rechts 2
Straalbeen links 2
Sesambeentjes lateraal rechts 2
Sesambeentjes lateraal links 2
Sesambeentjes mediaal rechts 2
Sesambeentjes mediaal links 2
Kogel/arthrose rechts 2
Kogel/arthrose links 2
Sprong/spat rechts 1
Sprong/spat rechts 1

Afstammelingen rapportage
Afstammelingen 1995 (veulens)
Van deze Volbloedhengst die na zijn koerscarrière wordt uitgebracht in de springsport, werd een collectie getoond waarbij sprake was van een kwaliteitsverschil tussen de geprikte en de uitgezochte veulens. De geprikte veulens waren voldoende ontwikkeld en matig tot voldoende rijtypisch, de ontwikkeling van de geselecteerde veulens was ruim voldoende tot goed en deze veulens waren ruim voldoende rijtypisch. Voor de hele collectie gold dat de veulens wat hoogbenig en overbouwd waren.
Het hoofd is zonder uitzondering lang, maar het heeft voldoende uitdrukking. Bij de geprikte veulens was de hals aangestoken en met name in de bovenlijn arm gespierd. De hals had wel voldoende lengte. Bij de uitgezochte veulens was de halsvorm beter: deze kwam nog wel diep uit de borst, maar de bovenlijn was duidelijk beter bespierd. De schoften van de geprikte veulens waren nog matig ontwikkeld, maar ze hadden wel lengte. Bij de geselecteerde veulens was de schoft goed van lengte en ontwikkeling. De voldoende lange schouder lag er steil in. Lengte en bespiering van de rug zijn goed. De lendenpartij is in een aantal gevallen tamelijk strak. De enigszins ronde croupe is goed van vorm en bespiering, de broekspier zou langer door moeten lopen. Het voorbeen is onderstandig, teer en ingesnoerd. Het achterbeen is doorgaans lang. De stand van het achterbeen varieert van steil tot klein gehoekt. De veulens hebben lange koten, maar de kootstand is zeker niet week. In zijn geheel genomen is het fundament hard.
De stap is tamelijk kort, met een beperkte schoudervrijheid. De geprikte veulens draafden op de voorhand. Ze misten ruimte en kracht. De uitgezochte veulens hadden meer ruimte en gemak in het bewegen. Twee veulens waren achter onregelmatig.
De veulens gingen vergezeld van behoorlijk goede moeders.
Geen veterinaire aanmerkingen.

Kort samengevat: voldoende rijtypische, hoogbenige en enigszins overbouwde veulens met voldoende ontwikkeling. De hals staat er vóór. In beweging lopen ze op de voorhand en zouden ze meer kracht en ruimte moeten ontwikkelen.
Getoond: 20 veulens uit 95 dekkingen.

Sportindex
Jaar berekening 2007
Aantal veulens stationsverrichting 1
Aantal veulens springindex 22
Betrouwbaarheid springindex 68
Springindex 99
Aantal veulens dressuurindex 17
Betrouwbaarheid dressuurindex 57
Dressuurindex 79

Goedgekeurde KWPN kleinzonen
VITTORIO 21.01013.02 Stb (ex Carmino Holst)

Status
08-1996 afgevoerd (ernstige verwonding)

Overige informatie
1993 (november) eerste erkenning NRPS

HK KWPN Den Bosch 1994
Aangewezen voor verkort verrichtingsonderzoek.
Deze in Turkije gefokte Volbloedhengst, die zich zeer fijn laat rijden, beschikt niet alleen over een voldoende rencarrière, maar is bovendien uitgebracht door Emile Hendrix in de internationale springsport, lichte tour. Deze feiten, gecombineerd met zijn goede exterieur en voor een Volbloed best drafmechanisme, zijn aanleiding hem toe te laten tot de KWPN-fokkerij.

1995 (december) verhuurd naar Holstein

1996 (augustus) afgemaakt na ernstige verwondingen in de box

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-09 16:30  
Profiel   

Ik heb een 6 jarige merrie dutch design x martel

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-08-19 22:37  
Profiel   

Mijn ruin van 24 heeft ook Martel xx als vader.Diana x Martel xx.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 14:12 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 4 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen