Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 2 [ 26 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

nakomelingen van wolfgang.

 
Profiel   

Wie kan mij meer vertellen over de nakomelingen van wolfgang. En dan niet de bekende paarden want die ken ik al. En wat is jullie ervaring met die paarden?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 17:17  
Profiel   

Hoi,
Ik heb een merrie van Flemmingh x Wolfgang. De fokker van mijn paard heeft de Wolfgang-merrie nog steeds om mee te fokken en ze doet het erg goed. Ze is een van de Wolfgang-dochters die het predikaat prestatie voert. Ze heeft zelfs volgens mij al de punten om dubbel prestatie te zijn. Fantasie (zoals ze heet) fokt grote, mooie dressuurpaarden. Ze heeft naast het prestatie-predikaat ook het ster en preferente predikaat. (Je kunt haar ook vinden op www.paardenfokken.nl)
[/img]http://www.mijnalbum.nl/Album=GONJF6QD[img]
(hier is ze te zien met haar laatste veulen, vorig jaar van Cabochon)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 17:47  
Profiel   

Wij hebben een preferente merrie van Wolfgang op stal. Fokt super goed. Heeft dit jaar haar 11e veulen aan de voet lopen (v. United). Ze is wel een beetje eenkennig, maar verder een super merrie.
Helaas, door een hoop pech, is ze nooit uitgebracht in de sport.

[ img ]

[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 19:28  
Profiel   

Wat een mooie paarden zeg!! Ok die vcan jou Tequilaros bevalt me zeer mooi veulen loopt er ook bij. Ik denk dat ik volgend jaar een van onze merries door hem wil laten dekken en ben dus benieuwd naar hoe de wolfgangs zijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 19:51  
Profiel   

Ik heb een Wolfgang x Ed king Hill gereden
[ img ]

Dit was een sensibel paard, die erg voorzichtig sprong. Ik heb nog 2 andere wolfgangen gereden, die ook erg voor zichtig waren, maar niet al het springvermogen bezaten.

Deze 3 waren ook allemaal onder 1.56 m

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 20:00  
Profiel   

Onze merrie heeft een stokmaat van ca 169 dus die is groot genoeg. Fokt zelf ook grote veulens. De meeste nakomeling liggen allemaal tegen de 170 aan. Mijn eigen Rossini merrie (uit deze Wolfgang merrie) is zelfs al 171.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 20:31  
Profiel   

Dat is zeker heel goed aan de maat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 20:55  
Profiel   

TequilaRos schreef
Onze merrie heeft een stokmaat van ca 169 dus die is groot genoeg. Fokt zelf ook grote veulens. De meeste nakomeling liggen allemaal tegen de 170 aan. Mijn eigen Rossini merrie (uit deze Wolfgang merrie) is zelfs al 171.


Heb jij trouwens toevallig ook het verrichtings rapport en afstammilingenb rapport van wolfgang?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 20:56  
Profiel   

Jawel hoor:

Wolfgang (Farn x Eratosthenes xx x Uron)
Geb datum: 18 mei 1980
Kleur: bruin
Stokmaat: 165

Verrichting Ermelo 1983
Flegmatiek, evenwichtig, slooft zich niet uit. Gehoorzaam, vriendelijk, eerlijk, goed humeur. Bij aankomst (pas op 17-03) zadelmak. Heeft aanvankelijk weinig ruggebruik en buigt knie- en spronggewricht weinig. Dat is later verbeterd, gaat dan met veel ritme en regelmaat. Gaat achter nogal eens wijd, vooral in galop.
Actieve stap met veel impuls. Stapt ruim en regelmatig. Draf voldoende regelmaat, zou ruimer mogen zijn. Galop ruim en regelmatig. Verspringt dikwijls in galop. Bij springen veel techniek en vermogen en goede kijk op hindernis. In terrein handig. Voor slede braaf. Voldoende bereidheid om te werken. Ervaart werk als zeer licht.
Rijproef: mooie verrichting, changeert in de overigens wel sterke, gedragen galop.
Springen ohz: terughoudend op de sprong, toont wel vermogen, laat zich tijdens examen slecht zien.
Springen vrij: toont weinig inzet, heeft veel techniek.
Aangesp proef: goede trekhouding, doet het werk gemakkelijk.
Terreinproef: ruimt goed in de steeple-galop; ruime galop in de cross, soms terughoudend op de sprong.
Veel aanleg als dressuur- en terreinpaard, zeer veel aanleg als springpaard.
Bij aankomst vet, wat niet veel veranderde.
Rustig stalgedrag.
Geen veterinaire bijzonderheden.
Rapportage afgesloten op 03-06.

Stap 7.5
Draf 7.5
Galop 8
Rijproef 7.7
Springen vrij 8
Springen ohz 9
Terreinproef 8.5
Aangespannen 8.5
Karakter 8
Stalgedrag 9
Trainingsrapport 9
Puntentotaal 90.70
Max punten 110
Plaatsing 3e van 22 (14)
Jaar verrichting 1983
Plaats verrichting Ermelo

Afstammelingen 1985 (veulens)
De veulens van deze hengst zijn opmerkelijk best ontwikkeld. De getoonde collectie bleek rijtypisch te zijn gebouwd. De collectie omvatte langgelijnde veulens met voldoende kwaliteit. Er was sprake van grote uniformiteit.
Het hoofd is droog, goed gevormd en vertoont zeer veel expressie. De lange, goed gevormde en goed gedragen hals gaat over in een lange nek. De goed ontwikkelde schoft loopt lang door. De schouderligging en -ontwikkeling is goed, behoudens een enkele uitzondering, wanneer er nog sprake is van een iets rechte schouder. De goed gespierde rug is nog wel eens aan de lange kant. De verbinding croupe-lendenen-rug is goed. De croupe is goed gevormd en sterk gespierd met een lang doorlopende broekspier. Het voorbeen is goed gesteld en heeft een goed ontwikkeld kniegewricht. Ook het achterbeen kent een fors ontwikkeld gewricht, is goed gevormd, maar meermalen iets lang. Over het algemeen zou het beenwerk even meer uitstraling kunnen hebben, inzonderheid de kogels.
De stap heeft souplesse, maar zou echter iets meer uit de schouder kunnen komen. De draf heeft veel ruimte, souplesse en cadans, maar zou achter wat krachtiger kunnen zijn.
De getoonde veulens liepen doorgaans bij goede fokmerries. Alle beschikbare veulens zijn getoond.

Kort samengevat: langgelijnde, kwaliteitsvolle veulens met ruime, elastische draf.
Getoond: 8 veulens uit 18 dekkingen.

De hengstenkeuringscommissie, gebruik makend van de haar geboden vrijheid, heeft besloten deze hengst geen hernieuwde verplichting op te leggen tot het tonen van veulens, vanwege het niet presenteren van de vereiste tien stuks. De kwaliteit van de collectie is dermate overtuigend, dat een eventuele aanvulling de opgedane indruk toch nauwelijks zou doen wijzigen.

Afstammelingen 1988 (3-jarigen)
Van de hengst Wolfgang moeten volgend jaar wederom nakomelingen worden beoordeeld omdat van hem minder dan tien 3-jarigen werden getoond.

Afstammelingen 1989 (3/4-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3/4-jarige nakomelingen blijft Wolfgang voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Goedkeuringstermijn 1995 (december)
De hengst Wolfgang wordt voor het eerst goedgekeurd voor 3 jaar.
Zijn springindex van 114 (btr 89%) is niet extreem hoog, maar hij is vader van een aantal excellente springpaarden.

Afstammelingen 1997 (januari; 11-jarigen)
De beoordeling van de 11-jarige nakomelingen van Wolfgang is één jaar uitgesteld omdat de sportresultaten niet tijdig beschikbaar waren.

Afstammelingen 1998 (januari; 11-jarigen)
Naar aanleiding van de (uitgestelde) beoordeling/rapportage van zijn 11-jarige nakomelingen wordt Wolfgang definitief goedgekeurd.

Goedgekeurde KWPN-zonen
ESTEBAN
JESTER
KIGALI
OSCAR

Goedgekeurde KWPN kleinzonen
UPHILL

Goed type hengst, nog iets beknopt en kon ook meer persoon zijn. Het beenwerk is hard en droog. Het voorbeen is iets hol en teer. Het hoofd is zeer sprekend. De brede, gespierde croupe kon iets meer hellen.

Keurverklaring 2003 (januari)
Al jaren is bekend dat de Holsteiner import hengst Farn van onschatbare waarde is voor de fokkerij van het KWPN. Van zijn inmiddels 23-jarige zoon Wolfgang heeft de commissie geconcludeerd dat hij in de volle breedte van de fokkerij en over een lengte van jaren erin is geslaagd prestatie-eigenschappen door te geven en te verankeren. Zijn prestatiegenen dankt Wolfgang ongetwijfeld ook aan de volbloed Eratosthenes xx, die in zijn tijd aan de lopende band springpaarden bracht (onder meer Iwan-F, Isocrates, Oscar). Wolfgang's volle zus Zwaantje heeft nationaal gesprongen en zijn moeder Jolanda heeft bewezen exterieur en sporteigenschappen door te geven. Het is, in deze tijd van specialisatie, prettig te kunnen constateren dat Wolfgang zowel in de dressuur (Irlando, Igor) als in de springrichting (Händel, Extreme, Fior, Frederic, Favorite, Gold Run II, Jet-Set, Kigali, Jozita) op topniveau presterende nakomelingen heeft gebracht, die internationaal reclame hebben gemaakt voor zowel de hengst zelf als het KWPN.
Wolfgang, destijds in de verrichtingen goed voor hoge springcijfers, heeft daarnaast een enorm grote groep 1.30/1.40 m paarden gebracht. In totaal zijn van hem bij het KWPN 349 stamboek-, 89 ster-, 38 keur-, 5 elite-, 12 preferente- en 3 prestatiemerries geregistreerd. Hij leverderde de goedgekeurde KWPN-hengsten Esteban, Jester, Kigali en Oscar. Kigali en Illusion waren in Lanaken goed voor wereldtitels.
Dikwijls kenmerkend voor zijn nafok is het bijzonder expressieve hoofd, de fraai uitgesneden nek- en halspartij en de krachtige bewegingsvorm. Anderzijds vererft de hengst zich qua maat wat wisselend en ook zien we nakomelingen met een iets strak voorbeen en bolle lendenpartij.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 22:40  
Profiel   

Wolfgang x Topas Kwijl

[ img ]

[ img ]

[ img ]

Erg fijn dier, supermooi. Erg veel bewging, uitstraling en springvermogen.

Wel een met karakter, maar dat mag ik wel Knipoog

Als ik mijn merrie nog eens laat dekken, hoop ik dat hij nog leeft...

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 22:45  
Profiel   

Ik heb een Glenridge X wolfgang merrie. Ze is te zien in mijn ava en in mijn profiel staan nog wat foto's van haar.
Ze is iig groter dan 1.65 m.
[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 22:51  
Profiel   

die ik had was ongeveer 1.68m Knipoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:15  
Profiel   

Ik heb sinds 1,5 week een nieuw paard. Het is een Kelvin x Wolfgang

[ img ]

Het is een kijkerig, maar braaf paard. De stokmaat weet ik nog niet precies. Als 3 jarige was ze 1.70, maar ik vermoed dat ze nu groter is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:19  
Profiel   

Onze Wolfgang x Armstrong, close-up bij het vrijspringen in de bak.
We zijn er nog steeds erg blij mee. Een eerlijk paard wel wat eenkennig, niet bang uitgevallen. Ik kijk na al die jaren nog steeds met plezier naar het expressieve hoofd.


[ img ]

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:38  
Profiel   

Esteban is afgekeurd op nakomelingen

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:43  
Profiel   

@Bucephalus: Dat koppie van jouw Wolfgang lijkt precies op onze Wolfgang!! Ook zo'n mooi expressief koppie en zo'n verschrikkelijk mooie hals.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:44  
Profiel   

TequilaRos schreef
@Bucephalus: Dat koppie van jouw Wolfgang lijkt precies op onze Wolfgang!! Ook zo'n mooi expressief koppie en zo'n verschrikkelijk mooie hals.


Ik heb er al veel gezien met idd. ook zo'n expressief hoofd en mooie lange gewelfde hals Knipoog . Ik prijs mezelf gelukkig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-06-05 23:59  
Profiel   

Ik vind het echt ontzettend mooi paarden zeg!! Ongelooflijk dat ze allemaal zo dezelfde kenmerken hebben. Nu weet ik zeker dat hem wil gebruiken volgend jaar!

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-05 08:15  
Profiel   

Ik heb in mijn ponytijd een Wolfgang x Sultan gereden. Hij was 1,56
M springen en Z dressuur (niet met mij). Hij was erg kijkerig,maar als je zelf rustig bleef liep hij overal langs.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-05 08:21  
Profiel   

Mijn zus, Esther82 hier op bokt, heeft ook een Wolfgang. In haar profiel kan je meer over het paard te weten komen en er staan foto's.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-05 10:40  
Profiel   

Grappig, kom ik me melden zie ik dat mijn zus dat al gedaan heeft! Haha!

Maar goed ik heb dus ook een Wolfgang-nakomeling. Hij is inmiddels 18. Hij is heel veelzijdig, lief, makkelijk in de omgang maar kan wel heel heet worden. Ik lees dat de meeste van jullie nakomelingen toch wel aan de maat zijn. Die van mij is dan maar een ukkie met zijn 1.63. Al moet ik zeggen dat hij wel groter toont.
Foto's staan inderdaad in ijn profiel...

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-06-05 10:56  
Profiel   

hee hoi,

Ik heb ook een nakomeling van de wolfgang .. zijn afstamming is ROYAL BRAVOUR X WOLFGANG. 171 is die en nu net 14 jaar.. en heel grof gebouwd! Doet graag dressuur
<3 dikke schat is het! Hoor graag wat meer over die van jullie met foto's.. !!


[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]


Foto's van mijn lieverd!Groetjes, cheyenne

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-06-19 23:50  
Profiel   

Dit topic is 12 jaar oud..

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-06-19 00:24  
Profiel   

vikawiek schreef
Dit topic is 12 jaar oud..

Zelfs 14 jaar :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-06-19 02:16  
Profiel   

Brainless schreef
vikawiek schreef
Dit topic is 12 jaar oud..

Zelfs 14 jaar :j

%)
De warmte smelt het beetje denkvermogen wat ik nog heb weg
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-06-19 02:40 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 2 [ 26 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Zoek naar
Inloggen